10 vergeten feiten over de kindertijd van Gamora (vóór Thanos)

Inhoudsopgave:

10 vergeten feiten over de kindertijd van Gamora (vóór Thanos)
10 vergeten feiten over de kindertijd van Gamora (vóór Thanos)
Anonim

Gamora met een groene huid verscheen voor het eerst in Marvel Comics in Strange Tales 180 in juni 1975. Het is een ingewikkelde verhaallijn waarin Magus/Warlock, haar vaak geliefde in de strips, Pip the Troll, en de Ziel juweeltje. Ze is al volwassen, ruim na haar adoptie door Thanos.

Later worden details over haar afkomst onthuld. In het geval van Gamora zijn er drie (of zo) versies die plaatsvinden in verschillende tijdlijnen.

Gamora wordt tot in de perfectie gespeeld door Zoe Saldana in de MCU, een rol die ze zal hernemen in Guardians of the Galaxy Vol. 3. The Guardians is slechts een van de teams waarmee ze in de stripwereld samenwerkt. Hier zijn wat meer details die het beeld van haar vroege leven aanvullen.

10 Haar volledige naam onthult haar afkomst

Gamora-Home-Planet-Awe
Gamora-Home-Planet-Awe

Gamora's volledige naam is Gamora Zen Whoberi Ben Titan. Ze werd geboren op de planeet Zen-Whoberi als een Zehoberei (ook wel Zen-Whoberians of Zen-Whoberis genoemd), en leefde blijkbaar een normaal leven in een Zen-Whoberi-familie met haar moeder, vader en broer. De Zen-Whoberi's zijn vredelievende mensen, maar blijkbaar niet van de planeet. Door de overbevolking verkeerde de planeet in een slechte staat, en armoede en dakloosheid tierden welig. Het maakt niet uit welk oorsprongsverhaal je als canon neemt, ze wordt een wees die wordt geadopteerd door de Titan Thanos.

9 Ze begon niet als 'The Deadliest Woman In The Galaxy'

Thanos-Met-Young-Gamora-Space-Suit
Thanos-Met-Young-Gamora-Space-Suit

Ze werd "de dodelijkste vrouw in de melkweg" - maar zo begon ze niet. Nadat Thanos medelijden met haar had (op zijn eigen manier) en Gamora adopteerde, begon hij een brutaal systeem van fysieke en psychologische training dat grensde aan marteling met haar allebei. In tegenstelling tot de MCU heeft Gamora in de strips weinig te maken met Nebula (Karen Gillan), maar met of zonder haar kwam Gamora krachtig en bijna onverwoestbaar naar voren. Hij veranderde ook haar perceptie van de werkelijkheid, zodat ze de slechte daden die ze voor hem deed niet zou herkennen.

8 De Groene Zehoberei

Afbeelding
Afbeelding

Gamora werd geboren met haar groene huid. De huid van de Zehoberei is dikker dan die van mensen, waardoor ze beter bestand zijn tegen verwondingen dan mensen, en inherent iets sterker. Ze hebben ook een tweede lever, wat betekent dat ze elke mens (en de meeste andere soorten) onder tafel kunnen drinken. De gezichtsbeenderen van Zehoberei zijn net even anders dan die van mensen. De markeringen op het voorhoofd en de wangen van Gamora zijn waarschijnlijk afkomstig van de aanpassingen van Thanos en zijn niet natuurlijk.

7 The Zehoberei Massacre V.1 – De universele kerk van de waarheid heeft het gedaan

Kleine Gamora
Kleine Gamora

De eerste versie van Gamora's oorsprongsverhaal komt in Warlock Vol 1 10 "How Strange My Destiny!" in 1975. Thanos reist 20 jaar in de toekomst naar Aarde-7528. De Universele Kerk van de Waarheid stuurde haar agenten, die de Grootinquisiteurs werden genoemd, naar Zen-Whoberi om redding aan te bieden. De Zen-Whoberis wezen ze echter af.

GERELATEERD:De 10 best betaalde vrouwelijke Marvel-actrices, gerangschikt op

De grootinquisiteurs brachten de hele bevolking samen in een vallei en vermoordden iedereen - iedereen, behalve Gamora. Thanos vond haar en nam haar mee terug naar een punt in de tijd 20 jaar voor het bloedbad naar Earth-616.

6 De Universele Kerk van de Waarheid – De Warlock/Magus Connection

Magus - Universele Kerk van de Waarheid
Magus - Universele Kerk van de Waarheid

De Universele Kerk van de Waarheid was verbonden met de Magus, het kwaadaardige alter ego van Adam Warlock. In de strips zijn Gamora en Warlock romantisch met elkaar verbonden, maar de Magus dient de Many-Angled Ones, oorspronkelijke kosmische wezens. De kerk had een beleid om haar redding van vrede en harmonie door geloof met geweld aan te bieden. Ze kwamen naar een planeet en boden hun geloof aan. Als het werd geaccepteerd, zouden ze wat ze een zuivering noemden, uitvoeren, wat betekende dat iedereen die zich niet wilde bekeren, werd uitgeroeid. Het was meer dan een kerk, het was een rijk waarin veel verschillende buitenaardse rassen waren opgenomen.

5 Zen-Whoberis Annihilation V.2: The Badoon Did It

badoon_616
badoon_616

In Warlock and the Infinity Watch Vol 1 11 (1992) werd het oorsprongsverhaal van Gamora heroverwogen. De tijdlijn van de Universele Kerk was in een eerdere uitgave (Warlock 11) gewist. Gamora stond in het middelpunt van de tijdsaanpassing en liet haar achter als een levend overblijfsel van de gewiste tijdlijn. Ze komt nu van Aarde-616. Helaas voor de Zehoberei worden ze nog steeds afgeslacht en wordt Gamora nog steeds als wees achtergelaten voor Thanos om te adopteren. Deze versie van de gebeurtenissen lijkt de canon van Marvel Comics te zijn geworden.

4 The Badoon – Thanos’ Servants

Gamora tegen de Badoon
Gamora tegen de Badoon

De Badoon is een reptielenras dat bondgenoten is van Thanos. Ze leven gescheiden door geslacht - de mannetjes in een oorlogszuchtige samenleving op de planeet Moord, terwijl de vrouwtjes vreedzaam zijn. Als helpers van Thanos maken ze andere beschavingen tot slaaf en brengen ze ze naar Moord om in hun gevangenissen te werken.

Ze hebben uiteindelijk de Zen-Whoberians vermoord tijdens een van hun planetaire veroveringen. De Badoon zijn ouder dan de Kree of Skrulls. Ze hebben binnenoogleden en als reptielen kijken ze neer op zoogdieren. Als onderdeel van de Guardians neemt Gamora later wraak.

3 Zen-Whoberians vermoord door Thanos – Massacre V.3

Chitauri
Chitauri

Thanos Vol 3 1 (2019) vertelt het oorspronkelijke verhaal van Gamora opnieuw, deze keer om het in lijn te brengen met de MCU en Zoe Saldana's portret van de groene alien. De Titans zelf werden vernietigd door een ramp en Thanos raakte ervan overtuigd dat het doden van de helft van de bevolking het zou hebben gered. Zen-Whoberi was een van de eerste planeten die hij aannam met zijn brutale filosofie. Thanos stuurde uiteindelijk de Zwarte Orde van Chitauri om de helft van de wereldbevolking binnen te vallen en uit te roeien.

2 Ze vocht tegen een Chitauri toen Thanos haar vond

Thanos vermoordt de Zen-Whoberi
Thanos vermoordt de Zen-Whoberi

“Toen Thanos mijn thuiswereld innam, vermoordde hij mijn ouders in mijn bijzijn. Hij martelde me, veranderde me in een wapen”, vertelt Gamora aan Star-Lord in Guardians of the Galaxy Vol.1. Het verhaal wordt uitgewerkt in de strip van 2019. Terwijl de Zwarte Orde haar wreedheden begaat op Zen-Whoberi, ziet Thanos een klein meisje dat probeert te vechten tegen een Chitauri-soldaat - ze probeert haar moeder te vinden - en brengt haar naar hem toe om zijn theorie over het herstellen van het evenwicht in het universum uit te leggen door haar te laten zien de rand van een mes.

1 Is zij de laatste levende zen-Whoberi…of niet?

Gamora rapblad
Gamora rapblad

In Guardians of the Galaxy ziet het publiek ieders rapsheet nadat ze zijn gearresteerd door het Nova Corps. Daar wordt Gamora vermeld als "laatste overlevende van het Zehoberei-volk". In Infinity War en in de strips zegt Thanos echter dat hij slechts de helft van hun bevolking heeft afgeslacht, waardoor er ongeveer 3 miljard achterbleef – en beweert dat het de overbevolkte planeet daadwerkelijk heeft geholpen. "Het is een paradijs", zegt hij tegen haar. Interessant is dat toen de Russo Brothers werd gevraagd naar de discrepantie in een Q&A, ze zeiden dat het ervan af zou hangen of fans Gamora of Thanos wilden geloven.

Aanbevolen: