Heeft het succes van 'Squid Games' de cast miljonairs gemaakt?

Inhoudsopgave:

Heeft het succes van 'Squid Games' de cast miljonairs gemaakt?
Heeft het succes van 'Squid Games' de cast miljonairs gemaakt?
Anonim

Het is pas meer dan een maand geleden dat Netflix het Koreaanse drama Squid Game uitbracht, maar het heeft de wereld al stormenderhand veroverd. De streamingdienst heeft zelfs gezegd dat het de "grootste serie-lancering ooit" is, die in minder dan een maand door naar verluidt 111 miljoen leden is bekeken.

Geschreven en geregisseerd door de veelgeprezen Koreaanse filmmaker Hwang Dong-hyuk, bevat de show een grote cast bestaande uit zowel ervaren acteurs als nieuwkomers. En met het wereldwijde succes van Squid Game, vragen fans zich af of dat zich heeft vertaald in enorme loonstrookjes voor alle betrokkenen.

Wie is er in de show?

De cast van de show wordt geleid door de ervaren Koreaanse acteur Lee Jung-jae, die een vaste waarde is in de Koreaanse filmindustrie sinds zijn doorbraakrol in het bekroonde drama An Affair eind jaren 90. Sindsdien speelde hij in meer dan 30 films, waaronder kritische hits zoals The Face Reader, Deliver Us from Evil, Assassination en New World.

Ondertussen is Park Hae-soo, een andere doorgewinterde acteur in de cast, die Cho Sang-woo speelt in de serie. In Korea is Park een prominente tv-acteur die speelde in series als Legend of the Blue Sea en Prison Playbook. De afgelopen jaren waagde hij zich ook aan film, met in de hoofdrol in films als By Quantum Physics: A Nightlife Venture en Time to Hunt. Bij het casten voor de show onthulde Hwang dat hij specifiek Park en Lee in gedachten had voor de hoofdrollen van de serie. En dus zei Hwang tijdens een interview voor Netflix Korea dat hij gewoon moest "wachten op hun antwoorden" nadat hij hen rollen in de show had aangeboden (gelukkig zeiden beide ja).

Tegelijkertijd bevat de cast ook actrice Jung Hoyeon die zich al heeft gevestigd in de Koreaanse modescene. Ze speelde misschien eerder in verschillende Koreaanse muziekvideo's, maar Squid Game markeert de allereerste acteerrol van Jung. Het bleek dat ze bij toeval Squid Game tegenkwam. "Toen mijn modellenbureaucontract eindigde en ik naar een acteerbureau verhuisde, was dit het eerste script dat ik kreeg voor mijn eerste open auditie", vertelde Jung aan Teen Vogue. "En ik kreeg de rol nadat ik auditie had gedaan voor de rol." De actrice legde ook uit: "Squid Game kwam op een moment dat ik echt serieus nadacht over mijn acteercarrière, dus ik wilde dit eindelijk in actie brengen."

Ondertussen bevat de cast ook Anupam Tripathi, die verschillende kleine rollen in Koreaanse films heeft gespeeld sinds hij naar Zuid-Korea verhuisde. Toen hij een tape stuurde om auditie te doen voor de serie, dacht Hwang aanvankelijk dat hij niet de "juiste lichaamsvorm" voor het personage had. Dus toen hij het onderdeel boekte, moest hij bulken. "Ik had zoiets van OK, nu moet ik aankomen, ik moet ervoor werken", vertelde de acteur aan Variety. "Ik ben 5 of 6 kilo aangekomen en zag er in ieder geval uit als iemand met wat kracht."

Hoeveel verdiende de cast aan de show?

Net als bij andere tv-shows, variëren de salarissen van de cast afhankelijk van hun rol en ervaringsniveau. Zoals verwacht is Lee het best betaalde castlid van de show. Er wordt zelfs aangenomen dat de show de ervaren acteur meer dan $ 300.000 per aflevering betaalde, wat betekent dat hij mogelijk meer dan $ 2 miljoen voor seizoen 1 heeft verzameld. Ondertussen daarentegen, had Park naar verluidt bijna $ 40.000 per aflevering.

Wat Jung betreft, de relatieve nieuwkomer wordt naar verluidt ongeveer $ 20.000 per aflevering betaald. Ondertussen is het mogelijk dat Tripathi ook een vergelijkbaar tarief per aflevering ontving, hoewel er ook berichten zijn dat de acteur aanzienlijk minder werd betaald.

Komt de cast terug voor een tweede seizoen?

Met het wereldwijde succes van Squid Game lijkt het er bijna op dat een tweede seizoen wordt bevestigd. Dat is echter voorlopig niet het geval. Om te beginnen is seizoen 2 nog niet geschreven. "Ik heb geen goed ontwikkelde plannen voor Squid Game 2", gaf Hwang toe."Het is best vermoeiend om er alleen maar aan te denken." Mocht hij echter besluiten eraan te werken, dan denkt hij ook dat het deze keer meer een samenwerkingsproject zal zijn. "Maar als ik het zou doen, zou ik het zeker niet alleen doen", legde hij uit. "Ik zou overwegen om een schrijverskamer te gebruiken en zou meerdere ervaren regisseurs willen."

Tegelijkertijd heeft Hwang ook onthuld dat hij al ideeën heeft over het tweede seizoen, mocht de show vernieuwd worden. “Als ik er een mag doen, dan is dat het verhaal van de Front Man. Ik denk dat het probleem met politieagenten niet alleen een probleem is in Korea', zei hij tegen The Times. “Dit was een probleem dat ik wilde aankaarten. Misschien kan ik er in seizoen twee meer over praten.”

Mocht Hwang besluiten om seizoen 2 te ontwikkelen, dan verwachten fans zeker dat de hoofdcast van de show terugkeert. Dit omvat Lee die al ideeën heeft over wat er met Gi-hun zou gebeuren. "Hij is een heel intrigerend personage. Ik denk dat hij de makers van het spel zou kunnen gaan straffen", vertelde de acteur aan The New York Times."Of hij zou kunnen proberen om nieuwe deelnemers ervan te weerhouden het te spelen. Of hij kan proberen weer mee te doen aan het spel. Ik heb op dit moment geen idee.” Netflix moet nog commentaar geven op de mogelijkheid van een tweede seizoen voor Squid Game.

Aanbevolen: