Doneert Jerry Seinfeld iets van zijn enorme vermogen aan goede doelen?

Inhoudsopgave:

Doneert Jerry Seinfeld iets van zijn enorme vermogen aan goede doelen?
Doneert Jerry Seinfeld iets van zijn enorme vermogen aan goede doelen?
Anonim

Jerry Seinfeld heeft een enorm vermogen van $ 950 miljoen verdiend. Hij verdiende het grootste deel van dat geld met de hoofdrol in zijn enorm succesvolle sitcom Seinfeld, die van 1989 tot 1998 op NBC liep. Het werd de leider van de 'must-see TV'-line-up op NBC.

Seinfeld was een van de meest populaire sitcoms van de jaren negentig en stond constant bovenaan de kijkcijfers. Dit was natuurlijk allemaal ver voor het streamen en veel mensen keken naar netwerk-tv. De laatste vijf seizoenen van de show hadden allemaal gemiddeld 20 miljoen kijkers per week! De show eindigde in zijn negende seizoen en op dat moment verdiende Jerry Seinfeld $ 1 miljoen per aflevering.

Hij was de eerste sitcom-ster die die betalingsdrempel overschreed.

Maar fans en kijkers moeten zich met al dat succes afvragen wat Jerry heeft gedaan om de wereld om hem heen te verbeteren… of heeft hij dat gedaan?

Jerry's Syndication Deal zette hem op voor het leven

Zijn drie medespelers Julia Louis Dreyfus, Jason Alexander en Michael Richards verdienden ook $ 1 miljoen voor alle afleveringen in seizoen 8 en 9. Nadat de show was afgelopen, ging het in syndicatie, wat hen allemaal nog meer geld opleverde, maar Jerry was degene die de echt lucratieve syndicatiedeal scoorde.

Dus, Seinfeld verdiende niet alleen dat miljoen tijdens het filmen van zijn show, maar hij heeft de afgelopen 20 jaar of zo die roy alty's van syndicatie binnengehaald. Vergeet niet dat hij ook de maker en producer was, waardoor hij eigenaar is van de hele show.

Als resultaat van zijn resterende betalingen in de sitcom, toen hij gewoon een succesvolle komiek was die regelmatig toerde, verzamelde hij dit enorme vermogen van 950 miljoen.

Hij komt niet over als hebzuchtig

Ondanks dat hij heel dicht bij een miljardair staat, komt Seinfeld niet over als een man die alle rijkdom moet vergaren die hij kan; hij heeft in het verleden lucratieve kansen afgewezen. Dat omvatte een kans om Seinfeld op de been te houden. Jerry besloot zijn hitshow te beëindigen terwijl deze nog goed was en bovenaan de kijkcijfers stond.

Als gevolg hiervan was de seriefinale van Seinfeld bitterzoet voor iedereen die bij de show betrokken was, vooral de fans die echt niet wilden dat het zou eindigen.

76 miljoen mensen keken naar de seriefinale van de show over niets. Nadat de show was afgelopen, trouwde Seinfeld en kreeg drie kinderen. Hij kwam ook weer in de schijnwerpers met zijn Netflix-deal en de shows die hij produceert voor de streaminggigant.

Seinfeld wordt beschouwd als een filantroop

Met bijna een miljard dollar is het moeilijk om zoveel uit te geven als het erop aankomt. Jerry Seinfeld groeide helemaal niet rijk op, wat een rol zou kunnen spelen in zijn vrijgevigheid. Zijn vader was een bordenmaker en zijn moeder lijkt een huisvrouw te zijn geweest. Seinfeld groeide op op Long Island en heeft zichzelf beschreven als een gelukkige en liefdevolle jeugd.

Het is veilig om aan te nemen dat Seinfeld waarschijnlijk is opgegroeid in een normaal Amerikaans middenklassehuis zonder enige extravagantie. Nu hij de mogelijkheid heeft om een extravagante levensstijl te hebben, deelt hij wat hij heeft met mensen die het minder hebben.

Seinfeld heeft zijn eigen organisatie genaamd GOOD+ die hij samen met zijn vrouw Jessica runt. Stichting GOOD+ is gevestigd in New York City met als doel mensen in armoede te helpen en actief te werken aan het ontmantelen van generatiearmoede.

GOOD+ helpt ontvangers met voedsel, kleding, speelgoed en andere huishoudelijke voorwerpen die ze nodig hebben. Ze bieden ook hulp bij werk en onderwijs, opvoedingslessen, hulp bij het aanvragen van hulp en een ondersteunende gemeenschap.

Dit is een zeer waardige organisatie die Seinfeld en zijn familie samen runnen. Zijn vrouw Jessica wordt vermeld als de oprichter en CEO, maar Jerry speelt een grote rol en doneert zowel persoonlijk als gastheer van evenementen om nog meer geld te verdienen voor het goede doel.

Jerry Seinfeld verspreidt zijn rijkdom

Jerry draagt niet alleen bij aan GOOD+, maar hij is ook aangesloten bij een lange lijst van goede doelen. Hij doet ook shows met de bedoeling om alle opbrengsten aan liefdadigheid te geven, inclusief shows om mensen te steunen die getroffen zijn door orkanen, overstromingen en meer.

Seinfeld verdient naar schatting $ 40- $ 50 miljoen per jaar en schenkt elk jaar naar schatting 4-5% van zijn inkomsten, wat neerkomt op een paar miljoen. Hij heeft een fortuin verdiend door grappig te zijn, maar hij heeft een reputatie opgebouwd als altruïstisch door enorme bedragen weg te geven.

Aanbevolen: