Hoeveel is actrice Sophia Loren waard?

Inhoudsopgave:

Hoeveel is actrice Sophia Loren waard?
Hoeveel is actrice Sophia Loren waard?
Anonim

Sophia Loren is een van de laatst overgebleven sterren uit de 'Gouden Eeuw' van Hollywood. Een unieke schoonheid, met een enorm acteertalent en een reputatie voor het op zich nemen van uitdagende rollen, de Italiaanse actrice heeft hard gewerkt om naam te maken in de harde wereld van filmacteren. Nadat ze in de optochtscène was begonnen, werd de inheemse Romein 'ontdekt' terwijl ze optrad als een extra, en speelde ze in de loop van haar decennialange carrière in een aantal grote films, waaronder Quo Vadis, Houseboat en It Begonnen in Napels - moeiteloos bewegen tussen Italiaanse en Amerikaanse cinema.

Al dit succes voor Loren bracht grote financiële beloningen met zich mee, maar haar reputatie werd begin jaren tachtig beschadigd nadat ze werd beschuldigd van belastingontduiking, aanklachten die uiteindelijk in 2013 werden ingetrokken door het Italiaanse hooggerechtshof. De aandacht zorgde voor intriges rond Lorens persoonlijke fortuin. Dus hoeveel is de Academy Award-winnende actrice waard?

6 Sophia Lorens jeugd was moeilijk

Loren kwam uit een notoir moeilijke achtergrond. De arme, onwettige en ongelukkige Loren worstelde er vaak mee om zich 'anders' te voelen dan haar leeftijdsgenoten. Door oorlogsproblemen had het gezin vaak geen eten en moest het op zoek naar wat ze maar konden vinden, waardoor Sophia door andere kinderen werd geplaagd met de naam 'tandenstoker'.

Zonder vader zijn was misschien wel de grootste ontbering. “De kinderen op school hadden allemaal een gezin met een vader”, herinnert ze zich in een interview. “Ik zou niet zeggen dat ik jaloers was, want ik hield heel veel van mijn vrienden, maar ik was niet zoals zij. Ik voelde me anders. En de kleine jongens maakten grapjes over mij, en ik heb er erg onder geleden. Een geweldige deal. Maar het maakte ons niet minder een gezin omdat mijn moeder niet getrouwd was, "voegt ze eraan toe."Misschien heeft het ons meer een familie gemaakt, omdat we een band hadden over het feit dat we niet waren zoals de anderen."

5 Het gaf Sophia Loren een ongelooflijke ambitie om te slagen

Lorens moeilijke jeugd heeft haar vastberadenheid aangewakkerd om te slagen. Het werd een persoonlijke missie om persoonlijke fouten recht te zetten. Sophia en haar zus waren onwettig geboren en hun aristocratische vader weigerde hen te erkennen. Daarom werd het een deel van haar missie om hem te evenaren.

“Ik wilde in staat zijn om het soort plaatsen binnen te lopen waar mijn vader binnenkwam,” legde ze uit. “Ik wilde begrijpen hoe het was om te leven zoals hij deed. Ik wilde redenen. Ik wilde antwoorden.'

4 Sophia Loren heeft een indrukwekkende kunstcollectie

Door de hoge acteerkosten die Loren al vroeg in haar carrière kon betalen, kon ze veel lucratieve investeringen doen. Samen met wijlen haar echtgenoot, Carlo Ponti, bouwde Loren een indrukwekkende kunstcollectie op. Schilderijen en sculpturen van beroemde kunstenaars zoals Picasso, Renoir, Francis Bacon, Salvado Dali, zouden in de collectie zijn opgenomen, waardoor het ongelooflijk waardevol is.

3 Sophia Loren bezit ook verschillende prachtige panden in Europa

Toen Loren met haar man Carlo Ponti trouwde, beloofde hij haar het 'mooiste huis ter wereld', en dat deed hij. Ponti kocht voor hen een prachtige Romeinse villa van 1.300 m², ter waarde van maar liefst 17 miljoen pond. Het landgoed, dat op 1,5 hectare grond ligt, ligt op slechts 10 minuten van het Colosseum in Rome en wordt omgeven door een oud park met een prachtig uitzicht. Het huis is gebouwd op een historische plek; de hoofdvilla werd gebouwd in de jaren 1800 op de ruïnes van een bas altgroeve die vanaf 312 voor Christus werd gebruikt om het materiaal te winnen dat werd gebruikt om de beroemdste Romeinse weg, de Via Appia, te maken. Loren heeft het huis in 2018 te koop gezet.

Loren staat bekend om haar dure smaak en decoreert haar huizen graag in een extreem weelderige en sierlijke stijl - veel goud, kristal en weelderig meubilair.

Loren woont sinds 2006 voornamelijk in Genève, Zwitserland, en bezit ook woningen in Italië.

2 Sophia Loren werd valselijk veroordeeld wegens belastingontduiking

In 1982 haalde Loren het nieuws om een reden die veel fans verraste. Tijdens haar verblijf in Italië werd ze door de autoriteiten beschuldigd van belastingontduiking en moest ze een gevangenisstraf van 18 dagen uitzitten. Hoewel fans geschokt waren, bleef Loren sterk en deed ze er goed aan om haar reputatie hoog te houden, waarbij ze consequent elke schuld ontkende. Pas in 2013, meer dan dertig jaar later, bood het Hooggerechtshof van Italië zijn excuses aan en stelde het haar vrij van de aanklacht.

1 Dus, hoeveel is Sophia Loren waard?

Sophia Loren is een ongelooflijke $150 miljoen waard, wat haar een van de rijkste acteurs ter wereld maakt. Loren acteert al sinds de jaren vijftig en heeft vele decennia de tijd gehad om haar persoonlijk fortuin op te bouwen en heeft bewezen een sluwe investeerder te zijn. Haar verschillende eigendommen in heel Europa zijn elk enkele miljoenen dollars waard, en in combinatie met haar exclusieve kunstcollectie en kasreserves, maakt dat haar een multi-multimiljonair.

Aanbevolen: