Johnny Depp deelde weken voor lasterzaak een grote klap uit tegen Amber Heard

Inhoudsopgave:

Johnny Depp deelde weken voor lasterzaak een grote klap uit tegen Amber Heard
Johnny Depp deelde weken voor lasterzaak een grote klap uit tegen Amber Heard
Anonim

Johnny Depp heeft slechts enkele weken voor het proces een grote klap gekregen in zijn rechtszaak wegens laster tegen Amber Heard. Hij klaagt haar aan nadat ze details over huiselijk geweld heeft onthuld. Het paar trouwde tussen 2015 en 2017.

Tijdens een recente hoorzitting oordeelde een rechter dat Heard voor een jury kan pleiten dat ze moet worden beschermd tegen een rechtszaak wegens smaad, omdat een artikel dat ze in 2018 schreef een kwestie van openbaar belang behandelt.

Nog een klap voor Depp in lange rechtszaak tegen ex-vrouw

De Edward Scissorhands-acteur, 58, klaagde zijn ex-vrouw aan voor $ 50 miljoen nadat ze een opiniestuk had geschreven voor de Washington Post waarin ze zichzelf beschreef als een slachtoffer van huiselijk geweld. De smaadzaak, die werd ingediend in Virginia, impliceert ten onrechte dat ze fysiek en seksueel werd misbruikt door Depp toen de acteurs trouwden.

Tijdens een hoorzitting op donderdag oordeelde Virginia-rechter Penney Azcarate tegen zijn summiere vonnis en bevestigde dat de 35-jarige actrice het anti-SLAPP-statuut (Strategic Lawsuit Against Public Participation) kan gebruiken. Deze Virginiaanse wet is bedoeld om mensen te beschermen tegen rechtszaken nadat ze hebben gesproken over zaken die het publiek aangaan.

De maatregel zorgt voor immuniteit van burgerlijke aansprakelijkheid met betrekking tot uitspraken over zaken van algemeen belang die zouden worden beschermd onder het Eerste Amendement van de Amerikaanse grondwet.

Depp's advocaat zei dat de wet niet bedoeld is om privégeschillen te verstoren. De advocaat van Heard zei in een verklaring dat het artikel in kwestie de acteur The Pirates of the Caribbean niet bij naam noemt, en dat het een serieus onderwerp van publieke zorg behandelt: het voorkomen van huiselijk geweld.

Heard Counter klaagt Depp aan

Heard heeft ook een tegenvordering ingediend wegens laster tegen Depp vanwege de verklaringen die zijn advocaat heeft afgelegd over haar herwaardering. De uitspraak komt slechts enkele weken voordat naar verwachting een langdurig proces in Fairfax zal beginnen. Depp klaagt haar aan in Virginia omdat de online edities van de Washington Post worden gepubliceerd via servers in Fairfax County.

Zowel Depp als Heard zullen voor de rechtbank getuigen, met tal van andere bekende figuren als mogelijke getuigen. De advocaten van Heard willen dat de zaak wordt verplaatst naar Californië, waar beide acteurs wonen. De reden dat Depps team het in Virginia wil houden, is omdat de anti-Slapp-wet van de staat niet zo breed is als in Californië.

Depp diende een soortgelijke rechtszaak in het VK in tegen de krant The Sun en verloor nadat ze hem een "vrouwenklopper" noemden. De rechter oordeelde dat Depp Heard tientallen keren heeft aangevallen en haar drie keer heeft laten vrezen voor haar leven.

Depp heeft gezegd dat de beschuldigingen van huiselijk geweld onwaar zijn en het hem moeilijk hebben gemaakt om aan werk te komen. Hij werd gedropt uit de Fantastic Beasts and Where To Find Them-franchise en zijn eens zo illustere carrière is de afgelopen jaren achteruitgegaan.

Aanbevolen: