De meeste mensen hebben geen idee dat Nick Nolte is veroordeeld voor een ernstig misdrijf

Inhoudsopgave:

De meeste mensen hebben geen idee dat Nick Nolte is veroordeeld voor een ernstig misdrijf
De meeste mensen hebben geen idee dat Nick Nolte is veroordeeld voor een ernstig misdrijf
Anonim

Ongetwijfeld een van de meest unieke filmsterren aller tijden, komt Nick Nolte vaker over als een ruige en stoere vent. Op basis van dat beeld en de onmiskenbare acteerkwaliteiten van Nolte is hij er al tientallen jaren in geslaagd een grote filmster te zijn. Dat is nog indrukwekkender als je ontdekt dat een van de grootste filmsterren aller tijden, Julia Roberts, het niet kon uitstaan om met Nolte samen te werken. Per slot van rekening had het hebben van zo'n machtige vijand zijn carrière kunnen torpederen.

Gezien het feit dat Nick Nolte jarenlang in de schijnwerpers heeft gestaan, lijkt het erop dat de wereld alles zou moeten weten over de meest dramatische aspecten van zijn leven. Desondanks is de waarheid dat vrijwel niemand lijkt te weten dat voordat Nolte beroemd werd, hij was veroordeeld voor een buitengewoon ernstig misdrijf.

Nolte's gedenkwaardige misdaad

Hoewel Nick Nolte ooit een ernstig misdrijf heeft gepleegd waar bijna iedereen niets van af weet, zijn veel mensen zich bewust van een andere keer dat de acteur in aanraking kwam met de politie. In 2002 werd Nolte gearresteerd op verdenking van rijden onder invloed nadat hij was aangehouden in Malibu, Californië. Toen Nolte in de boeien werd geslagen en naar het politiebureau werd gebracht, moest hij poseren voor een foto die de geschiedenis zou ingaan.

Nadat internetgebruikers voor het eerst een glimp opvingen van Nolte's ongelooflijke mugshot uit 2002, ging de afbeelding snel viraal. Hoewel veel mensen plezier hadden met het bespotten van het beeld, was de situatie voor Nolte verre van een lachertje. Nolte zocht immers hulp in de dagen na zijn arrestatie en pleitte vervolgens voor geen bezwaar tegen de aanklacht van rijden onder invloed. Uiteindelijk werd Nolte veroordeeld tot een proeftijd van drie jaar en werd ook bevolen om alcohol- en drugscounseling te ondergaan, waarbij willekeurige tests vereist waren.

Nolte krijgt grote problemen

In de jaren 60 kwam Nick Nolte in ernstige problemen met de politie. Hoewel het onduidelijk is wanneer dit precies gebeurde, aangezien Wikipedia beweert dat hij in 1965 werd gearresteerd en The Hill het jaar als 1961 vermeldt, is het belangrijkste dat de aanklachten waarmee Nolte werd geconfronteerd zeer ernstig waren.

Toen Amerika nog verwikkeld was in de oorlog in Vietnam, wilden sommige jonge mannen trekkingskaarten kopen die ze konden gebruiken om hun leeftijd te bewijzen om dingen te kopen die beperkt waren tot volwassenen. Zich duidelijk bewust van dat feit, zag Nolte die situatie blijkbaar als een kans om geld te verdienen. Nolte begon immers valse trekkingskaarten te verkopen. Het is natuurlijk nooit legaal om dergelijke vervalste overheidsdocumenten te maken, te hebben of te verkopen.

Wat voor geld Nick Nolte ook verdiende met het verkopen van valse documenten, al zijn winst droogde snel op en nog wat. Immers, toen hij eenmaal voor het gerecht stond voor het verkopen van valse documenten en werd veroordeeld, werd Nolte veroordeeld tot het betalen van een boete van $ 75.000. Verbazingwekkend genoeg werd Nolte ook veroordeeld tot 45 jaar gevangenisstraf, wat zou betekenen dat hij zijn jaren als filmster zou hebben gemist als hij zo lang achter de tralies had gezeten. Gelukkig ving Nolte een grote doorbraak op sinds de rechter zijn gevangenisstraf opschortte.

Andere gevolgen

Hoewel Nick Nolte nooit in de gevangenis heeft gezeten, betekent dat niet dat zijn criminele verleden zijn leven niet heeft beïnvloed. Toen hij bijvoorbeeld in 2008 met een verslaggever van futuremovies.co.uk sprak, onthulde hij dat The Enquirer ooit probeerde Nolte te chanteren toen ze hoorden van zijn veroordeling.

Mijn manager kreeg een telefoontje van The Enquirer en zei: 'We gaan dit onthullen en zijn carrière verpesten of we willen interviews van een jaar lang houden.' Mijn manager belde me meteen, 'Je gaat vernietigd te worden. Je moet een jaar aan interviews geven…' Maar ik hing op om erover na te denken, belde Rona en ging naar haar show om alles live uit te leggen: 'In 1965 verkocht ik valse documenten en kreeg ik een 45- jaar gevangenisstraf en een boete van $ 75.000.’ Het maakte de situatie volledig onschadelijk.”

Naast de stress van het feit dat zijn carrière werd bedreigd, miste Nolte twee dingen waar hij om gaf. Ten eerste had Nolte naar verluidt het gevoel dat het destijds zijn plicht was om in Vietnam te vechten, dus voelde hij zich onvolledig omdat zijn misdrijf hem ervan weerhield om te dienen. Bovendien vertelde Nolte tijdens een gesprek met The Hill in aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016 dat hij op Hillary Clinton wilde stemmen. Maar omdat hij een veroordeelde misdadiger is, had Nolte al vijftig jaar niet gestemd. Toch zou Nolte in 2016 proberen zich te registreren om te stemmen, omdat hem was verteld dat zijn record moest worden gewist sinds hij zijn misdaad als tiener had begaan.

Aanbevolen: