Weinig bekende feiten over de komediecarrière van Trevor Noah

Inhoudsopgave:

Weinig bekende feiten over de komediecarrière van Trevor Noah
Weinig bekende feiten over de komediecarrière van Trevor Noah
Anonim

In 2015 nam komiek Trevor Noah het over van Jon Stewart als presentator van The Daily Show, waarmee Stewart's 16-jarige carrière als het gezicht van het veelgeprezen programma wordt beëindigd. Voordat zijn eerste aflevering werd uitgezonden, had Noah een interview met James Corden, die hem vertelde: Ik kijk er echt naar uit dat je begint, want dan zal ik niet de enige man zijn in de late nacht die mensen zeggen, 'Nee, nooit had eerder van hem gehoord.'” Cordon had gelijk. In die tijd had bijna niemand van Noah gehoord. Zes jaar later is hij een begrip, die vooral wordt geassocieerd met het belachelijk maken van de tekortkomingen van het tijdperk van voormalig president Donald Trump.

Hoewel Noah in zijn carrière is gegroeid en genoeg munten heeft verzameld om een herenhuis in Bel-Air te kopen, zorgen zijn bescheiden begin en reis naar de top voor grappige, maar inspirerende verhalen, waarvan sommige zijn gedocumenteerd in zijn autobiografie uit 2016, Geboren als misdaad. Hier zijn enkele feiten over Noahs carrière die je misschien gemist hebt:

10 Vroegste komische herinnering

Noahs eerste kennismaking met komedie kwam vroeg in zijn leven, en in tegenstelling tot iets dat hij zei, was het het resultaat van iets dat hij deed. Bij een toneelstuk op school werd Noah gecast als een schildpad. Hij maakte een ongeschreven struikelblok en draaide zich onmiddellijk om om het publiek aan te kijken, waardoor het brullend van het lachen werd. Op dat moment realiseerde hij zijn gave om anderen aan het lachen te maken.

9 ‘De Ark van Noach’

Voordat hij serieus aan een comedycarrière begon, besloot Noah acteren en radio te gaan proberen. Zijn reis als acteur begon toen hij in een aflevering van Isidingo verscheen. Jaren later zou Noah deze onaangeboorde passie opnieuw beleven via een webserie genaamd Fantasy Kidnap. Noah presenteerde ook een radioshow met de naam Noah's Ark op YFM, voordat hij besloot een komische carrière te maken.

8 Een Zuid-Afrikaanse televisieserie

Er is weinig bekend over Noahs illustere televisiecarrière in Zuid-Afrika. Van 2004 tot 2006 presenteerde hij Run the Adventure, een programma dat werd uitgezonden op de nationale zender SABC2. Hij zou later gastheer zijn van The Real Goboza, Siyadlala, The Amazing Date, die hij samen met Pabi Moloi presenteerde, Tonight with Trevor Noah, en verschijnen op de Zuid-Afrikaanse versie van Dancing with the Stars, Strictly Come Dancing. Noah vestigde zich ook als een veelgevraagde gastheer van evenementen en verscheen op grote podia zoals die van de South African Film and Television Awards.

7 Nederig begin

In zijn thuisland bouwde Noah naam op door overal op te treden, op grote en kleine podia. Noah trad op tijdens de Vodacom Comedy Campus Tour, het Cape Town International Comedy Festival en Bafunny Bafunny, om er maar een paar te noemen. Over zijn pad gesproken, vertelde Noah aan The Wall Street Journal: Ik heb nog nooit een enkelvoudig pad gevolgd. Ik heb nog nooit een route gevolgd die mensen verwachten.'

6 Leeftijd is een getal

Tegen de tijd dat hij 24 was en 25 werd, was Noah klaar om zijn carrière naar een hoger niveau te tillen door zijn eigen stand-upshow te hebben. Hij was echter onderhevig aan kritiek, waarbij velen suggereerden dat hij te jong was om alleen een show te houden. Noah bracht zijn critici tot zwijgen door van The Daywalker een succes te maken en begon zo een succesvolle stand-up special run waarvan het hoogtepunt kwam toen hij een deal tekende met Netflix.

5 'The Daily Show' afwijzen

Voordat Trevor Noah de correspondent van The Daily Show werd, leefde hij zijn droom om stand-ups over de hele wereld op te treden. Toen hij het telefoontje kreeg van Stewart over het hosten van de show, wees hij hem eerst af. Ik bedoel, wie zou een toerleven verlaten om achter een bureau in New York te gaan zitten? Destijds dacht Trevor dat de baan geen mogelijkheid voor hem was, maar een jaar later veranderde hij van gedachten.

4 Een apolitieke affaire

Toen Noah The Daily Show overnam, dacht hij juist aan de gedachten van de meeste Amerikanen; niemand kon Jon Stewart vervangen. Stewart, die hij een mentor noemt, zei hem 'Make your Show'. Maak er de beste versie van', wat Noah deed. Noah heeft in het verleden onthuld dat in het begin de meeste mensen apolitiek waren en liever weg bleven van ‘die’ gesprekken. "Nou, weet je … ik ben niet echt politiek." Ze zouden zeggen. Dat is sindsdien veranderd, gezien het succes van de show.

3 Aanhoudend succes

Velen zouden denken dat Noah een man met een plan is. Natuurlijk zou hij niet zo ver zijn gekomen als hij niet zo iemand was geweest, maar hij leeft het liefst in het nu. En het nu gaat om duurzaam succes. “Hard werken kan niet worden gescheiden van succes. En als ik succes zeg, bedoel ik duurzaam succes. U kunt een pieptoon of een moment hebben. Dat definieert voor mij geen succes. Hard werken en duurzaam succes gaan hand in hand. Noah zegt.

2 ‘Je bent interessant’

Naast het opkijken naar legendes als Richard Pryor, heeft Noah het genoegen gehad om in contact te komen met hedendaagse komieken, in wiens voetsporen hij is getreden; Dave Chappelle en Chris Rock. In een tijd dat Noah een geval van bedriegersyndroom had, liet Dave Chappelle hem weten dat hij in de kamer thuishoorde omdat hij interessant genoeg was om daar te zijn.

1 De kleine jongen van binnen

Misschien is de beste samenvatting van Noah's carrière dit bericht dat hij op sociale media plaatste toen hij werd afgebeeld terwijl hij zijn vuisten stootte met Beyonce: Ik heb aan elk mogelijk bijschrift voor deze foto gedacht, maar echt, wat kan ik schrijven? Je bent bij de Brooklyn Nets-game, de King of Brooklyn komt binnen met zijn vrouw Beyonce, en dan geven ze je allebei een vuist. Je probeert cool te doen, maar dan zie je later een foto van het moment en realiseer je je dat dit leven krankzinnig is!!! Wat een voorrecht en magisch moment om mee te maken in het leven. En ook al overkomt me elke dag magie, ik hoop dat de kleine Zuid-Afrikaanse jongen in mij er nooit mee ophoudt me eraan te herinneren dat ik een droom leef.”

Aanbevolen: