Hier is hoe Trixie Mattel eindigde met spelen bij Austin City Limits

Inhoudsopgave:

Hier is hoe Trixie Mattel eindigde met spelen bij Austin City Limits
Hier is hoe Trixie Mattel eindigde met spelen bij Austin City Limits
Anonim

Trixie Mattel is de artiestennaam voor Brian Michael Firkus. Trixie werd voor het eerst beroemd in 2015 toen ze deelnam aan RuPaul's Drag Race. Haar talent was onmiskenbaar, want ze werd uitgeschakeld maar teruggebracht door Ru om de competitie voort te zetten. Ze eindigde op de 6e plaats, maar was zeker een favoriet bij de fans. Ze keerde terug naar het hoofdpodium in 2018 om RuPaul's Drag Race All Stars te winnen en $ 100.000 te winnen.

Trixie Mattel is niet de enige drag queen die zingt voor live optredens, maar ze bereikt nieuwe hoogten in de gemeenschap omdat ze een van de eerste queens is die optreedt op een muziekfestival. Mattel speelde weekend 2 op de Tito's Handmade Vodka Stage in Austin City Limits. Dit is hoe ze bij deze historische mijlpaal in haar carrière kwam:

7 Ze heeft altijd van muziek gehouden

Trixie heeft altijd al een passie voor muziek gehad. In een interview met Medium legde ze uit dat Muziek veel eerder kwam dan drag. Ik begon pas met drag toen ik ongeveer negentien was, muziek begon ik toen ik ongeveer dertien was. Ik ben opgegroeid in het land waar we thuis veel muziek speelden.” Ze zei echter in eerste instantie dat ze Trixie niet als zangeres zag, maar meer als een komische koningin. Pas toen ze een origineel nummer in haar stand-upshows begon te gooien en een overweldigend positieve reactie kreeg, besloot ze muziek te gaan maken.

6 Ze heeft haar eigen songwritingproces en -stijl

Trixie zegt dat ze haar liedjes meestal in één keer schrijft. "De eerste regel van het nummer is altijd het eerste wat ik schrijf", vertelde ze aan Medium. "Ik schrijf van boven naar beneden, van begin tot eind, in de juiste volgorde." Ze legt ook uit dat als je erover nadenkt, het niet echt zal klinken. Ze legde ook uit dat ze eigenlijk alleen van country/folkmuziek houdt en nooit van hiphop of electropop houdt. Haar folkgeluid is uniek en stelt haar in staat te doen waar ze goed in is, verhalen vertellen, op een humoristische maar oprechte manier.

5 Ze liet 'Two Birds' los

Trixie's eerste album toont haar als Brian en Trixie op de hoes, vandaar de naam Two Birds. Het werd uitgebracht in 2017 en had zes nummers. Ze legde de reden uit voor een kort album en vertelde Medium: "Ik wilde dat Two Birds een liedcyclus zou zijn, wat betekent dat je naar de nummers in de juiste volgorde luistert en dat het chronologisch logisch is. Ik wilde de nummers kiezen die bij elkaar pasten en op een heel beknopte manier een verhaal vertelden." Ze financierde het project ook zelf en wilde er zeker van zijn dat ze de steun van haar fans had voordat ze meer muziek uitbracht. Het album bereikte de nummer 2 plek op iTunes, net na de Guardians of The Galaxy soundtrack.

4 Meer Albums

One Stone werd uitgebracht de dag nadat Trixie haar overwinning op All Stars in maart 2018 ontving. In een interview met Rolling Stone legt Trixie uit hoe haar twee albums samenwerken: "Het is altijd de bedoeling geweest dat de luisteraar ze hoort [als] een breuk. De ene is een soort van de eerste week van een breuk en de andere is zes maanden later, terugdenkend aan.” In haar derde album Barbara, dat begin 2020 uitkwam, ging ze voor een “post-Beatles Invasion, beach bimbo, B-52s-meets-Blondie-meets-Fountains of Wayne”-sound volgens haar interview met Billboard. Ze zegt ook dat Barbara haar beste werk is.

3 Touring

Trixie heeft tours gedaan zoals Now with Moving Parts, Skinny Legend en Grown Up Tour. Ze zal ook touren met haar bestie en costar Katya in 2022. Hoewel sommige van haar eerste tourlocaties zich in kleine plaatsen zoals Fargo, North Dakota en Durham, North Carolina bevonden, gaat ze alleen maar omhoog in locatie en aanwezigen. In 2020 vertelde ze Billboard dat eerder: "Mijn eerdere shows waren voor 80 procent stand-up, en dan gooi ik er een paar nummers in voor de mensen die echt naar de plaat luisteren. Het heeft me in de loop van de tijd verbaasd hoeveel mensen de plaat echt kennen en hoe ze naar mijn show komen in de verwachting ze te horen."

2 Spelen bij ACL

Op 10 oktober speelde Trixie in Austin City Limits als de eerste zingende drag queen. Terwijl Louisianna Purchase deelnam aan de virtuele show van 2020 en de Best of Austin revue presenteerde, is Trixie de eerste die een volledige set uitvoert. Spelen met artiesten als Miley Cyrus, Billie Eilish en Doja Cat was een enorme mijlpaal voor Trixie, en herstory slepen, zoals RuPaul zou zeggen.

1 Haar dromen houden daar niet op

Hoewel spelen in het Zilker-park een ongelooflijke ervaring was voor Trixie, heeft ze nog steeds ambities die veel verder gaan. "Oh mijn god, de Opry, de Ryman, er zijn plaatsen die voor mij een bucketlist-moment zouden zijn als dragqueen", vertelde Trixie aan Rolling Stone. “Aan het begin van mijn carrière als dragqueen hoopte ik die avond 50 dollar aan fooien te verdienen. Ik ben een dromer, maar ik ben ook een realist.” Met al haar succes in muziek en in haar andere ondernemingen, zijn de mogelijkheden voor Trixie eindeloos.

Aanbevolen: