Wat heeft Darren Criss gedaan sinds 'Glee'?

Inhoudsopgave:

Wat heeft Darren Criss gedaan sinds 'Glee'?
Wat heeft Darren Criss gedaan sinds 'Glee'?
Anonim

Darren Criss, 34, is een van de meest succesvolle sterren uit de hoofdcast van Glee. In 2019 won de Filipijns-Amerikaanse acteur de Golden Globe Award voor Beste Acteur in een gelimiteerde serie of tv-film. Het was voor zijn beklijvende vertolking van seriemoordenaar, Andrew Cunanan in een andere serie geregisseerd door Ryan Murphy, 55, American Crime Story: The Assassination of Gianni Versace.

Criss is misschien de enige Glee-alumnus die erin slaagt te voorkomen dat hij wordt getypeerd als zijn personage, Blaine Anderson, de openlijk homoseksuele zanger van D alton Academy Warblers. Een tijdje zat Criss vast in het spelen van homorollen, ondanks dat hij een heteroman was. Maar in 2018, na het spelen van de in de kast staande Cunanan, zwoer hij "ervoor te zorgen dat ik niet weer een heterojongen zal zijn die de rol van een homoseksuele man op zich neemt." Zo gaat het tegenwoordig met hem.

Nog steeds bloeiend in zijn tv-carrière

Nadat Glee in 2015 eindigde, bleef Criss zijn acteerbereik verkennen in het Ryan Murphy-couplet. Afgezien van zijn rol in seizoen 2 van American Crime Story, die hem ook een Primetime Emmy Award opleverde voor Outstanding Lead Actor in een Limited Series of Movie, had de acteur een terugkerende rol in American Horror Story: Hotel. Toegewijd aan zijn belofte om geen LGBTQ+-personages meer te spelen, speelde Criss regisseur Raymond Ainsley in Murphy's 2020 Netflix-hitserie, Hollywood.

In 2020 schreef en produceerde de acteur een Quibi-musicalserie genaamd Roy alties. Hij speelde ook in de 10-delige show. In een gesprek met TV Line zei de Hollywood-ster dat hij ervan hield om zo'n "uitdagend" project te maken. "Ik heb echt genoten van dit proces", vertelde hij. "Het was niet hoe we het wilden doen, maar het was een geweldige uitdaging." De cast had ook Glee-acteurs, Chord Overstreet, 32, en Kevin McHale, 33, evenals voormalige gaststerren, John Stamos, 58, en Jennifer Coolidge, 60.

"Weet je wat grappig is? Ik was vergeten dat John Stamos en Jennifer Coolidge op Glee waren", zei Criss over de onbedoelde Glee-reünie. "Ik raakte apart bevriend met hen. Ja, ze waren op de show, maar dit zijn ook mensen die op mijn bruiloft waren. Ik vergeet dat we een Glee-connectie hebben. Ik wou dat ik in het begin zo slim was, zoals hoeveel mensen van Glee kan ik bij elkaar komen?" Tot nu toe is de Quibi-serie niet verlengd voor seizoen 2.

Focus op zijn muziekcarrière

In 2015 ontving Criss zijn eerste Emmy-nominatie voor beste originele muziek en songteksten voor zijn nummer This Time, dat te zien was in de finale van Glee. Voordat hij na het einde van de show zijn acteerervaringen verkende, bracht hij in 2017 zijn EP Homework uit. Het kwam binnen op nummer 1 in de Heatseekers Album-hitlijst van Billboard. In april 2021 kondigde hij aan dat hij terug was met een nieuwe single genaamd FKN AROUND. Het was de eerste van zijn aankomende "karaktergedreven singles."

"FKN AROUND is een nummer dat ik een tijdje geleden begon als een vrij eenvoudige loop", schreef Criss bij het onderschrift van de YouTube-tekstvideo van het nummer. "Ik bouwde het allemaal rond een heel eenvoudige basgroove die ik voor ogen had als iets dat een gloednieuwe bassist zou kunnen leren als hun eerste nummer. Ik voegde wat live drums, piano en twee verschillende tegenhangers van de leadgitaar toe, met een vaag idee van wat de melodie en tekst zou zijn."

Hij onthulde ook dat "het jarenlang sluimerde omdat niemand er zo geïnteresseerd in leek", maar dat hij " altijd het gevoel had dat het veel potentieel had als het goed werd voltooid", wat hij deed. "Het laatste nummer werd uiteindelijk iets van een hoofdknikkend middelvingerlied", zei hij over de boodschap van het nummer. "Aan die onbeduidende mensen in je leven die je ondanks jezelf blijft verdragen… Allemaal gedreven door de houding van diezelfde simpele, stuwende, vuile basgroove."

Gelukkig getrouwd sinds 2019

Naast een succesvolle acteer- en muziekcarrière, had de Roy alties-ster ook geluk in de liefde. In 2019 had hij een 'rockstar'-huwelijk met zijn oude partner, Fox-regisseur/producer Mia Swier, 36. Ze verloofden zich in 2018 na zeven en een half jaar daten. Swier is zelf een meervoudig koppelteken - ze is ook een bassist en zangeres. Terwijl de meeste paren een traditionele eerste dans doen tijdens bruiloften, hadden de twee in plaats daarvan "een eerste lied samen als man en vrouw". "Toen we het podium bereikten, zette ik snel een gitaar op en Mia een bas", vertelde Criss aan Vogue.

"En we explodeerden in The Ballroom Blitz van Sweet om het feest te laten beginnen," vervolgde hij. "We hadden een eerste nummer samen als man en vrouw - het was de coolste. Het hele doel van onze bruiloft was om tradities te nemen en ze op hun kop te zetten met onze eigen flair… en ik speelde een gloednieuwe Thinline Telecaster in mijn witte smoking met Mia rockend op een bijpassende witte Duff McKagan P Bass in een trouwjurk en gevechtslaarzen - dat hele moment was waarschijnlijk het hoogtepunt van dat doel." Hij wint tegenwoordig duidelijk in het leven, duidelijk vrijgesteld van de vloek van Glee.

Aanbevolen: