Hoeveel van Shakira's netto waarde heeft ze gedoneerd aan goede doelen?

Inhoudsopgave:

Hoeveel van Shakira's netto waarde heeft ze gedoneerd aan goede doelen?
Hoeveel van Shakira's netto waarde heeft ze gedoneerd aan goede doelen?
Anonim

Shakira is al zo lang een kracht in de muziekindustrie dat sommige mensen zich niet eens kunnen herinneren (of er niet waren!) toen ze voor het eerst relevant werd als artiest. Maar het is een lange weg geweest voor de zangeres, die uit Colombia komt, en ze heeft hard gewerkt om te komen waar ze nu is.

In een hartverwarmende draai lijkt Shakira echter niet van het kopen van privé-eilanden of het dragen van designer blindgangers en bling. Met haar miljonairstatus kiest Shakira ervoor om met een paar honderdduizend tegelijk de wereld te veranderen.

Geeft Shakira te veel van haar geld uit?

Sommige fans zijn al een beetje kritisch over hoeveel geld Shakira uitgeeft. Net als andere bekende (en rijke) beroemdheden, bezit de zanger meerdere herenhuizen, dure auto's en vliegt hij met privévliegtuigen. Het intrigerende aan Shakira is dat ze op dezelfde manier als ze geld naar haar huizen en voertuigen gooit, haar geld ook vrijelijk met anderen deelt.

Hoewel ze twee kinderen opvoedt met haar partner, Gerard Pique, maakt Shakira tijd (en extra geld) voor kinderen over de hele wereld.

Waar pleit Shakira voor?

Shakira heeft een lange lijst van filantropische doelen waar ze een passie voor heeft. Ze is zelfs zo betrokken bij liefdadigheidswerk dat haar website een gedeelte heeft dat gewijd is aan het opsommen van haar liefdadigheidsbelangen. Deze omvatten onderwijs en de ontwikkeling van jonge kinderen, met verschillende aandachtspunten zoals gezondheid en voeding van kleuters en initiatieven voor onderwijssucces voor Spaanse studenten.

Kortom, Shakira geeft om kinderen en probeert in de eerste plaats een gezonde groei te ondersteunen, zodat kinderen kunnen gedijen. En ze heeft zelfs haar eigen stichting met een indrukwekkend oorsprongsverhaal.

Wat doet Shakira's Foundation?

The Pies Descalzos Foundation was Shakira's geesteskind op de jonge leeftijd van 18 jaar. Tegen die tijd was Shakira natuurlijk al bezig zich op te werken in de hitlijsten in Colombia en daarbuiten. Maar ze vertraagde een beetje om een stichting op te richten om kinderen en hun families meer kansen te bieden.

De stichting biedt onderwijs en voeding aan kinderen in Colombia.

Bovendien is Shakira ook een van Unicef's Goodwill Ambassadors, die zich ook richt op scholing en middelen voor onderwijs aan kinderen wereldwijd.

Wie financiert Shakira's Foundation?

Sinds Shakira haar eigen stichting heeft gelanceerd, is het duidelijk dat ze het geld had om stappen te zetten. Maar op de Wikipedia-pagina van de stichting staat ook dat de organisatie naast Shakira's bijdragen ook donaties ontvangt van "nationale en internationale bedrijven die maatschappelijk betrokken zijn."

Er is ook het feit dat Shakira "allianties heeft gevormd" met zowel overheidsinstanties als "multilaterale bedrijven". In leek spreken? Shakira onderhandelt over donaties voor haar stichting (en andere doelen) op basis van haar bekendheid.

Shakira verdiende bijvoorbeeld $ 660K voor haar stichting door ermee in te stemmen om in een commercial voor Freixenet te verschijnen. De deal omvatte ook de productie van een documentaire (en een muziekvideo) over de stichting.

Als het er echter op aankomt haar geld te geven waar haar mond is, waar komt Shakira's liefdadigheidsafschrijving op uit?

Hoeveel van Shakira's geld gaat naar het goede doel?

Met een huidige nettowaarde van ongeveer $ 350 miljoen (afhankelijk van wie je het vraagt, en wanneer ze het cijfer berekenden), zou Shakira zeker kunnen staan om wat geld rond te gooien op herenhuizen en Ferrari's. Maar hoeveel van haar geld investeert ze in de goede doelen die haar na aan het hart liggen?

Verschillende donaties door de jaren heen waren groot genoeg om de krantenkoppen te halen, dus er zijn een paar manieren waarop fans kunnen achterhalen hoeveel Shakira haar rijkdom deelt. In feite schonk de zanger al in 2007 maar liefst $ 45 miljoen voor de wederopbouw van gemeenschappen nadat aardbevingen Peru hadden geteisterd en een orkaan huizen in Nicaragua verwoestte.

In datzelfde artikel werd ook een donatie van $ 5 miljoen beschreven die Shakira overhandigde om kinderen 'die in armoede leven' te helpen. In 2010 ontving de zangeres vervolgens een echte medaille van de VN voor 'haar werk om verarmde kinderen te helpen'.

Meer recentelijk, tijdens de pandemie, schonk Shakira duizenden maskers en zelfs ventilatoren aan haar geboorteplaats in Colombia. De burgemeester van Barranquilla plaatste zelfs een bericht op Twitter toen Shakira de stad de essentiële middelen schonk en haar een van de meest geliefde mensen van Barranquilla en ter wereld noemde.

Het is echter niet de eerste keer dat Shakira liefde (en goederen) terugstuurt naar Colombia. Ze schonk ook de mondharmonica van haar 'Gypsy'-muziekvideo, zodat deze kon worden geveild voor een goed doel ten voordele van het Colombiaanse Rode Kruis. (dat was een andere muziekvideo dan die met geometrie)

Haar bekendheid is misschien een indrukwekkende prestatie geweest, maar Shakira is nog niet klaar met het maken van een impact op de wereld, en ze heeft nog veel meer te geven.

Aanbevolen: