Hoe dicht was Mel Gibson bij het spelen van Wolverine?

Inhoudsopgave:

Hoe dicht was Mel Gibson bij het spelen van Wolverine?
Hoe dicht was Mel Gibson bij het spelen van Wolverine?
Anonim

Het casten van meer dan levensgrote personages voor enorme filmprojecten is een ongelooflijk moeilijke taak die gepaard gaat met veel gewicht. De mensen die deze rollen kiezen, moeten ervoor zorgen dat ze de juiste acteur voor de baan casten, omdat één slechte beslissing een heel project kan laten zinken. Of het nu voor Marvel, DC of Star Wars is, elke rol moet goed worden ingevuld om de film een hit te laten worden.

Tijdens de jaren 90 was het tijd voor de X-Men om op het grote scherm te verschijnen, en het castingproces voor Wolverine was niet gemakkelijk. Op een gegeven moment leek het alsof Mel Gibson het personage zou spelen, wat op dit moment ongelooflijk is om over na te denken.

Laten we terugkijken en de geschiedenis zien achter de casting van Wolverine!

Bob Hoskins was in vroege strijd

Om het hele plaatje van dit castingproces te begrijpen, moeten we teruggaan naar de jaren 90 toen de originele film in ontwikkeling was. Gedurende die tijd geloofde de studio achter X-Men dat ze hun Wolverine hadden gevonden, maar de dingen zouden in de loop van de tijd drastisch veranderen.

Business Insider meldt dat niemand minder dan Bob Hoskins de man was die Wolverine zou spelen in die eerste film. Op dat moment had Hoskins in grote films gespeeld zoals Hook, Who Framed Roger Rabbit? en meer, wat betekent dat hij een schat aan ervaring op het grote scherm had. Met veel lof voor zijn naam en een herkenbaar gezicht, was Hoskins zeker een interessante keuze.

Nu moet hier worden opgemerkt dat Hoskins aan de kortere en stevigere kant was, wat vrij goed past bij de stripboekversie van het personage. Een van de vroege kritieken op Hugh Jackman's weergave van Wolverine is het feit dat Jackman veel groter is dan het personage zou moeten zijn, wat dwaas is, vooral als je bedenkt hoe geweldig hij was in de rol.

Uiteindelijk zou Hoskins echter het optreden niet veiligstellen of in de film verschijnen. Wat dit betekende, was dat het castingteam terug naar de tekentafel moest om iemand te vinden die het iconische stripfiguur kon opnemen.

Mel Gibson Is The Next Man Up

Met Bob Hoskins uit beeld en een grote rol die nog vervuld moet worden, verlegden de mensen achter de eerste film met onze favoriete mutanten hun aandacht naar een getalenteerde acteur die al een heleboel succesvolle films op zijn naam had staan.

Tegen de tijd dat Mel Gibson in aanmerking kwam voor de rol van Wolverine, speelde Gibson al in de Mad Max-films, de Lethal Weapon-franchise, en had hij ook films als Braveheart en de animatiehit Pocahontas verankerd. Hij was een legitieme A-lijst filmster die nog steeds een goede reputatie had bij de fans en de media.

Gibson zou zeker een interessante keuze zijn geweest voor Wolverine. Business Insider meldt dat de studio ook overweegt om Russell Crowe voor de rol te casten. Het blijkt dat geen van deze mannen uiteindelijk de rol zou krijgen.

Dit hele proces moet in die tijd een absolute nachtmerrie zijn geweest, gezien het feit dat ze veel getalenteerde artiesten hebben gemist voor zo'n belangrijke rol. Het zou even duren, maar uiteindelijk kon de studio eindelijk een acteur aan de lijn krijgen. Nou ja, in ieder geval voor een tijdje.

Dougray Scott trekt zich terug, Hugh Jackman stapt op

Dankzij meerdere acteurs die het hof werden gemaakt en zich nooit aan het project hielden, was de deur officieel geopend voor acteur Dougray Scott om de rol van Wolverine te krijgen. Maar in plaats van te kunnen helpen X-Men naar de top van de kassa te brengen, zou Scott uiteindelijk uit de film moeten buigen.

Dat klopt, nogmaals, Fox moest terug naar de tekentafel met zijn populairste personage. Scott was schijnbaar goed om te gaan, maar Business Insider laat zien dat hij uiteindelijk stopte met de rol vanwege zijn verplichtingen met de film Mission: Impossible II.

Dit lange, vervelende proces eindigde uiteindelijk toen de vrijwel onbekende Hugh Jackman werd gecast als het personage. Blijkt dat dit een geniale zet van de studio was, aangezien Jackman Wolverine tot een iconisch personage op een groot scherm maakte. Door de jaren heen en in de films, heeft Jackman het publiek versteld doen staan en een lat gelegd die maar weinig acteurs ooit zullen evenaren als personageacteur.

Dus, hoewel Mel Gibson in de jaren 90 een sterke kanshebber was om Wolverine te spelen, liep het uiteindelijk voor iedereen goed af.

Aanbevolen: