Hoeveel van het vermogen van Keanu Reeves heeft hij gedoneerd aan goede doelen?

Inhoudsopgave:

Hoeveel van het vermogen van Keanu Reeves heeft hij gedoneerd aan goede doelen?
Hoeveel van het vermogen van Keanu Reeves heeft hij gedoneerd aan goede doelen?
Anonim

Er zijn veel redenen waarom iedereen verliefd is geworden op Keanu Reeves. Om te beginnen is dit een ervaren acteur die hit na hit afleverde, zelfs toen hij net begon.

Tot op de dag van vandaag kan niemand Reeves' optreden in films als Speed, A Walk in the Clouds en The Devil's Advocate vergeten. Tegelijkertijd kreeg de acteur ook veel lof voor zijn hoofdrol in zowel The Matrix-films als de John Wick-franchise.

Hij is niet alleen een gerespecteerde acteur, maar Reeves is gewoon een van de meest innemende mensen op deze aarde. Dat komt omdat hij in niets lijkt op andere hoofdrolspelers.

Buiten zijn Hollywood-werk is Reeves een echte humanist. In de loop der jaren heeft de vooraanstaande acteur met veel plezier hulp verleend aan verschillende organisaties die allerlei goede doelen ondersteunen.

En wanneer hij financiële steun verleent, doet Reeves dat uit eigen zak.

Keanu Reeves is waarschijnlijk de aardigste man in Hollywood

Gedurende zijn hele Hollywood-carrière staat Reeves erom bekend allerlei aardige dingen voor anderen te doen.

Sandra Bullock, zijn co-ster in Speed (en later The Lake House), herinnerde zich bijvoorbeeld een keer dat de acteur haar champagne en truffels cadeau deed nadat Bullock had gezegd dat ze nog nooit een truffel had gehad. "Hij zei: 'Ik dacht dat je misschien champagne en truffels zou willen proberen, om te zien hoe het is'", herinnert de Oscarwinnaar zich tijdens een interview met Esquire.

Ondertussen waren de vriendelijkheid en vrijgevigheid van Reeves ook duidelijk zichtbaar, zelfs op de set van films waaraan hij heeft gewerkt.

De acteur schonk bijvoorbeeld elk van de 12 stuntmannen op The Matrix Reloaded hun eigen Harley-Davidson-motor. "We zaten allemaal in dit ding, en we trainden vooraf samen", legde de acteur uit in een interview, volgens Cox News Service."Ik wilde gewoon… om al deze jongens te bedanken die me hebben geholpen om dit, denk ik, een van de grote filmgevechten in de geschiedenis van de cinema te maken."

Meer recentelijk verraste Reeves zijn vierkoppige team met Rolex Submariner-horloges voor hun werk aan John Wick: Chapter 4. De horloges waren zelfs gegraveerd met persoonlijke berichten voor elk van de stuntmannen. Een van de ontvangers was Jeremy Marinas, die zijn Rolex het 'beste inpakcadeau ooit' noemde.

Tegelijkertijd heeft Reeves naar verluidt ook financiële steun gegeven aan bemanningsleden die echt wat geld kunnen gebruiken.

"Een familievriend bouwt filmsets, ontwerpt niet, is een van de arme kerels die gewoon bouwt", onthulde een Reddit-gebruiker. "Hoe dan ook, hij werkte op de set voor The Matrix en Keanu hoorde over familieproblemen die hij had en gaf hem een kerstbonus van $ 20.000 om hem te helpen."

Geeft Keanu Reeves zijn geld weg?

Naast het schenken van bemanningsleden, staat Reeves er ook om bekend zijn verdiensten graag te delen met enkele van de mensen met wie hij heeft gewerkt. De acteur gaf zelfs maar liefst $ 75 miljoen van zijn verdiensten aan The Matrix aan mensen die onvermoeibaar werkten aan de kostuums en speciale effecten van de film.

"Hij vond dat zij degenen waren die de film maakten en dat ze moesten meedoen", legde een filmdirecteur uit, volgens Cheat Sheet. Uiteindelijk hebben de bemanningsleden naar verluidt elk ongeveer $ 1 miljoen ontvangen.

Voor Reeves was het alleen maar logisch om zijn inkomsten te delen, aangezien filmploegen als familie voor hem zijn. "Elke filmset geeft me het gevoel dat ik deel uitmaak van een nieuwe familie en ik voel me bevoorrecht dat ik een baan heb die me veel voldoening geeft", merkte de acteur zelfs een keer op tijdens een interview met SCMP.

Keanu Reeves heeft in de loop der jaren ook verschillende goede doelen gesteund

In de loop der jaren heeft Reeves ook gemakkelijk verschillende goede doelen gesteund die hem nauw aan het hart liggen. De acteur heeft zelfs steun verleend aan organisaties zoals PETA en Stand Up to Cancer.

Meer recentelijk werkte Reeves ook samen met de organisatie Camp Rainbow Gold, een organisatie die zich inzet voor het helpen van kinderen bij wie kanker is vastgesteld en hun families. In een online veiling die Camp Rainbow Gold zou helpen bij het inzamelen van geld, bood Reeves aan om een Zoom-call van 15 minuten te doen met de hoogste bieder.

Tegelijkertijd heeft Reeves ook stilletjes zijn eigen liefdadigheidsorganisatie opgericht. Het is waarschijnlijk dat de acteur de beslissing nam om er een te openen nadat in de jaren 90 bij een van zijn zussen leukemie werd vastgesteld.

"Ik heb een particuliere stichting die al vijf of zes jaar bestaat en die een aantal kinderziekenhuizen en kankeronderzoek helpt", onthulde Reeves tijdens een interview met Ladies Home Journal in 2009. Ik wil er niet graag mijn naam aan verbinden, ik laat de stichting gewoon doen wat ze doet.”

Zelfs vandaag is Reeves het soort man dat genereus geeft zonder er iets voor terug te willen. Dat is tenslotte precies wat de aardigste man in Hollywood zou doen.

Aanbevolen: