Hoe MTV's 'Cribs' geboorte gaven aan 'The Osbournes

Inhoudsopgave:

Hoe MTV's 'Cribs' geboorte gaven aan 'The Osbournes
Hoe MTV's 'Cribs' geboorte gaven aan 'The Osbournes
Anonim

Als een wereldberoemde rockster niet genoeg was, verviervoudigde Ozzy Osbourne zijn sterrenkracht toen The Osbournes voor het eerst op MTV werd uitgezonden in 2022. Hoewel de show maar een paar seizoenen duurde, had het een grote impact op de realiteit TV. Ten goede of ten kwade maakte zijn populariteit de weg vrij voor Keeping Up With The Kardashians and the Real Housewives.

In tegenstelling tot de shows die het inspireerde, hadden The Osbournes een voorsprong en dat maakte het op de een of andere manier onvoorspelbaar. Het maakte Sharon, Jack en Kelly ook bekende namen en liet het publiek elk detail van hun persoonlijke leven zien. Hoewel, er waren enkele schokkende onthullingen over The Osbournes die onlangs werden onthuld. Tot op de dag van vandaag zijn er een aantal dingen over MTV's The Osbournes die fans niet weten. Een daarvan is dat de ware oorsprong van de show afkomstig is van een andere MTV-hit. Dit is hoe The Osbourne's zijn geboorte eigenlijk te danken heeft aan Cribs …

De ware oorsprong van de Osbournes

Het lijdt geen twijfel dat Cribs een hoofdbestanddeel van het MTV-netwerk is. Maar wat velen niet weten, is dat het de geboorte was van MTV's andere historische show, The Osbournes. Grappig genoeg, als The Osbournes er niet was geweest, was er misschien geen Cribs geweest. Dit komt omdat de familie Osbourne is gekozen voor de pilot-aflevering van MTV. Hun ietwat gotische en gestileerde huis hielp het publiek in de wereld van Cribs te brengen en verkocht het uitgangspunt van de show: hoe zien de huizen van de rijken en beroemdheden er echt uit?

Terwijl Sharon Osbourne niet te zien was in de eerste aflevering van Cribs, waren de frontman van Black Sabbath, Kelly en Jack dat wel. En het publiek werd meteen verliefd op hen. Dit is iets wat volgens de managers van MTV zou gebeuren en precies waarom ze het herenhuis van Osbourne kozen als het eerste eigendom dat op Cribs te zien was.

"Voordat ik Cribs deed, zou elke keer dat MTV iets zou doen op Ozzfest, het altijd mezelf en mijn zus zijn die MTV een rondleiding gaven", zei Jack Osbourne in een fascinerend interview door The Ringer. "Ik denk dat Cribs uiteindelijk slechts een tweede auditierol was. Het waren wij in ons huis, met onze ouders, die iedereen rondleidden en met dingen aan het rollen waren."

Na het succes van de eerste aflevering van Crib namen producenten Rod Aissa en Greg Johnston, evenals MTV-directeur Lois Curren de familie Osbourne mee naar restaurant The Ivy in L. A.

"Het was echt een lunch met een open einde om bij te praten en rond te hangen", legde Greg Johnston uit. "Sharon hield de rechtbank en vertelde grappige verhalen over hun leven. We lachten de hele tijd. Ze vertelde een verhaal over Ozzy die midden in de nacht opstond omdat ze honden hadden, en een van de honden schrok en Ozzy viel er midden in de nacht in en ze stierven allemaal van het lachen. Hij was in orde, maar dat is gewoon de dagelijkse belachelijkheid van hun leven."

"Het oorspronkelijke concept was gewoon: 'Jack en Kelly willen meer VJ-dingen voor ons doen.' En toen, tijdens een avonddiner, evolueerde het naar: 'Oké, waarom doen we niet gewoon The Real World, maar bij jullie thuis?'" zei Jack. "En ik bedoel, als je dat in 2001 tegen een 15- en 16-jarige zegt, was het als, 'Oh mijn god, dat zou geweldig zijn.' Want toen was The Real World veel groter dan nu."

Niet lang na de ontmoeting ging Greg naar het huis van Osbourne om ze allemaal over hun leven te interviewen.

"Het was allemaal heel erg, 'We weten niet wat dit is, we weten niet wat dit gaat worden. Laten we het rustig aan doen en zien wat er gebeurt. Jullie zullen ons waarschijnlijk haten of zoiets. Laten we het stap voor stap doen'", legde Greg uit.

De Osbournes doen was een risico voor Ozzy

Niemand buiten de muziekindustrie wist wie Sharon Osbourne was voor de MTV-show. Ze was een drukke muziekmanager, daarom zat ze niet in die aflevering van Cribs. Zowel zij als haar kinderen hadden niets te verliezen door het idee te onderzoeken om een realityshow over hun leven te maken. Ozzy daarentegen wel.

"Ozzy had een jarenlange carrière achter zich. Hij had geloofwaardigheid en wat zouden de fans van hem denken? Hij had alles te verliezen en wij hadden niets te verliezen. Wie waren wij?" Sharon legde het uit.

"Het ding waar ik echt nerveus van werd, was dat het thuis gek zou worden en er ruzies zouden zijn, en dingen die met mijn vader aan de hand waren over of hij nuchter was of niet," zei Jack. "Er was een tijd dat ik dacht: 'Ik denk niet dat we dit moeten doen', maar het was een heel klein venster."

Toch besloot Ozzy dat het idee het onderzoeken waard was. Net als zijn kinderen, behalve zijn oudste dochter Aimee die in het huis woonde maar zich afmeldde voor de realityshow-levensstijl.

Terwijl MTV aanvankelijk van plan was een cameraploeg voor slechts drie weken naar het gloednieuwe herenhuis in Beverly Hills in Osbourne te sturen, bleven ze uiteindelijk drie jaar. En dat is allemaal te danken aan de bereidheid van de familie om te pronken met hun huis op Cribs.

Aanbevolen: