Verrassende feiten over Lady Gaga (voordat ze beroemd was)

Inhoudsopgave:

Verrassende feiten over Lady Gaga (voordat ze beroemd was)
Verrassende feiten over Lady Gaga (voordat ze beroemd was)
Anonim

Lady Gaga heeft bewezen een van de meest getalenteerde zangeressen in de muziekindustrie te zijn. Ze heeft niet alleen een aantal onderscheidingen en prestaties ontvangen, maar ze is er ook in geslaagd zichzelf te bewijzen als zangeres en actrice nadat ze samen met Bradley Cooper in "A Star Is Born" was verschenen. De zangeres heeft niet alleen meerdere Grammy Awards ontvangen, een Golden Globe, maar ze is ook een Oscar-winnares.

Als er één persoon is die zijn carrière volledig van onderaf heeft opgebouwd, dan is het Lady Gaga wel. De zanger begon op te treden in clubs in heel New York City nadat hij was gestopt met studeren. Ze had geluk toen ze werd ontdekt door een beroemde R&B-zangeres tijdens een burleske show die ze maakte, wat haar een baan opleverde bij Interscope Records.

Het kostte Lady Gaga niet veel tijd om uiteindelijk haar eigen persona te adopteren en haar eerste album 'The Fame' op te nemen. Ze werd van de ene op de andere dag een succes en is sindsdien een van de meest succesvolle vrouwelijke artiesten aller tijden geworden. Ze had echter een hele reis om daar te komen. Hier is alles wat we weten over Lady Gaga voordat ze beroemd was.

10 Ze was Stefani voordat ze Gaga was

Lady Gaga is zonder twijfel een van de grootste popsterren van dit moment, en terecht! De zangeres heeft van jongs af aan altijd al een passie voor muziek en zang gehad, maar toen droeg ze een heel andere naam. Terwijl we haar vandaag kennen als Lady Gaga, groeide Gaga eigenlijk op als Stefanie Joanne Angelina Germanotta. Hoewel de zangeres "Born This Way" tijdens haar film-, tv- of rode loper-evenementen nog steeds Stefani wordt genoemd, is ze altijd Lady Gaga op het podium.

9 Gaga groeide op in New York

Lady Gaga is vrij vocaal geweest over haar roots en waar ze opgroeide. Gaga heeft al een keer of twintig over haar Italiaanse achtergrond in New York City gesproken, en ze houdt haar opvoeding in de stad die nooit slaapt. Hoewel Gaga in feite opgroeide in New York City, hoefde ze het absoluut op geen enkele manier te verzwaren. De zanger groeide op in de Upper West Side, die, net als de Upper East Side, bekend staat als een welvarende woonwijk.

8 En ging naar een meisjesschool

Naast het opgroeien in een zeer welvarend deel van New York City, ging Lady Gaga ook naar een zeer prestigieuze middelbare school. De ster ging naar het klooster van het Heilig Hart, een particuliere rooms-katholieke school voor meisjes. Gaga ging van haar elfde tot haar afstuderen naar de school, waar ze zichzelf als studente beschreef als "zeer toegewijd, zeer leergierig, zeer gedisciplineerd", maar ook "een beetje onzeker". Gaga was behoorlijk excentriek tijdens haar tijd op de middelbare school, daarom zou ze zichzelf vaak als een "buitenbeentje" beschouwen.

7 Daarna studeerde ze muziek aan NYU Tisch

Ondanks dat ze "anders" was, stond Lady Gaga altijd klaar en bleef ze bij haar muziek, wat uiteindelijk zijn vruchten afwierp. Na zijn afstuderen aan de middelbare school ging Gaga naar Tisch, een prestigieuze muziekschool die deel uitmaakt van de New York University. Hoewel dit een behoorlijk indrukwekkende prestatie was, besloot Gaga dat Tisch niet de beste keuze voor haar was en stopte na 2 jaar studeren. Hoewel ze haar studie niet als vanzelfsprekend beschouwde, vond de zangeres dat het de juiste keuze was om het als artiest alleen te maken.

6 Ze is verschenen in een aflevering van “Boiling Points”

Tijdens haar werk aan lokale producties, shows en het boeken van kleinere optredens in de stad, raakte Lady Gaga behoorlijk vertrouwd met MTV. Veel fans vergeten vaak dat de ster niet in één, maar in twee MTV-shows is verschenen voordat hij beroemd werd.

De eerste is "Boiling Points", die werd uitgezonden tussen 2004 en 2005 en met Lady Gaga in de hoofdrol. Het uitgangspunt van de show was om "vreemden" in situaties te plaatsen die hen bozer en bozer zouden maken, terwijl de persoon die ze heeft opgezet geld kan winnen voor elk niveau dat ze passeren zonder uiteindelijk hun "kookpunt" te bereiken en weg te lopen. Dit is precies wat er met Gaga gebeurde nadat ze over de rand werd geduwd met een rommelige salade die ze bestelde.

5 Gaga speelde veel clubs in New York City

Nadat ze de beslissing had genomen om Tisch te verlaten, iets wat maar weinig studenten aan Tisch ooit zouden doen, besloot Lady Gaga haar carrière als zangeres voort te zetten en begon ze op te treden in een aantal clubs in New York City. Gaga werkte uiteindelijk samen met Lady Starlight om hun eigen burleske show te creëren, genaamd "Lady Gaga & The Starlight Revue". De show kreeg behoorlijk wat tractie, zo veel dat Gaga later werd ontdekt door zanger Akon, die haar later onder zijn hoede nam.

4 Ze begon te werken bij Interscope Records in 2007

Akon zag iets in Lady Gaga en leidde haar meteen naar een optreden bij Interscope Records. De zanger was nog niet getekend, maar begon als songwriter voor het label te werken. Gaga werd aan boord gehaald om te schrijven voor de meest populaire artiest van het label in die tijd, waaronder Britney Spears, New Kids On The Block en The Pussycat Dolls. Na werk onvermoeibaar om naam te maken, tekende Akon eindelijk Gaga bij zijn label, Kon Live, onder Interscope en de reis begon.

3 en later verschenen in een aflevering van "The Hills"

Zoals gezegd is Lady Gaga in een aantal MTV-shows terechtgekomen. Terwijl de eerste fans kunnen terugkijken op een pre-beroemde Lady Gaga, stond deze zangeres helemaal aan het begin van haar carrière als Lady Gaga.

De "Pokerface"-zanger verscheen in een aflevering van MTV's "The Hills". Gaga trad op in een club die Lauren Conrad en Whitney Port's "werkplek" organiseerden. De twee moesten Gaga aankleden en voorbereiden op haar optreden en het hele gebeuren werd gefilmd en uitgezonden!

2 "The Fame" werd meteen een hit

Na het debuut van haar allereerste single "Just Dance", die bovenaan de Billboard Hot 100 belandde, werd Lady Gaga een van de grootste doorbraaksterren van de late jaren 2000. Haar album "The Fame" verbaasde muziekcritici en luisteraars over de hele wereld, en ze ontwikkelde in één klap een fanbase. Het album bevatte ook andere hitnummers zoals "LoveGame", "Pokerface" en "Paparazzi", die de zangeres allemaal wereldwijde bekendheid en faam verwierven.

1 Lady Gaga werd toen officieel geboren

Tegen 2009 was Lady Gaga een begrip en het gesprek van de dag! De zangeres werd bekend om haar geweldige zang, maar ook om haar unieke stijl en gevoel voor mode, die veel hoofden deden draaien. Gaga blijft de enige zangeres in de geschiedenis die een heel publiek zichtbaar naar adem laat happen bij het zien van haar effecten op het podium tijdens haar Video Music Awards-uitvoering van "Paparazzi" in 2009. Op dit moment werd duidelijk dat Lady Gaga een kracht was om rekening mee te houden.

Aanbevolen: