Dit tv-programma van $ 20 miljoen was een kolossale flop

Inhoudsopgave:

Dit tv-programma van $ 20 miljoen was een kolossale flop
Dit tv-programma van $ 20 miljoen was een kolossale flop
Anonim

Het maken van een succesvolle tv-show is een zware taak voor elk netwerk, en elk jaar komen er heel veel nieuwe shows bij in een poging om het publiek aan te spreken. Natuurlijk zijn shows zoals Boardwalk Empire en Euphoria erin geslaagd om succesvol te worden, maar vaker wel dan niet, zal een show gewoon komen en gaan zonder opgemerkt te worden.

In 2011 was Steven Spielberg uitvoerend producent van een show waaraan een prijskaartje van zo'n 20 miljoen dollar hing. Deze show had grote plannen, maar uiteindelijk merkte niemand het op.

Laten we nog eens terugkijken op deze enorme televisieflop.

Sommige tv-programma's hebben enorme budgetten

Als we kijken naar de kosten van het maken van een groot project, hebben de meeste mensen de neiging om naar de budgetten van blockbusters op groot scherm te kijken. Deze films kunnen een arm en een been kosten, maar op het kleine scherm hebben sommige shows astronomische budgetten gehad die zelfs kunnen wedijveren met een aantal ravotten op het grote scherm.

In het verleden hebben we gezien dat shows zoals Game of Thrones een legitiem 8-cijferig budget bereikten voor een enkele aflevering. Natuurlijk hebben de shows die dat soort geld meestal uitdelen al een enorm publiek, maar deze budgetten zijn echt schandalig.

Dit jaar heeft Marvel verschillende hitshows uitgebracht op Disney+, en het budget voor deze shows overtreft dat van Game of Thrones. Er is zelfs opgemerkt dat Marvel honderden miljoenen dollars in hun shows stopt. Natuurlijk is er ook de Lord of the Rings-serie van Amazon, die ongeveer $ 1 miljard zou kosten om tot leven te brengen.

Nu garandeert een groot budget niet dat een show een hit wordt, en een aantal jaren geleden slaagde een show met een enorm budget er niet in om de hype te genereren waarnaar het op zoek was.

Terra Nova was een gok met een hoog bod

8465492B-DEC1-4D5D-AB44-13E4A5664EA7
8465492B-DEC1-4D5D-AB44-13E4A5664EA7

Een hoop naamswaarde en hype achter een show krijgen is de beste manier om het een succesvolle lancering te geven, en dit is wat de mensen achter Terra Nova hoopten te bereiken toen de show zijn debuut maakte op het kleine scherm enkele jaren terug. Dit sci-if-drama, geproduceerd door Steven Spielberg, had een enorm prijskaartje en het netwerk hoopte dat het een succes zou worden.

In januari 2015 schreef TheWeek: "Geproduceerd door Steven Spielberg en boordevol opzichtige computergegenereerde dinosaurussen, is Terra Nova misschien wel het meest gehypte nieuwe drama van de herfst. De twee uur durende pilot, die maandagavond om 8 uur wordt uitgezonden pm op Fox en het gerucht gaat dat het $ 20 miljoen heeft gekost, introduceert de Shannons, een familie die zwoegt in het grimmige, dystopische Chicago in het jaar 2149."

Ja, alleen al bij de eerste aflevering van de show kwam een prijskaartje van $ 20 miljoen! Nogmaals, het netwerk deed alles en nog wat om de hype voor de nieuwe show op te zwepen. Het was destijds een enorme gok, aangezien televisie een enorm onvoorspelbaar medium is met betrekking tot welke shows uiteindelijk succesvol worden.

Helaas viel Terra Nova plat op zijn gezicht, en het was nooit in staat om de verheven hoogten te bereiken die het zichzelf had gesteld.

Het lukte niet om op te stijgen

92352637-632E-445B-88D9-8B94EE03FA7B
92352637-632E-445B-88D9-8B94EE03FA7B

Terra Nova kon niet de enorme hit worden die het zo graag wilde zijn. Het deed het goed in de kijkcijfers, maar niet goed genoeg. De show kreeg ook een gebrek aan bijval van zowel critici als fans. Zoals The Wrap opmerkte: "Niet dat de cijfers verschrikkelijk waren; de première van de serie in september 2011 trok een 3,1 rating/7 aandeel in de demografische groep volwassenen 18-49 - respectabel, maar als je voor de hekken zwaait, iets minder dan een dubbel zal ongetwijfeld teleurstellend lijken. En het 2.2/6-aandeel dat de serie voor de finale trok, verviel niet bepaald het vertrouwen dat de serie op weg was naar opwaartse mobiliteit."

Het was een zware pil om te slikken voor alle betrokkenen, en het enorme potentieel van dit project werd nooit gerealiseerd.

Toen hij sprak over de annulering van de show, zei seriester Naomi Scott: "Nummer één, als je een jongere bent in zo'n show, [met] veel dingen, begrijp je het niet per se alle politiek die gaande is. Ik kan me niet herinneren dat ik me per se zo bewust was van wat er gaande was. Ik herinner me wel dat er veel koks in de keuken waren tijdens zo'n show. We hadden zoveel plezier, oh mijn god Maar nogmaals, het was ook een erg dure show.”

De buitensporige kosten om Terra Nova tot leven te brengen hielpen het niet in het minst, en de show ging na zijn debuut in vlammen op.

Aanbevolen: