Maakt het vermogen van Danica Patrick haar de rijkste NASCAR-racer?

Inhoudsopgave:

Maakt het vermogen van Danica Patrick haar de rijkste NASCAR-racer?
Maakt het vermogen van Danica Patrick haar de rijkste NASCAR-racer?
Anonim

Danica Patrick is bekend in de racewereld, maar zelfs niet-NASCAR-fans weten wie ze is en wat ze doet. De echte vraag is, is zij de rijkste racer in NASCAR en wat is het vermogen van Danica Patrick?

Wat is het vermogen van Danica Patrick? Vanaf 2021 zijn bronnen het erover eens dat het vermogen van Danica Patrick ergens rond de $ 80 miljoen schommelt. Hier is alles wat fans moeten weten over haar waarde (en waar ze staat).

Hoeveel verdienen NASCAR-stuurprogramma's?

In raceauto rijden via NASCAR klinkt misschien als een leuk optreden. En het is waar dat veel autocoureurs miljonairs zijn. Maar door hun verdienvermogen vraagt het publiek zich af, hoe worden NASCAR-coureurs betaald?

Salarissen voor NASCAR-chauffeurs variëren van $ 20K tot bijna $ 600K, volgens bronnen voor het bijhouden van salarissen. Het hangt absoluut af van de populariteit van een coureur, merkondersteuning en natuurlijk hun talent en aantal overwinningen. Maar de meeste chauffeurs verdienen meer dan $500K voor hun werk.

Nog een interessante vraag over de verdiensten van coureurs: hoeveel verdient de laatste NASCAR-coureur? Terwijl fans misschien aannemen dat de verliezer niets krijgt, is dat blijkbaar niet het geval. De manier waarop NASCAR-inkomsten werken, zelfs de laatste die op de laatste plaats eindigt, kan bankieren.

Afhankelijk van hoe dingen werken, verschillen de verdiensten per race. Maar het prijzengeld is zo verdeeld dat de verliezers een salaris mee naar huis nemen dat over het algemeen gelijk is aan meer dan het jaarsalaris van de gemiddelde persoon. In de ene race vertrok niemand zonder minder dan $ 60K, terwijl in een andere race de winnaar van de laatste plaats meer dan $ 100K verdiende.

How Stuff Works merkt op dat "bonussen en de verschillende teamuitbetalingssystemen" variabele inkomsten per race per jaar betekenen, en zelfs per team.

Naast haar overwinningen op de baan, heeft Danica Patrick natuurlijk ook tal van sponsoring en merkpartnerships op haar naam staan. Het zijn dus niet alleen de overwinningen die de zakken van de nu gepensioneerde superster-racer vullen.

Hoe verdient Danica Patrick haar geld?

Hoewel ze veel inkomsten heeft verdiend met racen, heeft Danica ook andere talenten in haar arsenaal. In feite ging haar vroege roem in NASCAR niet noodzakelijkerwijs over haar talent.

In plaats daarvan hielden fans van haar vanwege haar uiterlijk en haar modellen-cv. Hoewel ze absoluut heeft bewezen dat ze meer is dan een mooi gezicht, verdient Danica nog steeds geld met modellenwerk, en het is een lucratief optreden. Ze kwam ook heel dichtbij om ooit een countryzangeres te worden.

Ze heeft op de covers van talloze tijdschriften gestaan (ESPN: The Magazine, Sports Illustrated en FHM, om er maar een paar te noemen), poseerde voor fotospreads en meer. Hoewel ze wordt vertegenwoordigd door een sportbureau, heeft Patrick ook een talentenbureau achter zich.

Maar tegenwoordig verdient Patrick, net als andere influencers, waarschijnlijk inkomsten uit gesponsorde inhoud en merkpartnerschappen die ze promoot op sociale media. Fans hoeven alleen maar door haar Instagram te scrollen om sponsorposts te zien - meestal gezonde voeding, om haar goede gewoonten te ondersteunen. Hoewel andere merken verspreid zijn!

Maar er is tegenwoordig ook een andere kant aan Danica's verdiensten, en het is nauw verbonden met het autorijden, zelfs als ze niet meedoet.

Danica Patrick werkt nog steeds in de racerij (zelfs als hij niet racet)

Danica Patrick heeft dankzij haar vele merkpartnerships en affiliaties haar reputatie opgebouwd als expert in haar vakgebied. Omdat ze een goed verdienende en vaak winnende racer is, heeft ze een 'in' in de branche - en nu dient ze als consultant, verslaggever en meer.

Bij de Indy-races van dit jaar was Danica zelfs de coureur van de pace car, een omroeper en meer. Het is duidelijk dat ze nog steeds de droom naleeft, zelfs als ze niet in de bestuurdersstoel van de concurrerende auto zit.

Is Danica Patrick de rijkste NASCAR-racer?

Hoewel Danica Patrick misschien wel een van de meest bekende NASCAR-racers is, is ze op geen enkele manier de rijkste. Sterker nog, ze staat de laatste jaren ook niet in de top tien.

Chauffeurs zoals Matt Kenseth, Richard Petty, Dale Earnhardt Sr., Kevin Harvick, Mark Martin, Tony Stewart, Ken Schrader, Jimmie Johnson en Jeff Gordon waren allemaal meer waard dan Danica, volgens Money Inc. een paar jaar geleden.

Dat gezegd hebbende, verdient Danica Patrick zeker meer geld aan ondernemingen zoals modellenwerk dan de NASCAR-jongens. Ze is aantoonbaar beroemder dan rijkere autocoureurs, want ze is tenslotte een vrouw -- en niet veel dames eindigen met racen.

Welke NASCAR-racer is rijker dan Danica Patrick?

Dus wie is de rijkste NASCAR-coureur? Dat zou Dale Earnhardt Jr. zijn. Dale heeft een nettowaarde van ergens rond de $ 300 miljoen, en zijn zeer herkenbare gezicht is al jaren verbonden met veel krachtige merken.

Dale is meer dan alleen de bestuurder van de 48 auto; hij heeft ook een aantal side-optredens die het geld binnenhalen. De merkpartnerschappen van Dale Earnhardt Jr. omvatten NBC, Chevrolet, SPY, aboutGOLF, Unilever, Nationwide en zelfs Cessna, volgens zijn website.

Dale Jr. heeft gediend als medewerker op NBC, verscheen in Nationwide commercials en heeft zijn imago uitgeleend aan onder andere iRacing. Bovendien vermeldt zijn merk partnerschappen met bedrijven zoals Hellmann's, Breyers en meer.

Helaas voor Danica Patrick heeft ze (nog?) niet helemaal hetzelfde niveau van inkomsten als Dale Jr..

Aanbevolen: