Hoe Darren Criss zijn rol op 'Glee' belandde

Inhoudsopgave:

Hoe Darren Criss zijn rol op 'Glee' belandde
Hoe Darren Criss zijn rol op 'Glee' belandde
Anonim

Darren Criss werd een begrip na de rol van Blaine Anderson in de FOX-sitcom Glee - een personage dat hij speelde van 2010 tot 2015. Hoewel de getalenteerde acteur al een reeks filmreferenties op zak had, was zijn carrière schoot omhoog snel nadat de Emmy-winnende show eindigde met zijn zesde run.

In de afgelopen zes jaar was Darren frontman van verschillende grote shows, waaronder American Crime Story van 2018, Hollywood van Netflix en Wayward Guide, dus het is eerlijk om te zeggen dat hij het redelijk goed voor zichzelf heeft gedaan, in tegenstelling tot sommige van zijn andere voormalige collega's. -sterren.

Onnodig te zeggen dat Glee Darren ertoe aanzette een van de meest gewilde acteurs in Hollywood te worden, maar velen blijven zich afvragen hoe deze inwoner van San Francisco de levensveranderende rol kreeg om Blaine te spelen, om te beginnen. Hier is het dieptepunt.

darren kriskras door vrolijkheid
darren kriskras door vrolijkheid

Hoe kwam Darren Criss op 'Glee'?

Tijdens zijn studententijd aan de Universiteit van Michigan ontwikkelden Darren en zijn vrienden de YouTube-sensatie A Very Potter Musical, toen hij begon met het schrijven van muziek en songteksten.

"Dat was de eerste kennismaking met mensen die aandacht aan mij besteedden", vertelde Darren eerder aan de Los Angeles Times. “Het was overweldigend, het gebeurde per ongeluk. Het was precies bij de komst van de virale video.”

Kort na het behalen van zijn vierjarige opleiding in Michigan, verhuisde de 34-jarige naar Californië in de hoop zijn droom om acteur te worden werkelijkheid te laten worden.

Hoewel Darren een paar kleine rollen had voorafgaand aan Glee, was het de bovengenoemde show die hem echt op de kaart zette.

Terwijl ze aanvankelijk auditie hadden gedaan voor de rol van Finn Hudson, vonden de producers dat Blaine beter bij Darren paste, die zich bij de tweede serie van de show zou voegen.

“Ik was een stuntelige langharige, nerdy acteur,” vervolgde hij. "Toen ik auditie kreeg voor 'Glee', dacht ik: 'Dat is best belangrijk, ik zal mijn haar knippen.' 'Glee' was echt het keerpunt."

Gezien hoe Glee het leven van Darren had veranderd, was het zeker begrijpelijk waarom hij het nieuws over de annulering van de show zou omschrijven als 'bitterzoet'.

In 2014, na de aankondiging van FOX dat de zesde serie van Glee de laatste zou zijn, onthulde de Little White Lie-ster hoe hij zich voorbereidde om zo'n ongelooflijk hoofdstuk van zijn leven los te laten.

"Hoe meer het einde van de show in beeld komt, hoe meer ik ga, 'Hell yeah, ik hou ervan om over Glee te praten', want er komt een tijd niet ver van nu dat het klaar is en niemand wil om niet meer over Glee te praten, "vertelde hij aan Billboard's Pop Shop Podcast.

“Het is een bitterzoet einde. Zoals alle echt geweldige, positieve ervaringen die ten einde lopen, hoop je een beetje dat je in een mix zit tussen niet willen dat het stopt, maar klaar zijn om te vertrekken, gutste hij.

“De metafoor die ik altijd gebruik, is dat het leuk is om de finishlijn te zien, maar ik ren er absoluut niet naar toe.

De meeste televisieprogramma's hebben niet de luxe om te weten wanneer ze zullen eindigen, en dus de tijd hebben om af te sluiten - mentaal, spiritueel, persoonlijk, hoe je er ook over wilt denken - het is leuk om die kans te krijgen.”

Hoewel Darren redelijk dicht bij de meeste van zijn voormalige co-sterren is gebleven, spreekt het voor zich dat zijn carrière waarschijnlijk het meest omhooggeschoten is sinds hij naar andere projecten ging.

Glee-medebedenker Ryan Murphy heeft een nauwe werkrelatie met Darren, die hij in 2018 inhuurde voor The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story, waarin hij de rol speelt van Andrew Cunanan - de seriemoordenaar die uiteindelijk het leven van de beroemde Italiaanse modeontwerper.

Vervolgens, in 2020, kwamen ze weer bij elkaar toen Darren werd gecast in Ryans Netflix-muziekserie Hollywood, die tegen het einde van het jaar een van de meest bekeken shows op het platform werd.

Ondanks zijn populariteit werd Hollywood echter in opdracht gemaakt als een beperkte serie, wat betekent dat er geen vervolgseizoen zou komen, hoewel veel kijkers de opmerkingen van Netflix op Instagram overspoelden en het bedrijf smeekten om het idee van een tweede run.

Voor het tv-project verdiende Darren zelfs een titel als uitvoerend producent nadat Ryan - die eerder met hem had gebrainstormd over showideeën - het concept op Netflix had gepitcht, en ze waren overtuigd.

"Hij zei: 'Ik wil iets doen, jong en hoopvol', waarop ik meteen zei dat ik net het boek van Scotty Bowers had uitgelezen ['Full Service: My Adventures in Hollywood and the Secret Sex Lives of the Stars'”, vertelde Darren in juni 2020 aan The Big Ticket-podcast.

Ik had zoiets van: 'Er is zoveel kennis in de Hollywood-scene van de jaren 40.' Als je een entertainmenthistoricus bent of gewoon een fan van Hollywood, is de jaren 40 bijna een genre waar een canon en er zijn stijlfiguren van, weet je, heb je die over die en die gehoord? Heb je die hierover gehoord?”

Aanbevolen: