Deze maffiafilms romantiseerden het genre (voor beter of slechter)

Inhoudsopgave:

Deze maffiafilms romantiseerden het genre (voor beter of slechter)
Deze maffiafilms romantiseerden het genre (voor beter of slechter)
Anonim

Sommige van de beste films in de 20e en 21e eeuw zijn gebaseerd op de verhalen van georganiseerde misdaadbazen en de maffia. Het genre van 'mob-gerelateerde media' werd nieuw leven ingeblazen door HBO's hitshow 'The Sopranos'. De tragedies en het geweld in verband met het leven als gangster zijn goed vertegenwoordigd in deze films, ook al brengen ze een beetje romantiek in de hervertelling. De thema's in maffiafilms zijn vaak donker en zwaar. Zozeer zelfs dat de rollen die de acteurs in de films spelen voor de rest van hun carrière boven hun hoofd blijven hangen. Maar van alle maffiafilms die er zijn, welke hebben het genre het meest geromantiseerd?

8 ' Eastern Promises' - 2007

Deze film, met Naomi Watts als Anna en Viggo Mortensen als Nikolai, vertelt het verhaal van een jonge tiener die stierf tijdens de bevalling. Na haar dood werden er aanwijzingen gevonden in haar dagboek die duiden op vals spel van een Russische maffiafamilie. Dit duistere en aangrijpende verhaal neemt je mee door een onderzoek als geen ander. Mortensen studeerde zelfs Russisch om zijn rol als Nikolai zo levensecht mogelijk te maken. 'Eastern Promises' is een must-see, en het geeft echt een geromantiseerd perspectief op de maffia.

7 'True Romance' - 1993

Deze film gaat over huwelijk, verraad, de maffia en romantiek. De film begint met een nerd, gespeeld door Christian Slater, en een prostituee, gespeeld door Patricia Arquette, die verliefd wordt en gaat trouwen. Het escaleert snel als de prostituee per ongeluk drugs steelt van haar pooier en er samen met haar nieuwe minnaar vandoor gaat. Deze film, geschreven door Quentin Tarantino, laat zien hoe het niet gemakkelijk is om aan de maffia te ontsnappen. De high-stakes en romantische scènes van deze film zijn spannend en zullen je tegelijkertijd op het puntje van je stoel doen zitten en willen knuffelen met een geliefde.

6 'Tokyo Drifter' - 1966

Deze film bevat prachtige cinematografie, een pakkend themalied en een gekke en verwrongen plot die onverwacht is en deze film eigenlijk een beetje controversieel maakte. De directeur, Seijun Suzuki, werd hierdoor niet terug uitgenodigd. Deze film toont een ex-yakuza-bendeleider die een normaal leven probeert te leiden terwijl zijn oude vijanden hem herhaaldelijk proberen te vermoorden. Het prachtige kleurenpalet in deze film romantiseert het verhaal op een ongewone manier en houdt je artistieke oog geboeid en houdt je op het puntje van je stoel.

5 'Once Upon A Time In America' - 1984

Dit misdaaddrama is gebaseerd op de roman 'The Hoods' van Harry Grey. Het verhaal volgt een groep jonge joodse mannen die invloedrijke gangsters worden in de maffiascene in New York City. Met in de hoofdrollen ongelooflijke acteurs als Robert De Niro en James Woods, gaf deze film een interessant perspectief op de georganiseerde misdaad en de gevolgen daarvan voor jongeren. De film klinkt nostalgisch en wordt beschouwd als een van de beste films aller tijden, vooral in het gangsterfilmgenre.

4 'Scarface' - 1983

Deze film bevatte bekende acteurs zoals Al Pacino als Tony Montana en Michelle Pfieffer als Elvira Hancock. Het karakter van Tony Montana was gebaseerd op de echte gangster Al Capone. Hierdoor kon dit verhaal zich op een levensechte en dramatische manier afspelen. Ook heeft 'Scarface' een grote rol gespeeld bij het romantiseren van het genre vanwege het dramatische schermspel en de interessante cinematografie.

3 'De Ier' - 2019

Deze film is een hervertelling van de beroemde verdwijning van Jimmy Hoffa, een vakbondsleider die banden heeft met de georganiseerde misdaad. Met in de hoofdrollen Robert De Niro en en Joe Pesci, volgt deze film een vrachtwagenchauffeur, Jimmy Hoffa, en een misdaadfamilie door de wendingen die komen kijken bij betrokkenheid bij de maffia. Deze moderne maffiafilm heeft geholpen om onze focus terug te brengen naar dit unieke en intense genre.

2 'The Godfather' - 1972

Hoewel Al Pacino in veel films over de maffia speelde, is zijn rol als Micheal Corleone ongetwijfeld zijn meest iconische. Op dat moment was Pacino jong en nieuw in het acteerspel, maar hij versloeg doorgewinterde acteurs en hielp van The Godfather een van de beste maffiafilms aller tijden te maken. Deze film volgt een invloedrijke maffiafamilie en Micheal Corleone, een lid van deze familie, probeert een normaal leven te leiden. Hij wordt echter steeds meer in het familiebedrijf gezogen.

1 'Goodfellas' - 1990

Beweerd dat het een van de beste films aller tijden is, evenals de beste maffiafilm aller tijden, heeft Goodfellas een diepgaande invloed gehad op het genre van maffiafilms. In deze film van Martin Scorsese was de casting opzettelijk, omdat ze wisten dat de film indruk zou maken. Het verhaal volgt een jonge man die door de gelederen in de menigte werkt. Hij maakt een aantal fouten die zijn leven van onwetendheid en luxe bedreigen. Deze film is beroemd, gerespecteerd en definieerde in zijn eentje het maffiafilmgenre.

Aanbevolen: