Hoe '90 dagen verloofde' net meer diverse stellen begint te vertegenwoordigen

Inhoudsopgave:

Hoe '90 dagen verloofde' net meer diverse stellen begint te vertegenwoordigen
Hoe '90 dagen verloofde' net meer diverse stellen begint te vertegenwoordigen
Anonim

De 90 Day Fiancé-franchise is nog geen tien jaar op tv, maar in die korte tijd is het een van de meest populaire realityshow-franchises geworden. Miljoenen kijkers over de hele wereld kijken naar de show, omdat er castleden uit verschillende landen in voorkomen en het idee dat mensen uit verschillende delen van de wereld verliefd worden, is wat hun aandacht trekt. 90 Day Fiancé werd voor het eerst uitgezonden op 12 januari 2014 en heeft nu ongeveer 17 verschillende spin-offs.

De franchise heeft absoluut een enorme invloed, omdat zoveel kijkers er de hele tijd naar kijken. En dat betekent dat de koppels die erin voorkomen, van invloed zijn op hoe mensen liefde en relaties zien. Lange tijd was de diversiteit op de franchise echter niet zo groot. Maar daar komt nu eindelijk verandering in en mensen kunnen zien dat iedereen ware liefde kan vinden. Hier is hoe 90 dagen verloofde meer diverse paren begint te vertegenwoordigen.

6 ‘90 Day Fiancé’ heeft tot nu toe niet zoveel verschillende paren gehad

We proberen de show niet te bashen. 90 Day Fiancé zal altijd een geweldige (en verslavende) realityshow zijn. Maar je kunt niet ontkennen dat de show niet bepaald de beste weergave heeft gehad. Jarenlang waren de meeste paren vrijwel hetzelfde. Hoewel het uniek is om langeafstandskoppels uit verschillende landen te tonen, was dat eigenlijk het enige type koppels dat de show vertegenwoordigde. De meest diverse paren waren interraciale paren of paren met grote leeftijdsverschillen. Tot vorig jaar waren er nooit koppels van hetzelfde geslacht of koppels met een handicap.

5 De franchise presenteerde haar eerste homokoppel in 2020

Het duurde zes jaar, maar de 90 Day Fiancé-franchise had vorig jaar eindelijk zijn eerste koppel van hetzelfde geslacht. Howard Lee, de president en algemeen directeur van TLC, vertelde TIME: We zijn actief op zoek geweest naar een koppel van hetzelfde geslacht sinds de serie begon, maar om verschillende redenen - van visumvertragingen tot planningsconflicten, tot koude voeten - het was gewoon was tot nu toe nog niet gelukt. We zijn zo enthousiast dat we Stephanie en Erika hebben gevonden en heten ze welkom in onze 90 Day-familie.” Stephanie Matto is een Amerikaanse en ging naar Australië om bij haar vriendin, Erika Owens, te zijn tijdens seizoen 4 van 90 Day Fiancé: Before the 90 Days. Hoewel de relatie van Stephanie en Erika niet werkte, hebben ze toch geschiedenis geschreven in de realityserie en nu kan de LGBTQ+-gemeenschap zich eindelijk gezien voelen wanneer ze naar de show kijken.

4 Het tweede homokoppel verscheen dit jaar op '90 Day Fiancé: The Other Way'

Stephanie en Erika waren het eerste vrouwelijke koppel van hetzelfde geslacht. Nu is het de beurt aan Kenneth en Armando om alle homomannen ter wereld te vertegenwoordigen. Ze ontmoetten elkaar in een Facebook-groep voor homoseksuele vaders en werden verliefd nadat ze een tijdje online hadden gepraat. Kenneth verhuisde uiteindelijk naar Mexico om bij Armando te zijn en om Armando's dochter op te voeden die hij had met zijn ex-vrouw voordat hij naar buiten kwam. Ze besloten om in de show te zijn, zodat ze hun verhaal konden delen en de geest van de kijkers konden openen. Kenneth vertelde E! Nieuws: We zijn hier allebei aan begonnen omdat we ons verhaal wilden vertellen. We willen onze liefde tonen en we willen dat mensen dat zien. Ik zei in een van de teasers: liefde is een krachtig iets. Liefde kan oorlogen stoppen. We zijn hopend dat liefde harten kan doen smelten en liefde de geest kan openen.”

3 De franchise presenteerde dit jaar ook zijn eerste interabled koppel

2021 werd een historisch jaar voor de 90 Day Fiancé-franchise. Naast het tweede koppel van hetzelfde geslacht, bevatte de franchise ook het eerste interabled-paar (wat een relatie tussen een gehandicapte en een niet-gehandicapte persoon betekent). Alina Kash is het eerste gehandicapte castlid in de show. Tijdens de première van seizoen 5 van 90 Day Fiancé: Before the 90 Days, legde Alina haar handicap uit: Het is een vorm van dwerggroei. Het is zeldzaam en het beïnvloedt iedereen anders. Om een kind met dit type dwerggroei te laten geboren worden, moeten beide ouders drager zijn van het gen. Het kan uw gewrichten aantasten en natuurlijk uw gest alte. Mijn handen en voeten zien er ook heel anders uit, maar ik denk niet dat de handicap een probleem is. Op veel gebieden van mijn leven probeer ik echt alles te doen.” Alina komt uit Rusland en is van plan haar Amerikaanse vriend Caleb te ontmoeten in Turkije tijdens dit seizoen van 90 Day Fiancé: Before the 90 Days.

2 Kenneth en Armando zijn nog steeds samen

Toen Stephanie en Erika in de franchise verschenen, leken ze helemaal verliefd toen Stephanie Erika voor het eerst ging zien in Australië. Maar het ging snel bergafwaarts nadat ze daar aankwam. Stephanie had het moeilijk om uit de kast te komen voor haar moeder en dat veroorzaakte veel problemen met haar relatie. Erika wilde hun relatie niet verbergen en daarna liep het uit de hand. Tegen het einde van seizoen 4 van 90 Day Fiancé: Before the 90 Days stopten ze ermee en Stephanie keerde terug naar Amerika. Het is echt triest dat hun relatie niet is gelukt, maar de relatie van Kenneth en Armando geeft 90 Day Fiancé-fans hoop dat echte liefde bestaat. Ze zijn net getrouwd op 22 mei 2021 (hoewel hun aanvraag voor een huwelijksvergunning aanvankelijk werd afgewezen) en op basis van hun Instagram lijkt het erop dat ze nog steeds gelukkig verliefd zijn.

1 Fans houden van Alina, maar maken zich zorgen over haar relatie met Caleb

Alina's zelfvertrouwen en lieve karakter zorgt ervoor dat fans haar volledig aanbidden. Maar ze zijn ook bang dat Caleb zou kunnen profiteren van hoe lief ze is. Een fan van 90 dagen verloofde schreef op Reddit: Ik weet dat we alleen een voorproefje hebben gekregen van zijn ontmoeting met Alina, maar ik heb een slecht gevoel over hem. Ten eerste het videogesprek waarbij hij zo aandrong om haar op te halen. Alina zei dat ze het niet leuk vindt, maar maakt een uitzondering. Dan stelt hij voor om haar gewoon rond te dragen. Dan, wanneer ze elkaar eindelijk ontmoeten, zegt hij: 'je bent kleiner dan ik dacht.' Wat IMO onbeleefd is. Ze vraagt of het raar is en hij antwoordt: '… het is anders.’ Wtf had hij verwacht? Misschien lees ik er te veel in, maar ik denk dat hij beetje bij beetje aan haar zal blijven graven om haar zelfvertrouwen te fcken. Ziet iemand anders dit?”

Helaas gebeuren dit soort dingen vaak bij mensen met een handicap. Gehandicapte vrouwen zijn vatbaarder voor misbruik dan de meeste mensen en het begint meestal met dat soort opmerkingen. Alina's zelfvertrouwen is geweldig. Ze heeft niemand nodig die dat van haar probeert af te pakken. Maar hopelijk is onze eerste indruk van Caleb verkeerd en blijkt hij de juiste persoon voor Alina. Wat er ook gebeurt, de aanwezigheid van Alina in de franchise is een game-changer. Het heeft misschien meer dan zes jaar geduurd om meer diverse paren te vertegenwoordigen, maar nu beginnen de dingen eindelijk te veranderen en hopelijk is dit een nieuw begin voor representatie in realityshows.

Aanbevolen: