Waarom Emilia Clarke huilde op haar eerste dag op de 'GoT'-set

Inhoudsopgave:

Waarom Emilia Clarke huilde op haar eerste dag op de 'GoT'-set
Waarom Emilia Clarke huilde op haar eerste dag op de 'GoT'-set
Anonim

De rol van Daenerys Targaryen spelen in Game of Thrones was levensveranderend voor Emilia Clarke. Clarke werd op 22-jarige leeftijd gecast en werd wereldberoemd toen de show begon als een wereldwijd fenomeen, maar de dingen hadden heel anders kunnen zijn. Om te beginnen heeft de in Londen geboren ster haar auditie bijna verpest.

Toen ze op de set arriveerde om te beginnen met filmen op de eerste productiedag, zag het er even somber uit toen een incident ervoor zorgde dat de acteur in tranen uitbarstte in het bijzijn van de rest van de cast en crew. Hoewel Emilia Clarke sindsdien veel heeft uitgespookt, herinnert ze zich haar eerste dag op de set van de show nog alsof het gisteren is gebeurd. Blijf lezen om erachter te komen waarom Emilia Clarke huilde op haar eerste dag op de Game of Thrones-set en hoe de andere acteurs zich voelden toen ze voor het eerst begonnen met filmen.

Het gênante moment

De cast van Game of Thrones heeft nogal wat opengedaan over de show sinds het einde. Emilia Clarke heeft onthuld dat ze huilde op de eerste dag dat ze het iconische personage van Daenerys Targaryen speelde, maar niet om redenen die je zou denken. Hoewel de ster misschien overweldigd was om het personage te spelen, huilde ze na een gênant moment.

De actrice, die toen 22 jaar oud was, viel van haar paard toen ze een scène filmde waarin haar personage door een bamboeveld moest rijden. Ze eindigde in tranen toen ze zich realiseerde dat alle cast en crew in het gebied getuige waren geweest van haar gênante moment!

"Jezus, dit is mijn eerste baan, dit is het eerste wat ik ooit heb gedaan en ze hebben me op een paard gezet", onthulde Clarke, zich herinnerend toen ze huilde op haar eerste dag op de set.'In een bamboeveld in Belfast, en het regent. Ik viel van het paard en probeerde me stil te doen, en ik herinner me dat ik gewoon… bleef hangen voor mijn leven, en ik herinner me alleen maar dat ik schreeuwde 'stop alsjeblieft met filmen!' En ik heb zoiets van 'OK, alles komt goed.' Draai je om en ik heb zoiets van, 'Oh mijn God, er is net als de hele bemanning', en ik huilde gewoon. Dat was mijn eerste dag op Game of Thrones."

De rest van haar filmervaring

Ze is misschien niet zo goed begonnen als Daenerys, maar de rest van Clarke's filmervaring op Game of Thrones was aanzienlijk beter. De actrice heeft zelfs onthuld dat de rol haar niet alleen een betere actrice maakte, maar haar ook als persoon veranderde:

"Ik had meer kippenvel-, kippenvel-, vrolijke, punch-the-air-yay-dagen op deze show dan wat dan ook in mijn leven," zei ze (via Mental Floss). “Dat is het ding over Dany: elk seizoen wordt ze beter, elk seizoen is er iets anders groter dan het vorige seizoen, beter dan het vorige seizoen.”

Daenerys spelen heeft haar naar nieuwe hoogten geduwd

Als we kijken naar Clarke's lange lijst met acteercredits sinds ze voor het eerst werd gecast als Daenerys Targaryen, is het duidelijk dat het spelen van het personage nieuwe deuren voor haar opende. Het heeft waarschijnlijk ook haar bereik als acteur uitgebreid en haar naar nieuwe hoogten geduwd.

Een van de meest memorabele van haar rollen sinds het begin van Game of Thrones zijn Lou Clark in Me Before You en Kate in de vakantiefilm Last Christmas, die in 2019 werd uitgebracht. Clarke is momenteel bezig met het filmen van een miniserie genaamd Secret Invasion die in 2022 debuteert.

Maisie Williams raakte verdwaald in verbeelding toen ze voor het eerst begon met filmen

Voordat het laatste seizoen van Game of Thrones in 2019 werd uitgezonden, ging de cast zitten en vertelde over hun herinneringen in een exclusieve special genaamd The Cast Remembers. Maisie Williams, die de rol van Arya Stark speelde, gaf toe dat haar eerste dag op de set ook memorabel was, maar om een andere reden.

Ze onthulde dat ze volledig verzonken was in haar verbeelding toen ze de rol van het op een na jongste Stark-kind speelde en deed alsof alles wat ze aan het filmen was ook echt gebeurde en dat ze echt in Westeros was.

Kit Harrington herinnert zich dat hij "zo nerveus" was op zijn eerste dag

Emilia Clarke was niet de enige Game of Thrones-acteur die op de eerste dag van de set een beetje ongerust was. Kit Harrington, beroemd om zijn vertolking van Jon Snow, nam fans mee in het geheugen tijdens zijn interview voor de tv-special en herinnerde zich hoe hij op zijn eerste dag "zo nerveus" was.

Sophie Turner was "doodsbang"

Net als haar castmates, was Sophie Turner, die Sansa Stark speelde, ook erg nerveus toen ze voor het eerst aan Game of Thrones begon. In haar interview herinnert ze zich dat ze "zo overweldigd en doodsbang" was bij het vooruitzicht om te werken met geweldige acteurs als Sean Bean, Mark Addy en Lena Headey.

Aanbevolen: