Jean-Claude Van Damme stalkte ooit een grote ster in Miami in een poging om tegen ze te vechten

Inhoudsopgave:

Jean-Claude Van Damme stalkte ooit een grote ster in Miami in een poging om tegen ze te vechten
Jean-Claude Van Damme stalkte ooit een grote ster in Miami in een poging om tegen ze te vechten
Anonim

Als de meeste mensen denken aan de carrière van Jean-Claude Van Damme, zijn het beelden uit de talloze verschillende klassieke actiefilms waarin hij speelde die als eerste in je opkwamen. Aangezien Van Damme beroemd werd vanwege zijn rol in die films, is het logisch dat hij nog steeds het best bekend staat om zijn rollen in films als Bloodsport en Universal Soldier.

Ondanks de manier waarop de meeste mensen zich Jean-Claude Van Damme herinneren, is hij meer dan alleen een actiefilmster. Sommige mensen zijn bijvoorbeeld schijnbaar vergeten dat Van Damme een fascinerende carrière heeft gehad en hij gaf een ongelooflijk krachtige uitvoering in de dramafilm JCVD uit 2008. Belangrijker is dat Van Damme een mens is met een persoonlijk leven net als de rest van ons. Bij minstens één gelegenheid werd het persoonlijke leven van Van Damme echter bepaald door zijn verlangen om te vechten, net als een van zijn filmpersonages. Per slot van rekening heeft Van Damme ooit een grote ster rond Miami gestalkt in een poging tegen hen te vechten.

Het actietijdperk

Helaas leek het er lange tijd op dat actiefilms door een reeks slechte beslissingen voor altijd verpest werden. Gelukkig voor fans van actiefilms lijkt dat recentelijk te zijn veranderd. De afgelopen jaren hebben actiefilms immers een soort renaissance gehad dankzij films als Nobody en de series John Wick en Mission: Impossible. Bovendien heeft het genre, nu er zoveel getalenteerde vrouwelijke actiefilmsterren zijn, het potentieel om een breder publiek aan te spreken.

Hoewel het geweldig was om de laatste tijd actiefilms op de voorgrond te zien komen, lijdt het geen twijfel dat actiefilms het meest succesvol waren in de jaren '80 en het begin van de jaren '90. In die tijd waren er immers meer massaal populaire actiefilmsterren dan op enig ander moment in het verleden of daarna. In die jaren werden bijvoorbeeld megagespierde acteurs als Arnold Schwarzenegger, Sylvester Stallone, Carl Weathers en Dolph Lundgren beroemd. Dan was er Bruce Willis, de actiefilmster die een gewone jongen leek. Dat alles om nog maar te zwijgen van de actiefilmsterren uit die tijd die bekend stonden om hun vechtkunsten, waaronder Jean-Claude Van Damme, Steven Seagal, Chuck Norris en Jackie Chan.

Real Life Rivals

Hoe ze ook overkomen op het grote en kleine scherm, veel beroemde acteurs hebben bijna niets gemeen met de personages waar ze het meest bekend om staan. Aan de andere kant zijn er zeker enkele sterren die in het echte leven niet zo heel anders lijken, waaronder veel actiefilmsterren die zichzelf met veel machismo dragen, net als hun personages.

Gezien het feit dat sommige actiefilmsterren een overvloed aan testosteron in hun systemen lijken te hebben, is het niet al te verrassend dat sommigen van hen rivalen zijn geworden. Bijvoorbeeld, hoewel Arnold Schwarzenegger en Sylvester Stallone nu echt goede vrienden zijn, deelden ze ooit een extreem serieuze rivaliteit. Sterker nog, Schwarzenegger heeft Stallone ooit opzettelijk misleid om te spelen in een van de slechtste films ooit gemaakt.

Een wilde nacht

Hoewel het verbijsterend is dat Arnold Schwarzenegger Sylvester Stallone ooit heeft misleid tot een mogelijk carrièrevernietigende fout, is er nog een rivaliteit tussen actiefilmsterren die nog interessanter is. Het blijkt immers dat de rivaliteit die Jean-Claude Van Damme en Steven Seagal ooit deelden, opmerkelijk dicht bij het einde kwam met een echt gevecht tussen hen.

In 2006 beantwoordde Sylvester Stallone een heleboel vragen die werden gesteld door de lezers van Ain't It Cool News. Tijdens die vraag-en-antwoordsessie sprak Stallone over veel interessante dingen over zijn eigen leven, wat heel logisch is. Het is echter behoorlijk verrassend dat Stallone ook onthulde dat Jean-Claude Van Damme op een avond heel hard probeerde te vechten tegen Steven Seagal.

Volgens Sylvester Stallone gaf de actiefilmster in 1996 of 1997 een feest bij hem thuis dat werd bijgewoond door mensen als "Willis, Schwarzenegger, Shaquille O'Neal, Don Johnson en Madonna". Twee van de andere grote sterren die op het evenement aanwezig waren, waren Jean-Claude Van Damme en Steven Seagal, die de bron van wat drama bleken te zijn.

“Van Damme was het zat dat Seagal zei dat hij een schop onder zijn kont konen ging regelrecht naar hem toe en bood hem de kans aan om naar buiten te gaan, zodat hij de vloer met hem kon vegen, of moet ik zeggen de achtertuin afvegen met hem. Seagal maakte een excuus en vertrok.' Verbazingwekkend genoeg, toen Seagal eenmaal het feest verliet, was Van Damme niet tevreden, dus volgde hij zijn leeftijdsgenoot in Miami om hem volgens Sylvester Stallone opnieuw uit te dagen voor een gevecht.

“Zijn bestemming was een nachtclub in Ocean Drive in Miami. Van Damme, die helemaal razend was, spoorde hem op en bood hem opnieuw een gevecht aan, en opnieuw trok Seagal een Houdini. Wie zal winnen? Ik moet zeggen dat ik denk dat Van Damme gewoon te sterk was en Seagal wilde er geen deel van uitmaken. Dat is gewoon mijn mening.”

Aanbevolen: