The Awful Way Haters pestte Lady Gaga voordat ze beroemd werd

Inhoudsopgave:

The Awful Way Haters pestte Lady Gaga voordat ze beroemd werd
The Awful Way Haters pestte Lady Gaga voordat ze beroemd werd
Anonim

Sinds ze een van 's werelds beroemdste zangeressen is geworden, heeft Lady Gaga haar behoorlijk wat kritiek te verwerken gekregen. Van online misbruikt worden door haters tot wreed bespot worden na een heupblessure, Gaga heeft veel uitdagende ervaringen doorstaan die hebben bijgedragen aan haar dikke huid. Helaas begon het pesten niet pas nadat ze een begrip werd; Gaga was het doelwit van haat en spot, zelfs als tiener, voordat ze ooit in de muziekindustrie begon te werken.

Iemand met een grote droom is een duidelijk doelwit voor pestkoppen. Het lijkt gemakkelijk om het vertrouwen van die persoon te ondermijnen en hem het gevoel te geven dat zijn dromen nooit zullen uitkomen. Maar hoewel Gaga's haters haar probeerden te stoppen toen ze nog op de universiteit zat, lijkt het erop dat ze jammerlijk gefaald hebben. Dit is de vreselijke manier waarop Gaga werd gepest voordat ze beroemd werd.

Gaga's vroege leven

Voordat ze een waanzinnig vermogen vergaarde, werd Lady Gaga in 1986 geboren als Stefani Joanne Angelina Germanotta in New York City. Als kind toonde ze aanleg voor muziek en haar moeder liet haar een uur achter de piano zitten elke dag, of ze nu echt repeteerde of niet.

Volgens CNN begon ze al op zeer jonge leeftijd met optreden en verscheen ze voor het eerst op het podium in een toneelstuk van de eerste klas waar ze haar eigen kostuum maakte van aluminiumfolie. Ze begon op 11-jarige leeftijd te werken met een vocale coach en op 15-jarige leeftijd had ze een niet-gecrediteerde rol in een aflevering van The Sopranos.

Op de middelbare school zat ze in een band die onder meer Led Zeppelin en U2 coverde. Ze ging naar een prestigieuze onafhankelijke meisjesschool in Manhattan en had een naschoolse baan als serveerster in een restaurant in de Upper East Side.

Haar tijd op de universiteit

Gaga's muzikale pad begon echt vorm te krijgen toen ze werd toegelaten tot de Tisch School of the Arts van de New York University. Ze werd geselecteerd als een van de 20 vroege toelatingsstudenten, maar trok zich terug na het tweede semester, zodat ze zich kon concentreren op het opbouwen van haar carrière.

Toen ze op de universiteit zat, was ze het doelwit van haters die de spot met haar dreven.

De Facebook-groep

Iets dat zelfs die-hard fans misschien niet weten over Lady Gaga, is dat ze te maken kreeg met cyberpesten terwijl ze op de universiteit zat. CNN meldt dat iemand een Facebook-groep heeft gemaakt met de naam "Stefani Germanotta, je zult nooit beroemd worden".

Hoewel dit voor de gemiddelde persoon misschien niet zo belangrijk lijkt, was het misschien verontrustend voor Gaga, die op dat moment grote dromen had om beroemd te worden. Achteraf lijkt het erop dat de groep speciaal is gemaakt om haar aan zichzelf te laten twijfelen, wat duidelijk niet werkte.

Gaga's ontberingen aan het begin van haar carrière

Helaas waren de ontberingen van Gaga nog niet voorbij toen ze de universiteit verliet en daadwerkelijk in de muziekindustrie begon te werken. In 2014 vertelde de superster dat ze werd aangevallen als een 19-jarige muzikant die net haar start in het bedrijf had gekregen en zwanger werd achtergelaten.

“Ik was 19 jaar oud en ik werkte in het bedrijf, en een producent zei tegen me: 'Trek je kleren uit',' zei ze (via de BBC). Ik zei nee en ik ging weg, en ze vertelden me dat ze al mijn muziek gingen verbranden. En ze stopten niet.'

Nu, meer dan een decennium later, heeft Gaga nog steeds te maken met het trauma van de ervaring. Ze heeft onthuld dat ze haar aanvaller niet zal noemen, omdat ze "die persoon nooit meer wil zien."

Hoe ze herstelde

De aanval eiste een grote tol van Gaga's fysieke en emotionele welzijn, waarvan de effecten jarenlang aanhielden. Volgens de BBC werd ze naar een psychiater gestuurd nadat ze in het ziekenhuis was opgenomen vanwege acute pijn en gevoelloosheid.

Ze heeft ook haar gevoelens geuit in haar muziek, waaronder de nummers 'Swine' en 'Til It Happens to You', die op de soundtrack verschenen voor de voor een Oscar genomineerde documentaire over aanranding op Amerikaanse universiteitscampussen, Hunting Grond.

Hoewel Gaga haar trauma op verschillende manieren heeft verwerkt, heeft ze uitgelegd dat het altijd bij haar zal zijn.

Haar gekke succes vandaag

Ondanks de enorme obstakels die ze moest overwinnen om succes te vinden, maakte Gaga haar dromen waar na haar grote doorbraak in 2008. Haar debuutsingle 'Just Dance' bereikte de hele wereld en ze won uiteindelijk miljoenen fans bij elke volgende albumrelease.

Tegenwoordig wordt Gaga geschat op $ 150 miljoen. Het feit dat mensen haar op de universiteit als doelwit hadden en haar probeerden te laten geloven dat ze het nooit zou halen, maakt dat des te bevredigender.

Aanbevolen: