Is Lin-Manuel Miranda de rijkste 'Hamilton'-artiest?

Inhoudsopgave:

Is Lin-Manuel Miranda de rijkste 'Hamilton'-artiest?
Is Lin-Manuel Miranda de rijkste 'Hamilton'-artiest?
Anonim

Hamilton is momenteel een van de meest populaire Broadway-producties ter wereld. De inspiratie trof Lin-Manuel Miranda nadat hij halverwege de jaren 2000 een biografie over Alexander Hamilton had gelezen, en hij begon zijn reis om de show te schrijven die we nu kennen en waar we van houden in 2009 - het duurde zes jaar voordat het ooit te zien zou zijn op het Broadway-podium.

Vanwege hoe getalenteerd de originele cast was, speelden veel van de acteurs en actrices meer dan één rol en toonden ze hun vaardigheden om meer dan één volledig ontwikkeld personage te belichamen. Er was zo'n grote vraag naar de show dat een professionele filmploeg een van de Broadway-voorstellingen heeft opgenomen en op de Disney+ streamingdienst heeft gepubliceerd, zodat mensen die geen toegang hebben tot het New Yorkse podium de kans kunnen krijgen om het te zien.

De castleden zijn betrokken geweest bij allerlei projecten, van televisieprogramma's tot films tot stemacteren tot het maken van muziek, en zelfs schrijven, regisseren en produceren. Met zoveel opties zijn we benieuwd … is Lin-Manuel Miranda de rijkste Hamilton-artiest? En zo ja, met hoeveel?

8 Phillipa Soo (Eliza Schuyler-Hamilton): $1,5 miljoen nettowaarde

Phillipa Soo, die onze lieve Eliza Schuyler-Hamilton speelde, is getalenteerd over de hele linie van entertainment. Behalve dat ze meerdere avonden per week op Broadway te zien was, was ze in tal van tv-shows te zien, zoals Smash, The Code en The Bite. Ze heeft voice-acting gedaan voor populaire tekenfilms, zoals Over the Moon en The One and Only Ivan. Soo heeft ook deelgenomen aan films, een van de meest recente was een cameo-rol op tick, tick … BOOM! dat was een komische musical geregisseerd door haar vriend en eerdere liefdesinteresse op het podium, Lin-Manuel Miranda. Met zoveel betrokkenheid op het scherm, is het verrassend dat haar nettowaarde op $ 1 ligt.5 miljoen.

7 Renée Elise Goldsberry (Angelica Schuyler): $2,5 miljoen nettowaarde

Renée zit al bijna een kwart eeuw in de entertainmentindustrie. Ze begon vooral te acteren in televisieshows en scoorde verschillende terugkerende rollen in shows als Ally McBeal, The Good Wife en Fast & Furious Spy Racers. Voor Hamilton had Goldsberry met Disney samengewerkt door haar stem te lenen aan The Lion Guard. Andere opmerkelijke franchises waaraan ze werkte, zijn Star Trek: Enterprise en ze is te zien (of te horen) in Marvel's aankomende She-Hulk en What If? seizoen 2. Dankzij deze grote namen is haar vermogen $ 2,5 miljoen.

6 Jasmine Cephas Jones (Peggy Schuyler/Maria Reynolds): $2,5 miljoen nettowaarde

De jongste van de Schuyler-zussen is verbonden met de oudste met een nettowaarde van $ 2,5 miljoen. Jasmine begon pas in 2013 met acteren en begon voornamelijk met het boeken van rollen in films. Naarmate de jaren verstreken, bevond ze zich in televisieseries en leek ze te genieten van de verandering van tempo. Meest recentelijk speelde Jones in Mrs. Fletcher, Freerayshawn en Blindspotting (waar ze haar rol als "Ashley" uit de film met dezelfde titel hernam).

5 Anthony Ramos (Phillip Hamilton/John Laurens): $3 miljoen nettowaarde

Misschien was Anthony Ramos, die pas zes jaar geleden aan zijn acteercarrière begon, een van de nieuwste acteurs in de cast die zich bij de Hamilton-familie voegde. Deze drievoudige dreiging heeft aangetoond dat hij, hoewel hij misschien een nieuweling is, een kracht is om mee te verzoenen. Dankzij zijn optreden op Broadway weten we dat hij kan zingen als een engel en dat zijn acteerwerk chefs kiss is. Anthony's betrokkenheid bij muziekvideo's (One Night Only at BAM, If the World Was Ending en Stop) en zijn hoofdrol in In the Heights pronken echter met zijn vaardigheden op de dansvloer, waardoor zijn nettowaarde toenam tot $ 3 miljoen.

4 Jonathan Groff (King George): Tussen $3-5 miljoen nettowaarde

Groff was al een grote naam in de Disney-franchise voordat de opname van Hamilton op Disney+ landde. Door "Kristoff" in te spreken in zowel Frozen als Frozen 2 kreeg hij de ruimte om zijn pijpen buiten Broadway te laten zien. Jonathan is betrokken geweest bij veel tv-shows en films, met name Glee, The Simpsons en Mind Hunter. Hoewel het exacte aantal niet bekend is, wordt geschat dat zijn vermogen tussen de $ 3-5 miljoen ligt.

3 Daveed Diggs (Thomas Jefferson/Lafayette): $5 miljoen nettowaarde

Diggs is een man met veel talenten. Voordat hij op Broadway stapte, deelde hij zijn stem met de wereld door zijn eigen muziek uit te brengen, voornamelijk rap die hij zelf componeerde. Daarnaast heeft hij verschillende stripfiguren geuit, zoals "Dos" in Ferdinand en "Paul" in Soul, evenals acteren in vele televisieshows en films. Door deel te nemen aan franchises zoals Star Trek en op te treden in Disney-werken (hij gaat 'Sebastian' inspreken in de komende The Little Mermaid) heeft zijn nettowaarde verhoogd tot $ 5 miljoen.

2 Leslie Odom Jr. (Aaron Burr): $10 miljoen nettowaarde

Verrassend genoeg trad Leslie pas in 2004 toe tot de acteerscene. Hij heeft een groot deel van zijn carrière doorgebracht in tv-shows, zoals CSI: Miami, Smash, Person of Interest en Central Park. Het v alt niet te ontkennen dat hij een talent voor zingen heeft, dus hij heeft ook met collega-artiesten gewerkt en in de loop der jaren zijn eigen muziek uitgebracht. Tussen zijn zangcarrière en al zijn optredens op het scherm heeft hij een vermogen van $ 10 miljoen vergaard.

1 Lin-Manuel Miranda (Alexander Hamilton): $80 miljoen nettowaarde

Misschien is Lin-Manuel Miranda een van de meest bekende namen in de muziek-/showindustrie van vandaag. Hij is componist, schrijver, acteur, zanger en regisseur. Meest recentelijk werd hij geprezen voor het creëren en de hoofdrol in Hamilton, evenals voor het produceren van In the Heights, het regisseren van tick, tick … BOOM! en het maken van de muziek voor Dinsey's Encanto. Miranda had zelfs een kleine cameo in Star Wars: Episode IX - The Rise of Skywalker (hij speelde een niet-gecrediteerde soldaat). Dankzij zijn muzikale genialiteit, zijn intrigerende stemacteren en charismatische persoonlijkheid, bedraagt zijn nettowaarde een comfortabele $ 80 miljoen, waarmee hij de rijkste artiest van de show is.

Aanbevolen: