De waarheid over de relatie van Simu Liu en Awkwafina

Inhoudsopgave:

De waarheid over de relatie van Simu Liu en Awkwafina
De waarheid over de relatie van Simu Liu en Awkwafina
Anonim

The Marvel Cinematic Universe (MCU) heeft eindelijk Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings uitgebracht en fans kunnen geen genoeg krijgen van Simu Liu's vertolking van de titulaire superheld. Tegelijkertijd prezen critici Nora Lum, ook bekend als Awkwafina, voor haar optreden als Katy, de beste vriendin van Shang-Chi (terwijl fans gemengde gevoelens hebben jegens de actrice vanwege recente 'zwarte' beschuldigingen).

Zo te zien is de film voorbestemd om een kaskraker te worden. Het lijkt er ook op dat Marvel van plan is om zowel Liu als Awkwafina in de nabije toekomst te behouden. Dit maakt fans alleen maar nieuwsgieriger naar de relatie tussen de twee acteurs achter de schermen.

Simu Liu ondersteunde Awkwafina voor Marvel

Lang voordat ze bij Marvel kwam werken, was Awkwafina al een gevestigde filmster, met films als Ocean's Eight, Crazy Rich Asians, The Farewell en Jumanji: The Next Level. Wat Liu betreft, hij was hard aan het werk aan de Canadese comedyserie Kim's Convenience voordat hij bij Marvel kwam. En als hij niet op de set aan het spelen was, ondersteunde Liu actief films van Aziatisch talent.

In feite organiseerde Liu in 2019 gemakkelijk een 'Gold Open'-vertoning in Toronto voor The Farewell. Het evenement kende een enorme opkomst. Na de vertoning plaatste Liu een oprecht bericht op Instagram waarin ze zei: Ik kan je niet beschrijven hoe geweldig deze film is; de emotionele waarheid van het verhaal sneed door tot in mijn kern, aangedreven door het geweldige werk van @awkwafina en @thumbelulu!” Interessant genoeg had Marvel rond deze tijd Liu's casting als Shang-Chi aangekondigd. En dus wisten fans ook dat Awkwafina en Liu het scherm snel genoeg zouden delen.

Awkwafina was in de buurt voor zijn auditie

Het verhaal Shang-Chi en de legende van de tien ringen draait mogelijk om het personage van Liu. Maar lang voordat Marvel voor de rol had gecast, had de studio Awkwafina al aan boord. Voor de actrice was de pitch van regisseur Destin Daniel Cretton gewoon te interessant om te laten liggen. Terwijl hij sprak met Who What Wear, herinnerde Lum zich: Ik herinner me dat ik net zijn pitch hoorde over wat hij wilde doen met deze film en deze nieuwe superheld. En tegen het einde van de bijeenkomst dacht ik: 'Dit moet ik absoluut doen. Het is zo cool.'”

Als de eerste acteur die officieel in de film werd gecast, nam Awkwafina deel aan verschillende scheikundelezingen terwijl Marvel Studios op zoek was naar zijn Shang-Chi. Het was een verantwoordelijkheid die de actrice nooit licht nam. “Het enige wat ik die dag wist, was dat ik deel uitmaakte van het vinden van Shang-Chi. Dus dat wilde ik gewoon doen', vertelde Lum aan The Hollywood Reporter. “Ik wilde binnenkomen, mijn deel doen, niet afleiden en deze acteurs op dat moment waarschijnlijk een van de belangrijkste audities van hun leven laten geven.”

Zoals verwacht was Liu een van de acteurs die binnenkwam. "Ik herinner me dat ik die dag met Simu testte en hij was nerveus", zei Awkwafina. “Ik was ook zenuwachtig. Ik had zoiets van: 'Ik hoop dat ik niet ontslagen word tijdens het lezen van scheikunde…'" Onnodig te zeggen dat Liu ondanks zijn zenuwen zijn auditie behaalde. Lum zei zelfs: "Het was duidelijk dat hij Shang-Chi was vanaf de sprong."

Intussen geeft Liu Awkwafina de eer dat ze hem heeft geholpen bij een goede auditie. "Ze deed het geweldig om me op mijn gemak te stellen", legde Liu uit tijdens een interview met Sarah Scoop. "Gewoon, weet je, in het moment zijn met mij…"

Hun chemie is ‘natuurlijk’

Lum en Liu hebben misschien nog nooit samengewerkt vóór Shang-Chi en de Legend of the Ten Rings, maar de twee acteurs hebben het vanaf de eerste dag zeker goed met elkaar gevonden. In feite voelt het bijna alsof de twee acteurs al heel lang vrienden zijn, hoewel het lijkt alsof ze elkaar pas hebben ontmoet tijdens het maken van de Marvel-film. "We hebben zo'n natuurlijke chemie", vertelde Liu zelfs aan Awkwafina tijdens het opnemen van een promotievideo voor de film."Ik heb het gevoel dat als we kibbelen, het echt is alsof twee beste vrienden kibbelen." Tegelijkertijd merkte Liu ook eens op dat hij en zijn co-ster vanaf het begin een "gekibbel over oude koppels hadden".

Voor alle duidelijkheid, de relatie tussen de twee acteurs is strikt platonisch, net als hun Marvel-personages. "Platonische vriendschappen zoals die van hen zijn absoluut goed te doen," merkte Lum op. "Ik heb heel veel vrienden gehad die jongens zijn, en sommige van mijn beste vrienden in het echte leven zijn jongens. Dus op die manier was het heel gemakkelijk te benaderen.” En hoewel Awkwafina niet gelooft dat Shang-Chi op dit moment een liefdesbelang nodig heeft, staat ze zeker open voor het verkennen van de mogelijkheid in een toekomstige MCU-verhaallijn. "Dus ik denk dat het volkomen logisch is waar ze zich bevinden", legde de actrice uit. "En zelfs als hun relatie zich zou uitstrekken tot een romantische, zou het nog steeds geworteld zijn in de kracht van hun vriendschap."

Fans kunnen Liu en Awkwafina momenteel vangen in Shang-Chi en de Legend of the Ten Rings. Disney zal naar verwachting ook deze Marvel-film beschikbaar maken op Disney+ na de 45-daagse bioscooprelease.

Aanbevolen: