Een update over alle negen kinderen van Muhammad Ali

Inhoudsopgave:

Een update over alle negen kinderen van Muhammad Ali
Een update over alle negen kinderen van Muhammad Ali
Anonim

Gedurende zijn hele leven heeft Muhammad Ali zijn bijnaam 'Grootste' eer aan gedaan. Hij is de belichaming van 'talk the talk and walk the walk'-principe. De zwaargewicht bokser won de gouden medaille van de Olympische Spelen in Rome en werd in de jaren zestig gekroond tot wereldkampioen zwaargewicht. Zijn nalatenschap, zowel binnen als buiten de ring, staat buiten kijf, aangezien het natuurverschijnsel altijd een passie was om voor gerechtigheid te vechten.

Helaas werd in de jaren tachtig bij Ali het syndroom van Parkinson vastgesteld, waardoor zijn motorische vaardigheden elk jaar langzaam achteruit gingen. Hij stierf in juni 2016, na drie decennia van afnemende gezondheid, en liet vier ex-vrouwen en negen erkende kinderen achter.

"Mohammed is geen zakenman. Mohammed deed wat hij wilde doen. Dat is de aard van de man; zo is hij geworden wie hij is", zei zijn vierde vrouw, Lonnie, tijdens een interview met USA Today in 2010. "Gelukkig is hij naarmate hij ouder, een beetje slimmer en wijzer werd, voorzichtiger en zuiniger geworden.."

In feite groeiden al zijn kinderen op met evenveel passie voor mensenrechten als hun vader. Om het samen te vatten, hier is een update van wat de kinderen van Muhammad Ali hebben gedaan.

9 Jamillah Ali

Kort na zijn scheiding van Sonji Roi trouwde Ali in 1967 met zijn tweede vrouw, actrice Belinda Boyd. Jamillah is een van de vier kinderen die het paar tijdens hun huwelijk had verwelkomd. Nu hebben de alumnus van de University of Illinois en de trotse moeder altijd actief gedoneerd aan kansarme gezinnen in Chicago via het Ephraim Bahar Cultural Center.

8 Rasheda Ali

Aan de andere kant heeft Jamillah's tweelingzus, Rasheda, zich gewaagd aan schrijven en spreken in het openbaar. Ze heeft een zoon, Nico, die ook opgroeide tot bokser.

"Ik wilde dat hij er was voor het gevecht van mijn zoon Nico. Papa was eigenlijk in Arizona voor het eerste gevecht van mijn zoon Nico, maar hij was ziek, dus hij kon niet aanwezig zijn ", herinnerde ze zich tijdens een interview met The Independent. "Ik had heel graag gewild dat papa Nico's eerste overwinning had gezien. Dat was een van mijn dromen."

7 Maryum Ali

Maryum had een korte rapcarrière. Toen ze begin twintig was, bracht ze een rapalbum uit genaamd The Introduction via Scottie Bros Records en sprak een overvloed aan onderwerpen met betrekking tot sociale kwesties en morele waarden gedurende de hele plaat. Later hing ze echter de microfoon op en concentreerde zich op haar studie en behaalde een B. A. in sociaal werk met Magna Cum Laude. Ze werd later een woordvoerder van The Parkinson Alliance om het bewustzijn over PD te vergroten.

6 Muhammad Ali Jr

Helaas was de relatie van Muhammad Ali Jr met zijn vader enigszins negatief. Twee maanden voor zijn overlijden, Ali Jr.gaf toe dat hij al meer dan twee jaar niet met zijn vader had gesproken, die met Parkinson vocht. In een interview uit 2014 zei de trotse vader van twee dat de kampioen hem jammerlijk verwaarloosde, waardoor Ali Jr en zijn gezin op de armoedegrens leefden.

5 Miya Ali

The Greatest had ook twee kinderen buiten zijn huwelijk. Een van hen is een dochter genaamd Miya van zijn illegale affaire met Patricia Harvell. Toen ze opgroeide als kind, realiseerde ze zich nooit hoeveel van een popcultuuricoon haar vader was tot zijn beruchte optreden op de Olympische Spelen in 2012. Nu heeft de trotse moeder van één zich bij haar zus bij Laila Ali Lifestyle aangesloten als merkambassadeur.

4 Khaliah Ali

Khaliah, een andere dochter van Wanda Bolton, is auteur, een gerenommeerd modeontwerper en een makelaar geworden. Ze woont in Philadelphia met haar man, Spencer Wertheimer, en hun zoon Jacob.

"Ik wist nooit dat hij beroemd was, totdat ik op een dag thuiskwam van school en een foto van hem met de Beatles zag", herinnert ze zich in een interview in 2016 met NBC News."'Mam,' riep ik, 'Papa kent de Beatles!' Ze antwoordde me: 'Khaliah, ze kwamen hem opzoeken.' Op dat moment werd het me echt duidelijk hoe beroemd hij was."

3 Hana Ali

Muhammad Ali heeft twee dochters uit zijn relatie met zijn derde vrouw, Veronica Porsche. Een van hen is Hana, die een jaar eerder is geboren. Net als veel van haar broers en zussen waagde Hana zich ook aan het schrijven. Een van haar meest opvallende werken is haar persoonlijke biografie uit 2018, At Home with Muhammad Ali, waarin ze de ups en downs van haar vader vanuit de ogen van een dochter gedetailleerd weergaf.

2 Laila Ali

Misschien is het meest bekende kind van wijlen wereldkampioen Laila, die toen in de voetsporen van haar vader trad en een van de grootste vrouwelijke boksers aller tijden werd. Ze nam deel van 1999 tot 2007 en had een record van nul verlies. Nu is de afgestudeerde van het Santa Monica College vele malen op televisie verschenen. Ze nam deel aan het tweede seizoen van The Masked Singer en portretteerde zichzelf in een aflevering van Scooby-Doo en Guess Who?

1 Asaad Amin Ali

Ten slotte hebben we Assad Amin Ali, die wijlen bokser en zijn laatste vrouw Yolanda 'Lonnie' Williams als baby hebben geadopteerd. Kort na het behalen van zijn bachelordiploma aan de Hogeschool voor Kunsten en Wetenschappen aan de Universiteit van Louisville, is de trotse vader van een van hen een producent van multimedia-inhoud voor de atletiekafdeling van zijn universiteit.

Aanbevolen: