Hoe dicht was Tom Hanks bij het spelen van Batman?

Inhoudsopgave:

Hoe dicht was Tom Hanks bij het spelen van Batman?
Hoe dicht was Tom Hanks bij het spelen van Batman?
Anonim

Tom Hanks is een van de meest gerespecteerde acteurs in de geschiedenis, en er is gewoon niets dat hij niet kan doen. Hanks heeft in enorme oorlogsfilms gespeeld, de Toy Story-franchise, en hij heeft zelfs biopics gemaakt als Mr. Rogers en W alt Disney. Hij heeft meerdere Academy Awards gewonnen en heeft meer gedaan dan een acteur ooit had kunnen dromen.

Tijdens de jaren 90 bevond Batman zich midden in een unieke reeks films, en uiteindelijk zagen we verschillende mannen het opnemen tegen de Caped Crusader tijdens het tijdperk. Op een gegeven moment overwoog Tom Hanks om de iconische superheld te spelen! Dit zou ver af zijn geweest van wat we werkelijk hebben gekregen.

Laten we teruggaan en kijken wat er gebeurde toen Tom Hanks klaar was voor de rol van Batman!

Hanks was in overweging voor Batman Forever

Als een van de weinige mannen in de geschiedenis die meerdere Academy Awards heeft gewonnen voor zijn acteerwerk, heeft Tom Hanks alles in de entertainmentindustrie gezien en gedaan, behalve het spelen van een enorme superheld op het grote scherm. In de jaren 90 kreeg hij echter de kans om de Dark Knight te spelen.

Er is gemeld dat Tom Hanks bij het samenstellen van de cast voor de film Batman Forever een van de acteurs was die overwogen om Batman te spelen. Interessant genoeg was Hanks niet het enige vooraanstaande talent dat in aanmerking kwam voor de rol na het vertrek van Michael Keaton. Acteurs als Daniel Day-Lewis, Alec Baldwin en Kurt Russell overwogen allemaal om de rol op zich te nemen.

Batman Forever zou destijds de derde moderne Batman-film zijn, en het zou de eerste zijn zonder Michael Keaton, die vertrok nadat hij in Batman en Batman Returns was verschenen. Dit betekende dat er een enorme verschuiving op het grote scherm voor het personage zou plaatsvinden en dat er veel acteurs zouden zijn die geïnteresseerd waren in de rol.

Het is duidelijk dat de studio geïnteresseerd was om iemand in handen te krijgen die veel sterren had en die in het verleden al de hoofdrol speelde in hitfilms. Het casten van een superheldenrol kan lastig zijn, maar het lijkt erop dat Warner Bros. de goede kant op ging.

Uiteindelijk zou Tom Hanks een beslissing moeten nemen over het al dan niet spelen van Batman.’

Hij wees de rol af

Als het erop aankomt om een superheldenrol op het grote scherm te krijgen, zul je het moeilijk krijgen om iemand te vinden die nee zegt tegen de kans. Dit is echter precies wat Tom Hanks deed in de jaren 90 toen Batman Forever op tafel lag.

Met de ongelooflijke hoeveelheid succes die hij in zijn carrière heeft kunnen vinden, is het duidelijk dat Tom Hanks het een en ander weet over het juiste project op het juiste moment. Er is gemeld dat hij de kans om Batman op het grote scherm te spelen zou doorgeven, en we zijn er zeker van dat hij zijn due diligence voor de rol heeft gedaan.

Een superheldenrol op zich nemen nadat iemand al twee uitzonderlijke optredens heeft ingeleverd, kan voor een acteur niet het gemakkelijkste zijn om te doen, omdat er mediadruk zal zijn om de verwachtingen van fans waar te maken of te overtreffen. Tom Hanks was duidelijk niet geïnteresseerd in zoiets als dit, en gaf er de voorkeur aan om in plaats daarvan een ander project op zich te nemen.

Omdat Tom Hanks de rol doorgaf, opende het de deur voor iemand anders om in te stappen en te proberen Batman te spelen.

Val Kilmer Landed Batman

Batman Forever kreeg uiteindelijk het groene licht toen het castingproces allemaal in het kwadraat was, en aan het eind van de dag was het Val Kilmer die de rol van zijn leven kreeg.

Volgens ScreenCrush accepteerde Val Kilmer de rol van Batman zonder het script zelfs maar te lezen, wat betekent dat hij duidelijk een type weg had van het personage en de mogelijke kassa-opbrengsten voor de film. Dit is een ongelooflijk gedurfde zet voor elke acteur in het bedrijf, maar op dat moment had Kilmer al heel veel succes.

Ondanks het feit dat het door de jaren heen door critici over de kolen is geharkt, was Batman Forever eigenlijk een succes aan de kassa en lang niet zo slecht als zijn opvolger Batman & Robin. Tegenwoordig lijken de meeste mensen de film in het algemeen over het hoofd te zien.

Tom Hanks had geweldig werk kunnen doen als de Caped Crusader, maar gezien hoe het met Batman Forever is gegaan, denken we dat hij hier de juiste keuze heeft gemaakt.

Aanbevolen: