Hoe Nancy Cartwright 30 jaar later nog steeds in staat is om Bart Simpson te uiten

Inhoudsopgave:

Hoe Nancy Cartwright 30 jaar later nog steeds in staat is om Bart Simpson te uiten
Hoe Nancy Cartwright 30 jaar later nog steeds in staat is om Bart Simpson te uiten
Anonim

Voor sommigen is 'The Simpsons' misschien niet meer wat het was, vooral niet tijdens de bloeiperiode in de jaren '90. Desalniettemin is de levensduur van de show ronduit spectaculair, aangezien deze eind jaren '80 werd gelanceerd. 33 seizoenen later is de show nog steeds in de lucht met nieuwe afleveringen voor FOX, dat is echt surrealistisch en iets dat niemand had kunnen voorspellen ten tijde van het debuut van de show.

De cast, waaronder Hank Azaria, Dan Castellaneta en Nancy Cartwright, kon stinkend rijk worden dankzij de show en hun lange levensduur. Zoals we in het hele artikel zullen onthullen, was het niet altijd de bedoeling dat Nancy Cartwright de rol van Bart kreeg en in het begin had ze tijdens haar auditieproces een ander personage in de show geuit.

Tegenwoordig zingt ze nog steeds Bart en veel fans vragen zich af hoe ze dit na al die jaren nog steeds kan. We hebben het antwoord en nog veel meer.

Ze had auditie gedaan voor de rol van Lisa

We draaien de klok terug naar 1987, toen Cartwright de FOX-studio's binnenging en zich klaarmaakte om auditie te doen voor een kleine show genaamd 'The Simpsons'. Zeker, zelfs Nancy zelf had de lange levensduur en het succes van de show niet kunnen voorspellen, die vier decennia beslaat en vandaag de dag nog steeds sterk is.

Blijkbaar was Nancy er tijdens het auditieproces eigenlijk voor de rol van Lisa.

Toen ze de Bart-monoloog las, was Cartwright echter meteen geïntrigeerd en geïnteresseerd in het uiten van het personage.

"Ik las de monoloog, het was maar een kleine monoloog, en het was prima, maar naast haar zat Bart", zegt Cartwright. "Ik wist niet eens dat er een jongen was. En toen ik las dat hij een 10-jarige was, een school hatende onderpresteerder, maar er trots op was… Dat trof me recht in mijn hart."

Het was puur het lot, want ze sprak meteen Bart uit tijdens haar eerste auditie en het was precies op dat moment dat ze werd aangenomen om in de show te zijn. Ze gaf toe naast NPR, de stem kwam er gewoon natuurlijk uit: "Ik deed net mijn mond open en er kwam een 10-jarige jongen tevoorschijn", zegt Cartwright. "Ter plaatse kreeg ik de baan. Mijn grote doorbraak? Daar."

Dat is ongelooflijk indrukwekkend, maar wat het nog veel opmerkelijker maakt, is het feit dat ze al die jaren later nog steeds in staat is om de stem perfect te doen. Zoals ze onthulde, kost het werk en oefening.

De stem komt nog steeds natuurlijk… Maar

Alsof het nog niet moeilijk genoeg is om de stem van Bart consistent te houden na al die jaren, is de legende van 'The Simpsons' ook verantwoordelijk voor het uiten van maximaal zeven andere personages, waaronder Nelson, Ralph, Kearney, Todd, Database en Maggie.

Nu gaf ze toe dat de stemmen in de loop der jaren een beetje zijn veranderd, maar als het erom gaat ze consistent te houden, zoals al het andere, draait het allemaal om oefenen.

"Het wordt zanggymnastiek genoemd en ik krijg een beetje een aerobe training als ik tegen mezelf moet praten", zegt ze.

Nog een enorme sleutel voor de voice-overster, die ervoor zorgt dat haar personages nooit hetzelfde klinken en ze hun eigen unieke stem geeft.

“Ik adviseer mijn stemstudenten: zorg ervoor dat je personage niet als een ander personage klinkt! Goh, [Kearney en Nelson] lijken teveel op elkaar."

Gezien haar schat aan ervaring in het veld, is het alleen maar passend dat ze in haar nieuwe onderneming probeert degenen te helpen die proberen in haar voetsporen te treden.

Ze geeft tegenwoordig terug

Een jaar geleden kondigde Variety aan dat Cartwright iets teruggeeft aan haar voice-overgemeenschap door online acteerlessen op te zetten. Ze is al sinds de jaren '80 zo duidelijk in het veld dat haar advies behoorlijk waardevol is.

Volgens de 'The Simpsons'-legende is een enorme regel die ze aan haar studenten predikt, dat je zoveel mogelijk jezelf bent wanneer je een bepaald individu uitspreekt.

"Als je een carrière in stemacteren gaat beginnen, zijn er een paar dingen die je moet weten", zei Cartwright in een verklaring.

“Nummer één, het belangrijkste is dat je jezelf moet zijn. Je hebt je eigen stem - letterlijk. In mijn MasterClass zal ik advies geven over hoe je die stem kunt aanscherpen en gebruiken om niet alleen een carrière op te bouwen, maar ook om te verheffen, verandering teweeg te brengen en anderen vreugde te brengen.”

Het is een hele reis geweest met nog steeds geen echt einde in de nabije toekomst. Opmerkelijk om te zien hoe weinig Barts stem is veranderd door de jaren heen.

Hoewel we het nu weten, vergt het veel oefening en herhaling, vooral omdat ze een aantal verschillende stemmen in de show heeft.

Aanbevolen: