Zo werd Rihanna miljardair & De rijkste vrouwelijke muzikant

Inhoudsopgave:

Zo werd Rihanna miljardair & De rijkste vrouwelijke muzikant
Zo werd Rihanna miljardair & De rijkste vrouwelijke muzikant
Anonim

Het kan voor velen als een schok komen, maar Rihanna is een miljardair, volgens Forbes. Geen miljonair maar MILJARDAIR, wat haar de rijkste vrouwelijke muzikant maakt.

Forbes, dat gegevens over de rijkste mensen ter wereld bijhoudt en publiceert, meldde dat het geschatte vermogen van Robyn "Rihanna" Fenty $ 1,7 miljard is, waarmee ze de op een na rijkste vrouw in entertainment is na Oprah Winfrey.

Het is 5 jaar geleden dat ze een album uitbracht, dus velen vragen zich af hoe ze precies miljardair is geworden. Haar laatste LP, Anti, werd uitgebracht in 2016 en stond 63 weken in de Billboard-hitlijsten. En het lijkt erop dat niemand, zelfs haar platenlabel, weet wanneer R9 eraan komt.

Andere avonturen aangaan, naast zingen, en verhuizen naar de schoonheidswereld, zoals veel andere beroemdheden hebben gedaan (Selena Gomez, Kylie Jenner), heeft haar geholpen die titel te behalen.

Zo werd ze miljardair en de rijkste vrouwelijke muzikant.

9 Haar begin

Rihanna werd geboren als Robyn Rihanna Fenty op 20 februari 1988 in Barbados als zoon van Monica en Ronald Fenty. Ze heeft twee broers, twee halfzussen en een halfbroer. In 2003 vormde ze een muzikaal trio met twee van haar klasgenoten. De groep werd ontdekt door de Amerikaanse producer Evan Rogers. Rogers was echter alleen geïnteresseerd in Rihanna en tekende haar bij zijn productiebedrijf. Ze werd toen uiteindelijk getekend bij Def Jam Recordings.

8 Muziekcarrière

In mei 2005, na een ontmoeting met Jay-Z en Def Jam, bracht Rihanna haar debuutsingle 'Pon de Replay' uit. Het piekte in de top 5 in vijftien landen. Drie maanden later bracht Rihanna haar debuutalbum Music of the Sun uit. Een jaar later bracht ze A Girl Like Me uit, maar ze brak door met haar derde album, Good Girl Gone Bad, met daarop 'Umbrella', 'Don't Stop the Music', 'Shut Up And Drive' en meer.

Vanaf daar bracht Rihanna nog vijf albums uit, waaronder Rated R, Loud, Talk That Talk, Unapologetic en Anti. Ze had een zeer succesvolle muziekcarrière, maar besloot na Anti een pauze te nemen om meer aan de zakelijke kant van haar carrière te werken.

7 Parfumlijn

Naast haar muziekcarrière begon Rihanna parfum uit te brengen, wat ook bijdroeg aan haar vermogen. Haar allereerste geur, "Reb'l Fleur", werd uitgebracht in januari 2011. Het was een financieel succes en bracht tegen het einde van het jaar ongeveer $ 80 miljoen op. Haar tweede parfum, 'Rebelle', werd uitgebracht in februari 2012. En in november van dat jaar werd haar derde geur, 'Nude', uitgebracht. In 2014 dropte Rihanna "Rogue" en een mannelijke versie genaamd "Rogue Men".

6 Getijde

Op 30 maart 2015 werd bekend dat Rihanna samen met verschillende muziekartiesten mede-eigenaar was van de muziekstreamingdienst Tidal. Tidal is gespecialiseerd in lossless audio en high definition muziekvideo's. Ze bezit een aandelenstaat van 3 procent met 15 andere artiesten. Je vindt al haar muziek op het streamingplatform. Het hebben van een aandeel in dit enorme platform draagt zeker bij aan haar miljardairstatus.

5 Anti

In 2016 werd onthuld dat Rihanna haar muziek uitbracht via haar eigen label Westbury Road Entertainment, dat in 2005 werd opgericht en de naam is van haar verblijf in Barbados. De muziek werd gedistribueerd via Universal Music Group.

Haar laatste album Anti werd in 2016 uitgebracht via Tidal en piekte op nummer één op de Amerikaanse Billboard 200, waarmee het haar tweede nummer één album werd. Ze beloofde dat haar negende album zou komen en een reggae-gevoel zou hebben, maar het is nog niet aangekondigd.

4 Fenty

Fenty, vernoemd naar Rihanna's achternaam, is een modemerk van Rihanna onder de luxe modegroep LVMH die in mei 2019 werd gelanceerd. Ze is de eerste vrouw en de eerste van kleur die dit bereikt. Het werd gelanceerd in een pop-upwinkel in Parijs voordat het wereldwijd online werd gelanceerd. Het modemerk, dat kleding en accessoires zoals zonnebrillen en schoenen omvat, wordt omschreven als baanbrekend.

3 Fenty Beauty

In 2017 lanceerde Riri haar veelgeprezen cosmeticabedrijf, Fenty Beauty. Ze bezit volgens Forbes 50 procent van het bedrijf. De samenwerking is 10 miljoen dollar waard. Het heeft een verscheidenheid aan producten, waaronder foundations, bronzers, highlighters, lipglosses, blush-compacts en blotting sheets.

Fenty Beauty werd geprezen om zijn diverse kleurenpalet voor alle huidskleuren. Om aan het merk toe te voegen, lanceerde Rihanna in 2020 Fenty Skin. Forbes schatte Fenty Beauty op $ 2 waard.8 miljard. In 2018 genereerde het make-upmerk meer dan $ 550 miljoen, wat meer dan Kim Kardashian, Kylie Jenner en Jessica Alba's lijnen opleverde.

2 Savage X Fenty

Een jaar na het succes van Fenty Beauty lanceerde de 'Work'-zanger Savage x Fenty, een lingeriemerk waarvan ze 30 procent bezit. De lijn is ontstaan uit Rihanna's visie om een inclusief merk te creëren, inclusief een verscheidenheid aan kleuren en maten voor iedereen. Ze presenteerde het merk op de New York Fashion Week in september 2018. Het merk werd geprezen door het publiek.

In 2019 bracht Rihanna de Savage X Fenty Show in première op Amazon Prime-video en werd in 2020 voor de derde keer vernieuwd. Het merk haalde in februari 115 miljoen dollar op na een waardering van $ 1 miljard.

1 Andere ondernemingen

Naast muziek, beauty en mode heeft Rihanna zich ook in andere sectoren gewaagd, waaronder Secret Body Spray, verschillende commercials en een gelijknamig boek, dat bij haar vierde studioalbum, Rated R. Ze was ook het gezicht van Nivea en Vita Coco. Rihanna werd de creative director van Puma. Rihanna ontving de Fashion Icon Award tijdens de 2014 Council of Fashion Designers of America Fashion Awards in de Alice Tully Hall van het Lincoln Center.

Rihanna heeft ook geliefhebberd in acteren. Je kunt haar cameo zien in Bring It On: All or Nothing. Ze speelde in Battleship, Home, Bates Motel en Valerian and the City of a Thousand Planets. In juli werd een Amazon Prime-documentaire uitgebracht die volgt op de aanloop naar de lancering van Rihanna's zakelijke onderneming en beelden van achter de schermen van de opname van haar aanstaande negende studioalbum.

Aanbevolen: