Alles wat we weten over Jamie Lee Curtis' echtgenoot Christopher Guest en hun huwelijk vandaag

Inhoudsopgave:

Alles wat we weten over Jamie Lee Curtis' echtgenoot Christopher Guest en hun huwelijk vandaag
Alles wat we weten over Jamie Lee Curtis' echtgenoot Christopher Guest en hun huwelijk vandaag
Anonim

'Dit is het seizoen voor pompoenen, geesten, vampiers, heksen en misschien wel voor het opnieuw bekijken van de Halloween-filmserie, inclusief de nieuwste toevoeging: Halloween Kills, die op 15 oktober uitkomt. Fans van de serie zullen ongetwijfeld de belangrijkste hoofdpersoon, Laurie Strode, gespeeld door de enige echte Jamie Lee Curtis.

Curtis heeft een behoorlijk decennium achter de rug, verscheen in kaskrakers zoals Knives Out en Halloween, en speelde gastrollen in populaire tv-shows New Girl en Scream Queens. De filmlegende acteert al sinds 1977, maar heeft zelden de krantenkoppen gehaald voor haar persoonlijke leven - Curtis is al 37 jaar getrouwd met acteur, schrijver en regisseur Christopher Guest. Dus wat is het verhaal achter een van Hollywood's langstdurende koppels?

7 Het was liefde op het eerste gezicht voor Jamie Lee Curtis

In 1984 bladerde Jamie Lee Curtis naast haar vriendin Debra Hill door het tijdschrift Rolling Stone toen ze een foto zag van de cast van Spinal Tap, waaronder de Britse komiek Christopher Guest.

"Ik keek naar de man aan de rechterkant, gekleed in een geruit overhemd en een kwispelende grijns. Ik had hem nog nooit eerder gezien, maar ik wees naar hem", schreef Curtis in O Magazine. "'Ik ga met die man trouwen', zei ik tegen mijn vriend."

"Ik heb echt een ouderwetse 'Spanky and Our Gang'-double take gedaan", onthulde Curtis in 1985 aan de Washington Post. "Ik zei:" Wie deze man ook is, is het. Dat is zo goed als het wordt.'"

Toevallig kende Curtis' vriend de agent van Guest en gaf ze haar contactgegevens door als Guest geïnteresseerd was om haar te leren kennen.

6 De echtgenoot van Jamie Lee Curtis heeft haar maandenlang niet teruggebeld

Hoewel Curtis haar aantrekkingskracht tot Guest duidelijk had gemaakt, werd de interesse aanvankelijk niet beantwoord, buiten haar schuld om - Guest gaf toe dat veel "bizzare vrouwen" hem benaderden vanwege zijn hernieuwde bekendheid.

"Ik heb gewacht. Chris heeft nooit gebeld", schreef Curtis in O Magazine en onthulde dat ze eigenlijk doorging met haar leven en met een andere man begon te daten. Nadat die korte relatie was geëindigd, ging Curtis met vrienden naar een restaurant, en kijk, gast zat 3 tafels verder.

5 Een toevallige ontmoeting leidde tot een huwelijk

In het restaurant kon Jamie Lee Curtis niet anders dan naar haar toekomstige echtgenoot staren.

"Hij zwaaide naar me alsof hij wilde zeggen: "Ik ben de man die je belde." Ik zwaaide terug: "Ik ben de vrouw die je belde." Een paar minuten later stond hij op om te vertrekken’, legt Curtis uit."Hij stond op zes meter afstand, haalde zijn schouders op en stak zijn hand op alsof hij wilde zeggen: "Ik zie je wel." Toen hij wegging, keek ik naar mijn bord."

De volgende dag belde Guest Curtis om een afspraakje te maken. 5 maanden later waren de twee getrouwd.

4 Jamie Lee Curtis en haar man hebben twee kinderen

Curtis en Guest zijn de trotse ouders van twee geadopteerde kinderen, Annie Guest, geboren in 1986, en Ruby Guest, geboren in 1996. Hoewel ze altijd wist dat ze moeder wilde worden, Curtis en Guest ontdekten dat ze geen biologische kinderen konden krijgen.

"Adoptie was voor ons de enige manier om een gezin te stichten", onthulde Curtis. "Mensen die vruchtbaar adopteren, hebben een moeilijkere beslissing dan wanneer je geen andere optie hebt. Het wordt de haalbare optie voor jou. Als je een gezin wilt zijn, is dat hoe je het zult zijn."

Vandaag is Curtis' dochter Annie een succesvolle danslerares, en ze is onlangs getrouwd. In juli 2021 maakte Curtis trots bekend dat haar jongste dochter, Ruby, die als game-editor werkt, als transgender uit de kast is gekomen. "Ik heb met verwondering en trots toegekeken hoe onze zoon onze dochter Ruby werd", aldus de actrice. "Zij en haar verloofde gaan volgend jaar trouwen op een bruiloft die ik zal leiden."

“Het moederschap heeft alles in mijn leven veranderd”, verklaarde Curtis. “Toen ik begon met acteren, ging ik er niet vanuit dat ik ooit een kind zou krijgen. Ik heb toen keuzes gemaakt op basis van mijn leven… Nu neem ik elke beslissing met mijn kinderen in gedachten. Ik kies mijn rollen zorgvuldig.”

3 Jamie Lee Curtis voelt zich veilig bij haar man

Het is een zeldzaamheid in Hollywood, maar Jamie Lee Curtis en Christopher Guest hebben veel van de relaties van hun leeftijdsgenoten overleefd. Curtis schrijft de lange levensduur van hun huwelijk gedeeltelijk toe aan het feit dat ze zich veilig en getroost voelen door de aanwezigheid van haar man.

"Ik voel me veilig als ik aankom en zie dat [hij] thuis is", vertelde Curtis aan AARP Magazine."Dat is het lange huwelijk. Het is de veiligheid om te weten dat zijn auto in de garage staat, dat ik niet alleen ben," voegde ze eraan toe. Om hun 35e huwelijksverjaardag te vieren, schreef Curtis haar man zelfs een lied met het refrein: "I feel safe when I drive up and see that you are home."

2 De echtgenoot van Jamie Lee Curtis heeft een speciale bijnaam voor haar

In een recente verschijning in The Late Late Show met James Corden onthulde Curtis het verhaal achter de toevoeging van 'Lee' aan haar naam. De actrice groeide op als Jamie Curtis, maar voegde Lee toe om op te vallen als actrice.

Curtis onthulde ook dat ze de naam Jamie verachtte omdat ze werd gepest omdat het als een jongensnaam klonk. Ze eiste dat haar ouders haar in plaats daarvan Janie noemden, wat ongeveer een week bleef hangen voordat ze terugkeerden naar haar oorspronkelijke naam. De naam Janie bleef echter bij iemand anders hangen… Curtis' echtgenoot.

"Mijn man zal -- op momenten van grote intimiteit, wanneer je niet probeert te lachen, als je begrijpt wat ik bedoel -- wanneer ga je voor iets anders, Christopher zal naar me kijken en zeggen: ' Oh, Janie!'", onthulde Curtis aan gastheer James Corden.

1 Jamie Lee Curtis is 37 jaar getrouwd

Toen Curtis haar 34-jarige huwelijksverjaardag naderde, sprak ze met Good Housekeeping over wat haar huwelijk tot stand heeft gebracht. Haar aanwijzingen? Doe je best en geef niet op.

"Ga niet weg, " adviseerde Curtis. "Er is een herstelzin die zegt: 'Blijf in de bus… het landschap zal veranderen'. Je denkt dat je een slechte week hebt, maar blijf in de bus, want een dezer dagen kijk je uit het raam en wordt het mooi. Ik denk dat het van toepassing kan zijn op bijna alles waar je je op dat moment ongelukkig voelt. Ik ben geen wilde romanticus. Ik ben een realist. Ik respecteer hem. En ik ga gewoon niet weg.”

Hoewel ze heeft toegegeven dat het opgroeien als kind van echtscheiding haar heeft beïnvloed, beschouwt Jamie Lee Curtis zichzelf vandaag als "een diepe, serieuze romanticus", en erkent dat Christopher Guest haar "enige echte" is. Ze schrijft hun succesvolle huwelijk om realistisch te blijven en aan het werk te gaan.

Aanbevolen: