Wat zeggen critici en fans over 'Star Trek: Strange New Worlds'?

Inhoudsopgave:

Wat zeggen critici en fans over 'Star Trek: Strange New Worlds'?
Wat zeggen critici en fans over 'Star Trek: Strange New Worlds'?
Anonim

Hoe bepaal je welke nieuwe shows en films je wilt bekijken? Voor sommigen maken previews de klus af, en voor anderen kan mond-tot-mondreclame van vrienden het lukken. Dankzij Netflix en andere platforms die voortdurend nieuwe inhoud uitbrengen, proberen we dit proces een beetje te versnellen.

De Star Trek-franchise weet fans zeker op te winden, en hoewel nieuwe aanbiedingen zoals Picard sommigen boos hebben gemaakt, heeft de franchise onlangs een nieuwe show uitgebracht, Strange New Worlds.

Dus, is de nieuwste Star Trek-show het bekijken waard? Laten we eens nader kijken en zien.

'Star Trek: Strange New Worlds' net debuteerde

Onlangs debuteerde Star Trek: Strange New Worlds zijn eerste aflevering op Paramount+, en het markeerde de 11e serie in de totale franchise.

Met Anson Mount en Rebecca Romijn in de hoofdrol, richt deze serie zich eigenlijk op personages uit The Original Series. Fans hadden dit misschien niet verwacht, maar het is iets waar mensen achter de schermen zich prettig bij voelden.

Nu bestaat deze franchise al tientallen jaren en de afgelopen jaren hebben fans behoorlijk uitgesproken over het ongenoegen over enkele van de nieuwste projecten. Picard heeft bijvoorbeeld de woede van veel fans getrokken.

Hierdoor zijn mensen natuurlijk benieuwd of deze show het echt waard is om hun tijd in te investeren. Houd er rekening mee dat we nog maar één aflevering zijn, maar tot nu toe lijkt alles goed op zijn plaats te vallen voor Star Trek's nieuwste aanbod op het kleine scherm.

Critici vinden het geweldig

Op het moment van schrijven staat Star Trek: Strange New Worlds momenteel met maar liefst 98% op Rotten Tomatoes bij critici. Dit is een uitstekende score en het laat zien dat deze franchise, ondanks dat ze al tientallen jaren bestaat, nog steeds in staat is entertainment van hoge kwaliteit te leveren op het kleine scherm.

Jessie Gender van YouTube gaf de show een lovende recensie en merkte op dat het zowel oud als nieuw combineert.

"Door te trekken uit de vroegste dagen van Star Trek, slaagt Strange New World erin om op het slappe koord te lopen tussen het demonstreren van wat Star Trek altijd geweldig heeft gemaakt, terwijl het moedig een nieuwe weg voorwaarts inslaat voor de franchise," verklaarde Gender.

Pat Brown van Slant Magazine gaf echter niet zo veel om de serie.

"Veel van wat de serie biedt, kan niet anders dan een slimme franchisestrategie lijken", schreef Brown.

Nogmaals, de show heeft nu 98% en het lijkt erop dat de overgrote meerderheid van critici echt waarderen wat dit nieuwe Star Trek-aanbod op tafel heeft gebracht. Sommige van de positieve recensies bevatten wel wat opbouwende kritiek, maar over het algemeen maakt deze show de juiste indruk bij professionele recensenten.

De critici hebben misschien gesproken, maar ze zijn slechts één stukje van de puzzel.

Is het het kijken waard?

Dus, hier is de vraag: is Star Trek: Strange New Worlds het kijken waard? Met een algemeen gemiddelde van 93% is het antwoord op deze vraag een volmondig ja!

Het is altijd belangrijk om in gedachten te houden dat de show misschien niet voor iedereen is, en het genre kan hierin een grote factor zijn. Desalniettemin hebben de meeste mensen die de tijd hebben genomen om naar de show te kijken, genoten van wat ze hebben gezien.

Een publieksrecensie ging over het feit dat ze hun verwachtingen voor deze serie niet hoefden bij te stellen, iets wat ze in het verleden wel moesten doen.

"Ik moet mijn verwachtingen bijstellen als ik naar Discovery en Picard kijk. Het is gemakkelijker om ze te bekijken als ik accepteer dat het geen Star Trek-shows zijn. Het zijn gewoon sci-fi-shows die zich afspelen in de Star Trek-universum. Maar dat hoef ik niet te doen met Star Trek Strange New Worlds ", schreven ze.

In een negatieve recensie verklaarde een fan dat hun lage verwachtingen hen hielpen niet "vreselijk geïrriteerd" te zijn met de show.

"Dus toen het allemaal voorbij was, kan ik zeggen dat de eerste aflevering helemaal geen blijvende indruk op me achterliet. Ik had het gevoel dat ik net een uur had doorgebracht zonder dat er iets voor te zien was. niet opgewonden of ontroerd door het. Werd niet intellectueel gestimuleerd. Toch… ik was ook niet vreselijk geïrriteerd of uitgeschakeld. Ik denk dat dat een pluspunt is? Of misschien ben ik er gewoon aan gewend geraakt om lage verwachtingen te hebben. Hoe dan ook, de aflevering was gewoon een soort van "daar". Zal nog een paar langer rondhangen… vingers voorzichtig gekruist dat dit beter wordt, "zei de zei.

Als je tijd hebt, probeer dan Star Trek: Strange New Worlds eens!

Aanbevolen: