The Better Call Saul Series Finale, wat zeggen fans en critici?

Inhoudsopgave:

The Better Call Saul Series Finale, wat zeggen fans en critici?
The Better Call Saul Series Finale, wat zeggen fans en critici?
Anonim

Breaking Bad is een van de meest indrukwekkende prestaties van tv, en het is echt ongelooflijk om te zien waartoe het heeft geleid. Dankzij de perfecte casting, zelfs voor de secundaire personages, ging het goed met het publiek. Uiteindelijk maakte het plaats voor een ongelooflijke spin-offshow.

Better Call Saul is onlangs afgerond en het was, net als zijn voorganger, een kolossaal succes. Hoewel het universum zelf (voorlopig) is afgelopen, kunnen fans nog steeds terugkijken op wat deze shows hebben bereikt.

Breaking Bad hield de landing vast met zijn finale, maar was Better Call Saul in staat om de Samar te doen? Laten we eens kijken naar wat er wordt gezegd over de laatste aflevering van de spin-off.

Breaking Bad begon een tv-universum

AMC veroverde de wereld in 2008 stormenderhand toen ze een kleine show ontketenden genaamd Breaking Bad. Door de previews vroegen mensen zich af hoe de vader van Malcolm in the Middle in vredesnaam een leraar drugsdealers kon aannemen, maar er was maar één aflevering nodig om te laten zien hoe briljant deze show zou worden.

Met Bryan Cranston en Aaron Paul wordt Breaking Bad beschouwd als een van de beste tv-shows aller tijden. Het trok geen klappen, at elke seconde van de zendtijd die het had op en liet een blijvende erfenis achter die maar weinig shows ook maar in de buurt komen.

Breaking Bad was geweldig genoeg om op zichzelf te staan in termen van erfenis, maar de vervolgshow is een kolossale hit die aan de verwachtingen heeft voldaan.

Better Call Saul is een openbaring geweest, vooral bij fans en critici

In 2015 maakte Better Call Saul zijn officiële debuut op AMC, en kijkers realiseerden zich al snel dat Vince Gilligan het opnieuw had gedaan. Natuurlijk, Breaking Bad is een onaantastbare klassieker, maar Better Call Saul is een meesterwerk op zich.

Gedurende 6 seizoenen en 63 afleveringen heeft de show uitzonderlijk werk verricht door zowel bekende als onbekende personages binnen te halen en ze te verweven tot een briljant verhaal dat perfect past in de wereld die Gilligan met Breaking Bad tot stand bracht. Het was uitzonderlijk vanaf de eerste dag en het werd alleen maar beter in de loop van de tijd.

Dit jaar werd het laatste seizoen van de show uitgezonden en fans nemen opnieuw afscheid van Albuquerque, New Mexico.

Voor Gilligan is dit het einde van het Breaking Bad-universum.

“Je kunt niet al je geld op Red 21 blijven zetten. Ik heb het gevoel dat we het waarschijnlijk hebben gepusht met een spin-off naar Breaking Bad [maar] ik zou niet blijer kunnen zijn met de resultaten. Toen deed ik El Camino en daar ben ik ook heel trots op. Maar ik denk dat ik begin te voelen dat je moet weten wanneer je het feest moet verlaten, je wilt niet de man zijn met een lampenkap op je hoofd, "zei hij.

Eindelijk kwam de finale onlangs op het kleine scherm. De vraag is nu simpel: heeft Better Call Saul de landing bij de laatste aflevering gehouden?

Heeft de finale de landing geplakt?

Op het moment van schrijven heeft de laatste aflevering van de serie maar liefst 9,8 sterren op IMDb. Dit laat duidelijk zien dat het meesterlijk werk heeft geleverd door de zaken af te ronden voor degenen die het al die jaren hebben gevolgd.

“Better Call Saul eindigt op een heel andere plaats dan waar het begon. Een show die op veel verschillende punten gemakkelijk mis had kunnen gaan, bleek al snel een van de beste dingen op tv. Na vele goocheltrucs door de jaren heen, trekt de finale, toepasselijk getiteld "Saul Gone", zijn grootste tot nu toe en slaagt erin om 14 jaar aan verhaal af te betalen. Het is een bevredigende, tot nadenken stemmende, bevredigende emotionele buikstoot en een perfecte buiging om een bijna perfecte show in te binden, "schreef IGN als onderdeel van hun recensie.

Het is duidelijk dat veel mensen genoten van wat de finale kon bereiken. Deze show is, ondanks dat ze zich in hetzelfde universum bevindt, niet hetzelfde als Breaking Bad. Dit zorgde voor een andere gevoelsfinale, maar wel een die de klus geklaard heeft.

Hoe positief de ontvangst ook was, niet iedereen was onder de indruk van wat ze zagen.

Zoals een IMDb-gebruiker schreef: Wat een mislukking. Deze show was geweldig, toen ging het de laatste 5 afleveringen in de soep. Wat een teleurstellend einde. Het hele zwart-wit verpest het gewoon. Hij geeft gewoon alles voor niets. Saul was slimmer dan dit, waarom lieten ze hem dom doen.'

Iedereen een plezier doen is onmogelijk, maar Better Call Saul heeft geweldig werk geleverd met de finale, waarmee officieel weer een nieuwe Vince Gilligan-klassieker werd afgesloten.

Aanbevolen: