Alle nummers waar Eminem over Kim rapt (voor beter of slechter)

Inhoudsopgave:

Alle nummers waar Eminem over Kim rapt (voor beter of slechter)
Alle nummers waar Eminem over Kim rapt (voor beter of slechter)
Anonim

Er zijn maar weinig relaties ooit zo publiekelijk gedocumenteerd als die tussen Eminem en zijn ex-vrouw Kim De twee waren getrouwd van 1999 tot 2001 en hebben hun romance en huwelijk in 2006 voor een korte periode opnieuw aangewakkerd voordat ze later dat jaar opnieuw scheidden. De rapper ligt al jaren onder vuur over veel van de teksten die hij over haar en hun tumultueuze huwelijk heeft geschreven, en hoewel hij de afgelopen jaren meer berouw heeft getoond, zijn veel potentiële fans begrijpelijkerwijs niet bereid hem te vergeven voor de agressie en geweld dat elk nummer over haar doordrong. Het echtpaar heeft een dochter, Hailie, nu 25, wiens vormende jaren de ergste van de relatie van Eminem en Kim omvatten, en samen adopteerden ze Alaina, nu 28, die de dochter was van Kim's overleden tweelingbroer zus, en Whitney, die de biologische dochter van Kim was met haar vriend Eric

Ondanks dat ze tegenwoordig een verder vreedzaam samenleven leidt, kwam Kim vorige maand in het nieuws voor een zelfmoordpoging, wat suggereert dat de jarenlange trauma's een blijvende indruk op haar hebben gemaakt. Hier zijn alle nummers waarin Eminem rapt over Kim, ten goede of ten kwade, maar we raden je aan deze over te slaan als geweld niet iets is waar je op dit moment over wilt lezen.

10 "Kim"

Misschien het meest controversiële nummer over Kim, dit nummer documenteert Eminems woede met zijn ex vanwege haar ontrouw en zijn innerlijke drang om haar te vermoorden voor wat ze deed. Verwijzend naar Hailie, rapt hij: "Laat me deze baby niet wakker maken / ze hoeft niet te zien wat ik ga doen" - en dat zijn de tamme teksten. De verontwaardiging voelt redelijk gepast, gezien hoe gewelddadig het nummer is, en velen waren nooit in staat om op de Eminem-wagen te springen, zelfs nadat hij zich jaren later verontschuldigde voor dit soort nummers.

9 "Bonnie en Clyde"

Eminem maakte geen vrienden met dit nummer, waarin hij beschrijft hoe hij Kim vermoordde en deze keer haar lichaam naar een meer dreef en haar daar dumpte. Oh, en in dit verzonnen scenario zit baby Hailie bij hem in de auto terwijl hij het doet. Hij rapt hoe hij haar dit zou uitleggen en zei: "O, waar is mama? Ze doet een dutje in de kofferbak." Dit is ongetwijfeld pijnlijk voor zowel Kim als Hailie. We hopen dat ze een goede gezinstherapeut hadden.

8 "Spotvogel"

Dit is een van de eerste nummers over Kim die ook maar iets van berouw tonen, of zelfs maar menselijkheid. Eminem rapt over zijn spijt dat hij het als vader niet beter heeft gedaan en geeft Kim de eer: "Het is grappig dat ik me een jaar herinner toen papa geen geld had / mama de kerstcadeautjes inpakte en ze onder de boom stopte, en zei dat sommige van mij waren omdat papa ze niet kon kopen / ik zal die kerst nooit vergeten, ik zat de hele nacht huilend op."

7 "Zeg vaarwel tegen Hollywood"

"Say Goodbye to Hollywood" bevat een verwijzing naar de uitsmijter die Eminem in elkaar sloeg nadat hij zag dat Kim de uitsmijter een kus op de wang gaf buiten een club."Ik zag de uitsmijters hem opjagen en tegen de grond slaan / ik heb net 2 miljoen platen verkocht, ik hoef niet naar de gevangenis / ik ben niet van plan mijn vrijheid te verliezen over geen enkele vrouw." Hij verwijst ook naar dit incident in een paar andere nummers.

6 "Till I Collapse"

Bijna net zo erg als de dreigementen met geweld, klopte Eminem ook in verschillende liedjes over Kims drugsgebruik, goedkope shots waar velen terecht boos over waren. Hij zag haar verslaving eerder als voer voor zijn liedjes dan als een ziekte waardoor ze echt medeleven nodig had. Zijn nummer "'Till I Collapse" uit 2002 bevatte deze lage klap: "Mijn gedachten zijn sporadisch, ik doe alsof ik een verslaafde ben / ik rap alsof ik verslaafd ben aan smakken alsof ik Kim Mathers ben."

5 "Soldaat"

De teksten in "Soldaat" zijn zo obsceen dat we ze hier niet eens volledig kunnen typen. Weet gewoon dat "So ticcy toc, listen as the sound ticks on the clock" de vorige regel was van een verwijzing naar Kim's eerdere ontrouw tijdens hun huwelijk. Geen geweldige look voor Eminem, en hij had zeker veel om zich voor te verontschuldigen tegen de tijd dat hij jaren later zelfs spijt begon te tonen.

4 "Wat is het verschil"

Eminem vond zelfs manieren om over Kim te rappen op zijn tracks waar hij samenwerkte met andere artiesten. In de tekst van "What's the Difference" biedt Dr. Dre aan om Eminem naar de oceaan te drijven in het geval dat hij ooit echt Kim vermoordt zoals hij heeft gezinspeeld, waarop Eminem antwoordt dat als hij dat deed, hij zou steunen haar lichaam op de voorbank van zijn auto en ermee door de stad rijden. Yikes, kerel.

3 "Hou van de manier waarop je liegt"

Over zijn samenwerking met Rihanna rapt Eminem opnieuw over zijn rotsachtige relatie met Kim, waarbij hij de hete en koude aard van hun relatie beschrijft: "We rennen zo terug, hier gaan we weer, het is zo krankzinnig / want als het goed gaat, gaat het geweldig, ik ben Superman met de wind in zijn rug, zij is Lois Lane / maar als het slecht gaat, is het vreselijk, ik schaam me zo."

2 "Kots"

In "Puk" bestraft Eminem zichzelf omdat hij nog een tatoeage van Kim op zichzelf heeft gezet. "Nu zit ik hier met jouw naam op mijn huid / ik kan niet geloven dat ik deze stomme shit weer heb gedaan / mijn volgende vriendin, nu moet haar naam Kim zijn."

1 "Slechte echtgenoot"

"Bad Husband" is de meeste die Eminem zich ooit aan Kim verontschuldigt voor de pijn die hij haar heeft aangedaan, waarbij hij zich concentreert op de goede kanten van hun relatie en erkent hoeveel hij ooit van haar hield. "Het spijt me, Kim / meer dan je ooit zou kunnen bevatten / je verlaten was moeilijker dan het afzagen van een lichaamsdeel." …….het is een begin.

Aanbevolen: