Foo Fighters-fans kunnen het verleden herbeleven met een optreden van 2008 in de een uur durende aflevering van 'Austin City Limits

Foo Fighters-fans kunnen het verleden herbeleven met een optreden van 2008 in de een uur durende aflevering van 'Austin City Limits
Foo Fighters-fans kunnen het verleden herbeleven met een optreden van 2008 in de een uur durende aflevering van 'Austin City Limits
Anonim

Tussen de pandemie en de chaos die ermee gepaard gaat, verloren veel mensen de zomerconcerten waar ze zo naar uitkeken, en zijn nu op zoek naar een rockend optreden van hun favoriete bands om de kloof te overbruggen - live of anderszins.

Om een deel van die terugtrekking van livemuziek te verlichten, besloot Austin City Limits een aflevering van een uur te maken gewijd aan Foo Fighters, een van de beste rockbands van deze generatie.

De aflevering, uitgebracht op 9 januari, bevatte enkele van de beroemdste concerten van Foo Fighters, waaronder een spannende vertolking van de iconische "My Hero", die voor het eerst werd uitgevoerd in 2008. Het bevat ook hoogtepunten van enkele van de archiefuitvoeringen van ACL door Dave Grohl en zijn bedrijf.

Anders dan dat, bevatte de aflevering van het 46e seizoen ook de clips van de band van het ACL-bezoek van 2014, met een krijsende kijk op "Best of You".

Grohl zei in een verklaring over de ACL-muziekserie: "Ik weet zeker dat ik voor elke muzikant kan spreken als ik zeg dat gevraagd worden om Austin City Limits te komen spelen praktisch hetzelfde is als het krijgen van een medaille. Als muzikant, het is iets om naar te streven, en als je dat echt bereikt, dan draag je het als een badge."

Foo Fighters is de laatste tijd niet erg actief geweest, afgezien van een kortstondige uitdaging waarbij Grohl betrokken raakte bij Nandi Bushell, een jonge drummer, en de release van hun nieuwe nummer, "No Son of Mine."

Het wachten zal echter niet lang meer duren, want de band is helemaal klaar om een triomfantelijke terugkeer te maken met hun 10e album Medicine At Midnight op 5 februari.

Sprekend over het aankomende album, zei Grohl tegen NME: "Aangezien het onze 10e plaat en 25e verjaardag is, hebben we jaren geleden besloten dat we iets wilden doen dat fris klonk."

"We hebben een aantal verschillende soorten albums gemaakt", legde hij uit. "We hebben akoestische dingen gedaan, we hebben punkrock-dingen gedaan, mid-tempo Americana-achtige dingen. We hebben veel albums om op terug te vallen, dus je moet gewoon ons onderbuikgevoel volgen, en ik dacht in plaats van een zacht volwassen album te maken, dacht ik 'Fuck that, laten we een feestalbum maken.'"

De andere uitvoeringen in het 46e seizoen van ACL zijn die van Ruthie Foster, War and Treaty, Ray Wylie Hubbard en nog veel meer van de meest algemeen erkende muzikanten van onze tijd. Degenen die een van deze willen zien, kunnen kijken op YouTube.

Aanbevolen: