De tragische waarheid over de carrière van Lil Kim achter de schermen

Inhoudsopgave:

De tragische waarheid over de carrière van Lil Kim achter de schermen
De tragische waarheid over de carrière van Lil Kim achter de schermen
Anonim

Lil' Kim brak begin jaren negentig door in de hiphopscene. De 19-jarige inwoner van Brooklyn verwierf onmiddellijk bekendheid vanwege haar grafische teksten en seksuele stijl. Haar debuutstudio-album Hard Core (1996) werd dubbel platina gecertificeerd en sindsdien zijn er wereldwijd meer dan zes miljoen exemplaren verkocht. Haar singles "No Time", "Not Tonight (Ladies Night)" en "Crush on You" verlichtten de hitlijsten.

Haar volgende albums, The Notorious K. I. M. (2000) en La Bella Mafia (2003) waren ook gecertificeerd platina. In 2001 won Lil Kim een Grammy nadat ze samen met Mýa, Pink en Christina Aguilera op de single "Lady Marmalade" speelde, die bovenaan de Amerikaanse Billboard Hot 100 stond.

Maar Lil Kim - volledige naam Kimberly Denise Jones - de weg naar het sterrendom was niet gemakkelijk. Op 9-jarige leeftijd gingen haar ouders uit elkaar en werd Jones opgevoed door haar vader. Het paar had een moeilijke relatie en ze werd uit haar huis gezet. Jones stopte met de middelbare school en begon op straat te leven.

Lil Kim werd gepest vanwege haar uiterlijk

Volgens The Washington Post groeide Lil Kim op in een geheel witte buurt. De Afro-Amerikaanse Kim beweert dat ze zich lelijk liet voelen door 'kleine blonde meisjes' die haar plaagden.

"Dat soort pesten zal het vertrouwen van elke jongere vernietigen", onthulde Kim helaas. "Tot op de dag van vandaag als iemand zegt dat ik schattig ben, kan ik het niet zien", vertelde ze aan Newsweek. "Ik zie het niet, wat iemand ook zegt."

Een ex-vriend van Lil Kim brak haar neus

Het is eerlijk om te zeggen dat Lil Kim er tegenwoordig heel anders uitziet dan toen ze in 1996 haar debuutalbum uitbracht. Lil' Kim heeft toegegeven dat ze in de loop der jaren cosmetische ingrepen heeft ondergaan, waarbij ze de schuld geeft aan haar vriendjes die haar bedriegen met 'Europees ogende' vrouwen. Het leidde ertoe dat de "Lighters Up"-rapper het gevoel had dat een "gewone zwarte meid" niet goed genoeg was. Lil Kim heeft zich uitgesproken over gewelddadige relaties - een relatie die resulteerde in een gewelddadige ex die haar neus brak.

De Grammy-winnaar vertelde later aan Newsweek dat ijdelheid ook een rol speelde bij haar onder het mes gaan. "Ik denk dat ik het deed omdat ik toen een beetje te ijdel was. Ik probeerde perfect te zijn. Ik ben een perfectionist." Ze concludeerde uitdagend: "Het was om me eruit te laten zien zoals ik eruit wilde zien. Het is mijn lichaam."

Lil Kim had een tumultueuze relatie met wijlen Biggie

Lil' Kim en Biggie samen in een fotoshoot
Lil' Kim en Biggie samen in een fotoshoot

Als tiener ontmoette Lil Kim Christopher Wallace, professioneel bekend als The Notorious B. IG of Biggie Smalls. Zijn invloed was cruciaal bij het lanceren van Lil Kim als een geloofwaardige vrouwelijke rapster en het smeden van haar groep Junior M. A. F. IA. Het paar was niet alleen zakenpartners, maar had ook een giftige relatie. De twee bleven een romance hebben, zelfs nadat Smalls in 1994 met zanger Faith Evans trouwde. In 2017 beweerde muziekproducent Jermaine Dupri op de Drink Champs-podcast dat Biggie een pistool op Kim richtte tijdens een opnamesessie voor het Usher-nummer "Just Like Me"."

Kim heeft gesproken over haar gewelddadige relatie met Biggie op The Diamond K Show. Ze onthulde dat Smalls haar ooit had verstikt totdat ze het bewustzijn verloor. Een jaar voordat Smalls omkwam bij een drive-by shooting in Los Angeles, nam Kim de moeilijke beslissing om een zwangerschap te beëindigen toen ze ontdekte dat ze zijn kind verwachtte. "Ik wist al wat voor soort relatie Biggie en ik hadden", vertelde ze aan The Source, "en ik wist dat [een kind krijgen] iets was dat niet kon plaatsvinden."

Lil Kim vertelde Rolling Stone later echter dat ze dankbaar bleef voor de tijd die ze met hem doorbracht met het maken van muziek.

"Biggie is gemakkelijk goed voor 85% van mijn carrière", zei ze.

Lil Kim werd in 2013 schuldig bevonden aan meineed

Op 26 februari 2001, rond 15.00 uur, verliet Lil' Kim het New Yorkse radiostation Hot 97. Drie mannen vuurden kogels af - naar verluidt afkomstig van een ruzie tussen Lil Kim en haar jeugdvriend - collega-rapper Foxy Brown. Vier jaar na het incident vertelde Kim aan een grand jury dat Damion Butler, een van haar medemanagers ten tijde van de schietpartij, niet aanwezig was.

Maar beelden van beveiligingscamera's bewezen later van wel. Kim vertelde de rechtbank ook dat ze geen foto kon identificeren van een andere man die vermoedelijk bij de schietpartij betrokken was. De mannen - Suif "Gutta" Jackson, een lid van haar voormalige groep Junior M. A. F. I. A. - en Butler bekende later dat hij een kogelregen had losgelaten op rapgroep Capone-N-Noreaga.

Om haar vrienden te beschermen tegen veroordeling, werd Kim in plaats daarvan veroordeeld voor meineed en samenzwering omdat ze had gelogen tegen een federale grand jury. Ze kreeg aanvankelijk 20 jaar gevangenisstraf, maar werd later veroordeeld tot een jaar en een dag gevangenisstraf en een boete van $ 50.000.

Kim gaf haar misdaden toe en verontschuldigde zich bij de rechtbank. "Ik neem de volledige verantwoordelijkheid voor mijn daden", zei ze. "Ik heb vals getuigd voor de grand jury en tijdens het proces. Ik weet dat het verkeerd was. Ik ben een godvrezend, goed mens, en dit is het moeilijkste wat ik ooit heb meegemaakt."

Kim vertelde over haar gevangeniservaring op MTV's RapFix Live. Ze onthulde dat ze "met open armen werd begroet door een heleboel geweldige, geweldige meisjes" toen ze achter de tralies zat. "Ik heb daar veel goede mensen ontmoet die tot op de dag van vandaag nog steeds mijn vrienden zijn", zei ze.

Aanbevolen: