20 weinig bekende feiten over de frisse prins van Bel-Air

Inhoudsopgave:

20 weinig bekende feiten over de frisse prins van Bel-Air
20 weinig bekende feiten over de frisse prins van Bel-Air
Anonim

Als het om drama's gaat, kun je gemakkelijk stellen dat televisie tegenwoordig beter is dan ooit tevoren. Op het gebied van sitcoms is het echter moeilijk om te concurreren met de jaren '90 vanwege shows als Seinfeld, Friends, Fraiser, Roseanne, 3rd Rock from the Sun en The Fresh Prince of Bel-Air.

Ondanks het feit dat Seinfeld and Friends tegenwoordig veel meer wordt besproken dan alle andere sitcoms uit de jaren 90, zouden we stellen dat The Fresh Prince of Bel-Air het verdient om ook in dat gesprek te zijn. Het lijkt erop dat vrijwel iedereen die in de jaren '90 is opgegroeid met veel genegenheid terugkijkt op deze show, vooral wanneer ze het iconische themalied horen. Met dat in gedachten is het tijd om naar deze lijst met 20 weinig bekende feiten over The Fresh Prince of Bel-Air te gaan.

20 Fresh Prince Myths

Omdat The Fresh Prince of Bel-Air zo populair is, praten mensen er graag over, wat heeft geleid tot mythes rond de show. Er is bijvoorbeeld beweerd dat Quincy Jones de taxichauffeur speelde in de open lucht van de show en dat ze hetzelfde shot van Jazz gebruikten die uit het huis van de Banks werd gegooid om geld te besparen. Volgens DJ Jazzy Jeff zelf is geen van beide waar.

19 Volledige naam

Als het gaat om de trouwe butler van de familie Banks, kennen de meeste Fresh Prince-fans hem gewoon als Geoffrey. Nadat het personage echter heel lang alleen die naam droeg, kwam het er uiteindelijk op neer dat zijn volledige naam Geoffrey Barbara Butler was. Ondanks dat hebben de meeste kijkers geen idee dat dit zijn volledige naam is, omdat het bijna nooit werd erkend in de show.

18 Het ging slecht met Tatyana Ali

Zoals bijna alle hoofdrolspelers van Fresh Prince, wanneer Tatyana Ali vertelt over haar ervaring met het maken van de show, gutst ze vaker wel dan niet. Tijdens een interview in 2018 met US Weekly sprak Ali echter over hoe "angstaanjagend" het was toen haar personage voor het eerst iemand kuste, zoals ze dat nog nooit eerder in haar leven had gedaan.

17 Professioneel falen, persoonlijk succes

Op hetzelfde moment dat Will Smith hoog in het vaandel stond als de ster van The Fresh Prince, was zijn toekomstige vrouw Jada Pinkett op zoek naar meer werk als acteur. Als gevolg hiervan deed ze auditie om Will's Fresh Prince-vriendin Lisa te spelen, maar werd ze te kort geacht voor de rol. In het echte leven werden Smith en Pinkett natuurlijk een langdurig stel nadat ze elkaar hadden ontmoet tijdens Jada's auditie en ze hebben samen twee kinderen.

16 Audities

Als veel acteurs praten over het auditieproces, hebben ze er niets aardigs over te zeggen. Toen Karyn Parsons tijdens een interview met het YouTube-kanaal Vlad TV echter sprak over het uitproberen van haar Fresh Prince-rol voor Quincy Jones, liet ze het heerlijk klinken."Hij was de leukste persoon om auditie voor te doen" omdat "hij niet probeert stil te zijn", in plaats daarvan zou hij "op tafel slaan, lachen en zijn hoofd achterover gooien".

15 Altijd duwen

Gezien het feit dat Will Smith geen acteerervaring had toen hij begon te spelen in The Fresh Prince, kunnen we alleen maar aannemen dat het intimiderend was om met iemand als James Avery te werken. Misschien was dat een goede zaak, zoals Smith onthulde tijdens een interview in 2018 met het Streaming Black YouTube-kanaal dat "James Avery meedogenloos op mij was om te verheffen".

14 Dans Inspiratie

Van alle running gags van de Fresh Prince moet de Carlton-dans onze favoriet zijn. Het blijkt dat Carlton-acteur Alfonso Ribeiro zijn legendarische moves niet helemaal zelf heeft bedacht. In plaats daarvan inspireerden Bruce Springsteen en Courteney Cox' bewegingen in de muziekvideo "Dancing with the Dark" en Eddie Murphy's "white man dance" van Delirious de Carlton-dans.

13 Aandringen van fans

In deze tijd duren veel van de meest populaire shows extreem lang. Tijdens de hoogtijdagen van The Fresh Prince hadden de meeste sitcoms echter een relatief kort leven. Dat heeft waarschijnlijk veel te maken met het feit dat NBC deze show na het 4e seizoen heeft geannuleerd totdat fans hen overspoelden met genoeg post om hun beslissing terug te draaien.

12 Zal overgestoken

Lang voordat de MCU ontstond, bestonden er verschillende sitcoms uit de jaren 90 in hetzelfde universum als elkaar. Dit werd bewezen door het feit dat er in dat decennium verschillende voorbeelden waren van een personage uit de ene sitcom in een andere die door hetzelfde netwerk werd geproduceerd. Will Smith verscheen bijvoorbeeld als zijn Fresh Prince-personage in de tweede seizoensaflevering van Blossom getiteld "I'm with the Band".

11 Lachwekkend leeftijdsverschil

Als je het ons vraagt, was een van de beste delen van de vroege seizoenen van The Fresh Prince de manier waarop tante Viv en oom Phil zo'n geloofwaardige relatie hadden met hun kinderen. Desondanks blijkt dat Janet Hubert die de moeder van Karyn Parsons speelde helemaal niet realistisch was, aangezien de oudere acteur in het echte leven maar tien jaar ouder is.

10 Gecoacht door

Zoals we eerder in deze lijst hebben besproken, heeft James Avery Will Smith door zijn jaren heen gepusht met de hoofdrol in The Fresh Prince. Waar we het toen niet over hadden, was hoe direct Avery Smith coachte door zijn ongelooflijke toespraak over zijn vader in de show. Blijkbaar duwde Smith in het begin te hard, dus Avery drong er bij hem op aan om "te ontspannen". Meer nog, de oudere acteur zorgde ervoor dat Smith in het moment bleef en prees hem zelfs zachtjes tijdens hun emotionele omhelzing.

9 Vreemde merchandising

Tijdens de jaren '90 verdienden de meeste shows geen geld met merchandising. Blijkbaar merkte iemand die bij de show betrokken was dat op en probeerde te profiteren van het geldverdienende potentieel van de show door een Fresh Prince-soundtrackalbum uit te brengen. Vreemd genoeg is de cd echter om de een of andere reden alleen in Nederland uitgebracht.

8 Eigenlijk niet hetzelfde

Vanwege de populariteit die Will Smith had als muzikant toen hij in deze show speelde, was het logisch dat zijn personage schijnbaar dezelfde naam had als hij. Wat veel fans zich echter niet realiseren, is dat het personage van Smith William was, maar in het echte leven is zijn voornaam eigenlijk Willard.

7 Het verleden van Alfonso

Lang voordat Alfonso Ribeiro bekend werd door het uitvoeren van zijn kenmerkende dansbeweging, de Carlton, had hij al geld verdiend als danser. Hij diende zelfs als achtergronddanser voor Michael Jackson tijdens zijn Pepsi-commercial uit 1984, wat destijds een echt ereteken was. Misschien besloot hij daarom een boek te maken met de naam "Breakin' and Poppin'", dat mensen moest leren dansen en speelde in een grappige commercial ervoor die werd uitgezonden op MTV.

6 Samen monden

Will Smith, iemand die de waarde van hard werken kent, stort zich absoluut op alles wat hij doet. Toen hij bijvoorbeeld voor het eerst begon te spelen in The Fresh Prince, onthield hij de regels van iedereen in de scripts. Hoewel dat bewonderenswaardig is, leidde het tot een probleem, aangezien Smith in sommige vroege afleveringen samen met de regels van andere personages kan praten.

5 Langere versie

Als je het ons vraagt, moet het themalied van The Fresh Prince of Bel-Air worden beschouwd als een van de beste aller tijden. Immers, bijna iedereen die opgroeide terwijl de show in zijn hoogtijdagen was, kan elk woord van het deuntje in een oogwenk zingen. Wat veel mensen zich misschien niet realiseren, is dat niet alleen sommige van de eerste afleveringen extra teksten in de intro bevatten, maar dat er een bijna drie minuten durende versie van het nummer bestaat.

4 Bijbaan

Vanwege het feit dat acteren zo'n zeer competitieve baan is, nemen veel jonge artiesten dagelijkse banen aan om de eindjes aan elkaar te knopen. Toen Karyn Parsons bijvoorbeeld haar rol als Fresh Prince kreeg, werkte ze als serveerster. Gek genoeg hield ze haar side-optreden een tijdje vast nadat ze als Hilary was gecast, omdat ze niet zeker wist of de show een hit zou worden.

3 Kledinglijn

Ondanks het feit dat The Fresh Prince of Bel-Air in het jaar 1996 tot een einde kwam, blijft de show tot op de dag van vandaag veel geld verdienen. Hoewel het meeste te danken is aan het feit dat het in syndicatie en op streamingdiensten werd uitgezonden, inspireerde de show in oktober 2019 een nieuwe zakelijke onderneming toen Will Smith een Fresh Prince-kledinglijn lanceerde.

2 Kansbijeenkomst

Nu Will Smith een eigen YouTube-kanaal heeft, begint hij online over zijn carrière te praten. Sterker nog, hij plaatste een video waarin hij vertelde over het bemachtigen van de hoofdrol in The Fresh Prince. Volgens hem was hij op dat moment platzak en had hij niets te doen wat zijn toenmalige vriendin op de zenuwen werkte. Omdat ze wilde dat hij iets deed, zei ze tegen Smith dat hij naar de Arsenio Hall Show moest gaan en daar ontmoette hij Benny Medina die hem meenam naar het huis van Quincy Jones waar hij een geïmproviseerde auditie had.

1 Carlton bijna herschikt

Tegen de tijd dat The Fresh Prince ten einde liep, was het overduidelijk dat de komische chemie tussen Will Smith en Alfonso Ribeiro een van de hoogtepunten van de show was. Desondanks miste Ribeiro het bijna niet om deel uit te maken van de show, want hij werd ontslagen nadat hij de piloot had gefilmd, maar werd snel opnieuw aangenomen toen de betrokkenen tot bezinning kwamen.

Aanbevolen: