Wat heeft Amber Riley gedaan sinds 'Glee'?

Inhoudsopgave:

Wat heeft Amber Riley gedaan sinds 'Glee'?
Wat heeft Amber Riley gedaan sinds 'Glee'?
Anonim

Televisie is een plek waar veel projecten in de plooi kunnen komen en hun kans krijgen om te schitteren, maar dankzij steunpilaren die hun plaats bovenaan houden, hebben nieuwe shows altijd een zware strijd te maken. Maar alleen omdat een show nieuw is, wil nog niet zeggen dat deze geen plek voor zichzelf zal veroveren naast grote projecten. Natuurlijk zijn shows als Friends en The Office megahits geweest, maar zo nu en dan komt er iets nieuws langs dat de boel opschudt.

Bij de release bleek Glee precies te zijn wat de dokter had besteld, en het televisiepubliek at het snel op. Amber Riley was een artiest in de show en zij, samen met de rest van de getalenteerde cast, bracht de show naar ongelooflijke hoogten.

Dus, wat heeft Amber Riley gedaan sinds Glee? Tot niemands verrassing heeft ze van alles een beetje gedaan.

Ze speelde op Broadway in toneelstukken als Dreamgirls

Optreden in een succesvolle televisieshow is een fantastische manier om bekendheid te krijgen bij het reguliere publiek en om de deur te openen naar nieuwe kansen in de toekomst. Voor Amber Riley zorgde haar tijd op Glee voor een breed publiek om haar capaciteiten te demonstreren, en kort nadat de show was afgelopen, belandde ze in de hoofdrol op Broadway in Dreamgirls.

Het is de moeite waard om op te merken dat Riley eigenlijk op het podium stond terwijl ze nog in de show was, en dit speelde ongetwijfeld een rol bij haar vermogen om hoofdrollen vooruit te krijgen. Alsof haar werk van Glee niet genoeg was, was het feit dat ze al op het podium stond meer dan genoeg om de boel op gang te krijgen toen de serie officieel ten einde was.

Riley's tijd op Dreamgirls liep van 2016 tot 2017, en de artiest betrad elke avond het podium als Effie. Voor de onbekende is Effie het personage dat Jennifer Hudson in de film speelde, wat betekent dat de castingdirecteur iemand moest vinden die zich echt staande kon houden op de zangafdeling. Blijkbaar was Amber Riley perfect geschikt voor de rol en verpletterde ze het op het podium.

Nadat haar tijd bij Dreamgirls erop zat, zou Riley blijven optreden op Broadway nadat ze de rol van Audrey II in Little Shop of Horrors had gekregen. Dit vond plaats in het Pasadena Playhouse in 2019.

Ze heeft het druk gehad met film en op televisie

Hoe geweldig het podium voor Riley ook is geweest sinds Glee ten einde liep, de artiest is bezig gebleven met het krijgen van werk op het grote en kleine scherm. Waarom zou je tenslotte niet doorgaan met het bemachtigen van rollen in projecten na zo'n succesvolle tijd op een grote show?

Crazy Ex-Girlfriend was de eerste show waarin Riley verscheen nadat Glee ten einde was, en dit optreden duurde slechts één aflevering in 2016. Nee, het was niets dat het echt vasthield, maar het toonde aan dat netwerken nog steeds interesse hadden in de artiest. Dit werd gevolgd door een optreden als Brenda in de televisiefilm Straight Outta Oz, volgens IMDb.

Riley zou in 2017 optreden als gastrechter in de show Let It Shine. De Britse serie was bedoeld om mensen te vinden die de hoofdrol zouden spelen in een Broadway-show die het verhaal van de jongensband Take That vertelt. Haar optreden was tijdens de auditiefase en was niet voor de lange termijn.

Ergens anders was Amber Riley te zien in projecten als Nobody's Fool, Infamous, en ze nam zelfs deel aan het live Little Mermaid-evenement van 2019. Dankzij haar ervaring en talent zal Riley te zien zijn in de komende Dream-show, met een geweldig getalenteerde cast.

Ze bracht haar debuut-EP uit in 2020

Na jaren zingen op televisie en op het podium, was het slechts een kwestie van tijd voordat Amber Riley zelf in de booth zou stappen om haar eigen muziek uit te brengen. Gelukkig bracht de artiest vorig jaar haar debuut-EP uit.

De EP, genaamd RILEY, markeerde een artistieke wending voor de zangeres, aangezien ze nu een groeiend oeuvre heeft dat zich hopelijk zal ontwikkelen tot een volledig album voor haar fans. Jarenlang wisten mensen dat ze buitengewoon getalenteerd is, en nu kan ze, in plaats van de liedjes van anderen te zingen, een plaats voor zichzelf in de muziekindustrie veroveren.

Zoals het er nu uitziet, lijkt het erop dat Riley geen specifiek tijdschema heeft om haar debuutalbum uit te brengen, maar aangezien de EP nog behoorlijk vers is, kan het even duren voordat fans een volledige LP krijgen. Desalniettemin was haar EP een geweldige start van wat hopelijk een succesvolle zangcarrière kan worden.

Glee was een geweldig platform voor Amber Riley om op te gedijen, en sindsdien heeft ze grote dingen gedaan.

Aanbevolen: