Kate Beckinsale wees deze klassieke film af na een ongepast gesprek met de regisseur

Inhoudsopgave:

Kate Beckinsale wees deze klassieke film af na een ongepast gesprek met de regisseur
Kate Beckinsale wees deze klassieke film af na een ongepast gesprek met de regisseur
Anonim

Fans lijken veel meningen te hebben over wat de beste en slechtste films zijn in de filmografie van Kate Beckinsale. Natuurlijk is de Britse ster waarschijnlijk het best bekend om haar Underworld-films … Nou, dat en voor haar datingleven, inclusief haar korte verblijf met Pete Davidson. Toch is de carrière van Kate waar fans zich het meest op moeten concentreren. Maar haar carrière had veel indrukwekkender kunnen zijn als ze één film in het bijzonder had genomen… Een film die de carrières van beide hoofdrolspelers heeft gemaakt.

Gek genoeg heeft Kate er geen spijt van dat ze de klassieke romantische film heeft afgewezen. Dat komt omdat ze het om een heel goede, maar toch heel persoonlijke reden afwees. En dat kwam tot een hoogtepunt toen ze een zeer ongemakkelijk gesprek had met de regisseur van de film. Dit is wat er werd gezegd en wat die film was…

De geliefde rol die Kate Beckinsale afwees

Tijdens een eye-opening interview op The Howard Stern Show in oktober 2021, onthulde Kate veel informatie die de krantenkoppen haalde. Ten eerste kwam ze in de problemen omdat ze haar hoge IQ noemde en hoe het haar carrière schaadde, maar ze haalde ook de pers omdat ze haar ware relatie met de in ongenade gevallen producer Harvey Weinstein besprak. Bovendien was Kate ongelooflijk eerlijk over de films die ze heeft afgewezen en een zeer ongemakkelijk gesprek waardoor ze een rol in een geliefde romantische film weigerde.

"Je zei dat je films zou krijgen en wees ze af. Is dat iets raars?" vroeg Howard aan Kate. "Want als je een actrice bent en je droom is: 'Oh mijn god, op een dag word ik misschien een hoofdrolspeelster.'"

Er moet zoveel goed gaan om een succesvolle carrière als acteur in Hollywood te kunnen hebben. Dus het idee om een film af te wijzen is enigszins angstaanjagend, omdat het kan zijn alsof je je grote doorbraak weggooit. Tenminste, dit dacht Howard en vroeg zich af of Kate er ook zo over dacht. Natuurlijk werd Kate in het begin van haar carrière redelijk succesvol, maar het was vreselijk moeilijk om een leidende positie te bereiken. Er zijn immers maar een paar acteurs in Hollywood die een echte 'leading man' of 'leading lady' worden. Een enkele rol afwijzen kan betekenen dat je voor altijd in één positie in Hollywood blijft in plaats van een absolute superster te worden. Maar Kate beweerde dat ze zich hier nooit echt mee bezig hield.

"Ik heb nooit zoiets gedaan. Ik kwam uit deze zeer literaire educatieve achtergrond en dacht gewoon: 'Oh, ik hou niet van dit script'. Dus het maakt mij niet uit of het wordt dan een grote hitfilm, " vertelde Kate aan Howard.

Dit is het moment waarop Howard Kate vroeg om een film te noemen die ze afwees en die vervolgens een grote hit werd.

"Ik heb The Notebook afgewezen", zei Kate, verwijzend naar de rol van Rachel McAdams tegenover Ryan Gosling in de absoluut massieve romantische Nicholas Sparks-aanpassing.

"Oh nee! Het notitieboekje!?" Howard hapte naar adem. "Waarom!?"

Kate's ongemakkelijke gesprek met de regisseur van The Notebook

Nadat Howard Nate had gevraagd waarom ze The Notebook afwees, wat later een kritisch en financieel succes werd, legde ze uit dat ze niet "vibe" met de regisseur, Nick Cassevetes. In het bijzonder voelde ze zich ongemakkelijk bij een telefoongesprek dat ze hadden toen ze de rol aangeboden kreeg.

"Ik had het gevoel dat hij me hele rare vragen stelde over mijn relatie [met haar nu ex, baby-papa Michael Sheen]", legde Kate uit aan Howard Stern. "Ik vond het gewoon een beetje vaag en ik wilde niet in de positie zijn om een soort van ondervraagd te worden. En misschien komt het omdat mijn relatie [met Michael] op dat moment erg wankel was. En misschien was het niet raar van hem om het mij te vragen. Maar tot op de dag van vandaag weet ik het gewoon niet."

Terwijl Kate en Michael een prachtig meisje (Lily Mo Sheen) ter wereld brachten, ging het thuis gewoon niet. Dus toen Kate Nick Cassevetes ging ontmoeten en hij in haar romantische leven begon te snuffelen om te zien hoe het zou worden gebruikt voor zijn film, was Kate meteen afgeschrikt.

"We waren van plan om [The Notebook te maken], maar toen was er veel: 'Nou, waarom ben je bij [Michael]? Waarom ben je bij hem?' Ik had gewoon het gevoel dat het een beetje agressief was, " legde Kate uit, voordat ze zei dat haar focus op dat moment echt op haar dochter en haar relatie lag. "Hoewel de film geweldig uitkwam, heb ik nooit gedacht: 'S, ik wou dat ik die film had gedaan.' Omdat ik wist dat ik dat niet kon doen."

"Dus het was niet het script dat je afsloeg, het werkte misschien vier of vijf maanden met deze man samen?" vroeg Howard.

"Ik voelde me gewoon grappig," zei Kate. "Achteraf gezien, ja, mijn relatie was waarschijnlijk wankeler dan ik me realiseerde dat het was en ik kan zien waarom ik op dat moment misschien niet klaar was om daar echt een microscoop op te zetten."

Aanbevolen: