Alles wat we weten over de cast van 'Lovecraft Country

Inhoudsopgave:

Alles wat we weten over de cast van 'Lovecraft Country
Alles wat we weten over de cast van 'Lovecraft Country
Anonim

Gebaseerd op de gelijknamige cultroman van Matt Ruff, is Lovecraft Country de veelgeprezen serie over een zwarte man die zijn eigen familie-erfgoed ontdekt in magie en tovenarij. Executive geproduceerd door horror maestro Jordan Peele, de show duikt in de racistische thema's van H. P. De originele werken van Lovecraft, terwijl ze ook meerdere zwarte verhalen van het Jim Crow-tijdperk verkennen. De serie is een donker, spannend stuk historische fictie dat een publiek kippenvel zal bezorgen, en niet het soort R. L. Stein.

Als je een van de cast herkent tijdens het kijken naar de verwrongen avonturen van Lovecraft Country, zul je geïnteresseerd zijn om te weten dat de Lovecraft-crew een onderscheidend stel acteurs is. Hier zijn 10 dingen die je moet weten over de cast van Lovecraft Country.

10 Jurnee Smollett-Bell is de tweede Joodse actrice die Black Canary speelt

Jurnee Smollett
Jurnee Smollett

Jurnee Smollett-Bell, die Letitia speelt in Lovecraft Country, speelde ook DC superheld Black Canary in Birds of Prey uit 2020. Smollett-Bell is de tweede Joodse actrice die Black Canary vertolkt (eerder gespeeld door Juliana Harkavy). In een interview in 2016 vertelde ze Conan O'Brien dat ze zich trots identificeert als "Blewish", en legt uit dat ze half zwart en half joods is.

9 Jonathan Majors voltooide zijn laatste semester van college op set

Jonathan Majors
Jonathan Majors

Jonathan Majors, die de hoofdrol speelt in Lovecraft Country, is afgestudeerd aan de Yale School of Drama. In zijn laatste semester werd hij door Gus Van Sant gekozen om een hoofdrol te spelen in de populaire miniserie When We Rise. In een interview met Backstage Magazine onthult hij dat hij tijdens het filmen zijn laatste semester van school in Vancouver afrondde.

8 Michael K. Williams werkte als achtergronddanser

Michael K. Williams
Michael K. Williams

Michael K. Williams werkte begin jaren '90 voor een farmaceutisch bedrijf. De inspiratie sloeg echter toe toen hij luisterde naar het Rhythm Nation 1814-album van Janet Jackson. Hij besloot zijn baan op te zeggen, de school te verlaten en een danscarrière na te streven. Gelukkig hebben zijn passie en talent hem een baan opgeleverd als achtergronddanser voor populaire muziekartiesten, zoals Kym Sims, George Michael en Madonna

7 Abbey Lee Kershaw speelde in 'Mad Max: Fury Road'

Abbey Lee Kershaw
Abbey Lee Kershaw

Misschien herken je de kwaadaardige tovenares van Lovecraft Country als het Australische model Abbey Lee Kershaw. Kershaw speelde ook in de megahit van George Miller uit 2015, Mad Max: Fury Road. Nadat ze was uitgenodigd om auditie te doen, werd ze vervolgens gecast als een van de vijf vrouwen van de Tyrant, later bevrijd door Furiosa, het personage van Charlize Theron.

6 Wunmi Mosaku is pas de tweede zwarte actrice die een tweede BAFTA ontvangt

Wunmi Mosaku
Wunmi Mosaku

Nigeriaanse-Britse actrice, Wunmi Mosaku, is pas de tweede zwarte actrice die een TV BAFTA ontvangt. Haar opvallende optreden in de BBC TV-film Damilola, Out Loved Boy, leverde haar in 2017 een BAFTA-award op. Ze is bij het Amerikaanse publiek vooral bekend als de Black Mirror-actrice in de aflevering Playtest.

5 Aunjanue Ellis is lid van Delta Sigma Theta Sorority

Aunjanue Ellis
Aunjanue Ellis

Aunjanue Ellis, geboren in San Francisco, was lid van Delta Sigma Theta Sorority, een historisch Afrikaans-Amerikaans geletterde studentenvereniging. De organisatie, opgericht in 1913, werd opgericht door hoogopgeleide vrouwen die zich toelegden op openbare dienstverlening binnen zwarte Amerikaanse gemeenschappen. Andere beroemde vrouwen onder het Delta Sigma Theta-lidmaatschap zijn Angela Bassett, K. Michelle. Natalie Cole, en nog veel meer.

4 Courtney B. Vance ontmoette zijn vrouw, Angela Bassett, aan Yale

Courtney B. Vance is getrouwd met Angela Bassett
Courtney B. Vance is getrouwd met Angela Bassett

Courtney B. Vance ontmoette zijn toekomstige vrouw, Angela Bassett, aan de Yale School of Drama in de jaren tachtig. Volgens Vance was het echter niet echt liefde op het eerste gezicht. In een interview in 2007 vertelde hij Oprah dat hij zich niet eens herinnerde haar te hebben ontmoet. Pas tien jaar later begonnen ze een meer "gedenkwaardige" relatie te ontwikkelen. Vanaf 2021 is het Hollywood-powerkoppel al 27 jaar een item.

3 Jamie Chung speelde in 'Sucker Punch'

Via schoenennieuws
Via schoenennieuws

Voordat ze Ji-Ah was op Lovecraft Country, was Jamie Chung een blogger, reality-tv-persoonlijkheid en castlid van Sucker Punch. In de fantasy-actiethriller van Zack Snyder onderging Chung een uitgebreide fysieke training met voormalige Navy SEALS ter voorbereiding op haar rol. In een interview met MTV onthulde de cast van Sucker Punch dat elke trainingssessie in totaal zes uur duurde.

2 Tony Goldwyns eerste optreden was in een slasherfilm uit de jaren 80

Schandaal
Schandaal

Voordat hij President Dreamboat speelde in Shonda Rhimes' Scandal, was de eerste filmrol van Tony Goldwyn in 1986's Friday The 13th, Part VI: Jason Lives. Als zesde deel van de Friday The 13th-franchise is Jason Lives verre van "de keuze van de criticus", maar is hij uitgegroeid tot een favoriet bij de fans van de serie. Goldwyn speelt een van de vele slachtoffers van Jason en wordt eerder vermoord dan je kunt zeggen: "Olivia Pope.”

1 Jada Harris werd gecast als peuter-Mercedes op 'Glee'

Jada Harris
Jada Harris

Jada Harris, die Diana Freeman speelt in Lovecraft Country, speelde ook een jonge Mercedes Jones in een aflevering van Glee. Gecast als "Toddler Mercedes", bracht Jada een energie naar de set die de bemanning in hysterie bracht, zoals te zien is in deze clip achter de schermen. Van gleeclub tot fantastische horror, Harris heeft al een gedurfde acteercarrière opgebouwd.

Aanbevolen: