10 acteurs die ernstig gewond raakten op de set

Inhoudsopgave:

10 acteurs die ernstig gewond raakten op de set
10 acteurs die ernstig gewond raakten op de set
Anonim

Hoewel Hollywood-acteurs een lucratief beroep hebben, hebben ze een aantal niet-zo-glamoureuze momenten op de set gehad. Grootschalige filmproducties hebben door de jaren heen af en toe een risico gevormd voor de cast en crew. Hoewel er vaste veiligheidsprotocollen bestaan, komen er nog steeds fouten voor. Of een acteur nu zijn of haar eigen stunt, muzieknummer of dansroutine uitvoert, er kunnen blessures optreden, hoe voorzichtig het gezondheids- en veiligheidsteam ook is geweest.

Actiefilms zijn niet het enige filmgenre waar buitenissige ongelukken plaatsvinden. The Wizard of Oz, The Exorcist en de Titanic zijn allemaal verrassende voorbeelden waarin een acteur een schokkend ernstig letsel opliep. Het zou niet ver gezocht zijn om elk incident een 'bijna-dood'-moment te noemen. Hier zijn 10 acteurs die ernstig gewond raakten terwijl ze op de set stonden.

10 Sylvester Stallone in 'Rocky IV'

Rotsachtig
Rotsachtig

Sylvester Stallone liep veel verwondingen op tijdens de Rocky-franchise. Zijn ernstigste verwonding vond echter plaats tijdens de opnames van Rocky IV in 1985. Tijdens zijn gevecht met Ivan Drago, gespeeld door Dolph Lundgren, kwamen de acteurs overeen om deel te nemen aan daadwerkelijke fysieke gevechten. Stallone nam een machtige uppercut op de borst, waardoor zijn hart opzwol en de bloeddruk steeg. Hij werd snel overgevlogen naar de ICU in het St. John's Hospital.

9 Kate Winslet In 'Titanic'

Rose en Jack zoenen aan de rand van de boot
Rose en Jack zoenen aan de rand van de boot

Kate Winslet ging van sterretje naar superster toen Titanic in de bioscoop draaide. Ze kwam echter amper door de productie heen, nadat ze verschillende enge momenten op de set had meegemaakt. Winslet koos ervoor om geen wetsuit onder haar kledingkast te dragen tijdens het filmen van de waterscènes, waardoor ze een longontsteking kreeg. Ze verdronk ook bijna nadat haar jurk onder water aan een poort bleef hangen, waardoor ze niet naar de oppervlakte kon komen. Gelukkig zijn zowel het personage als de actrice in leven om het verhaal van het overleven van de Titanic te vertellen. We kunnen niet hetzelfde zeggen voor Jack.

8 Tom Hanks In 'Cast Away'

cast away film tom hanks
cast away film tom hanks

Tom Hanks verwondde zijn been tijdens het filmen van Cast Away, waarbij hij een vervelende guts opliep. Dit bleef wekenlang onbehandeld en pas toen zijn been begon te zwellen, ging hij uiteindelijk naar het ziekenhuis. Het blijkt dat hij een bijna dodelijke stafylokokbesmetting had. In een interview met BBC Radio 1 onthulde Hanks dat zijn dokter hem had gewaarschuwd dat hij bijna stierf aan bloedvergiftiging.

7 Brandon Lee In 'The Crow'

Brandon Lee in The Crow
Brandon Lee in The Crow

Op de set van het gotische melodrama The Crow werd Brandon Lee (zoon van Bruce Lee) op tragische wijze neergeschoten en gedood door een proppistool. Er werd gedacht dat het met losse flodders was geladen, maar een fragment van een nepkogel zat nog steeds in de loop van het pistool. De blanco en de dummy-kogel verergerden en doodden Lee effectief.

6 Buddy Ebsen 'The Wizard of Oz'

tovenaar van oz Tin Man
tovenaar van oz Tin Man

Hoewel Jack Haley wordt gecrediteerd voor het spelen van de Tin Man in The Wizard of Oz, werd Buddy Ebsen oorspronkelijk gecast voor de rol tot een bijna-doodervaring. Toen de productie aluminiumstof in de make-up van Tin Man deed, kreeg Ebsen een gevaarlijke allergische reactie die hem rechtstreeks naar het ziekenhuis stuurde. Aluminiumstof kan giftig zijn en ademhalings- en longproblemen veroorzaken die mogelijk iemands dood kunnen veroorzaken.

5 Margaret Hamilton in 'The Wizard of Oz'

Afbeelding
Afbeelding

The Tin Man was niet het enige gevaarlijke personage dat speelde in The Wizard of Oz. Margaret Hamilton, die de beroemde rol van The Wicked Witch of the West speelde, filmde een scène waarin haar personage verdwijnt in een wolk van rook en vuur. Het valluik waar ze op stond ging echter niet op tijd los, wat resulteerde in verschillende derdegraads brandwonden op haar handen en gezicht.

4 Charlize Theron In 'Aeon Flux'

charlize-theron-aeon-flux
charlize-theron-aeon-flux

Mad Max-krijger, Charlize Theron, hernia bij haar ruggengraat tijdens het filmen van Aeon Flux. Na verschillende backflips te hebben uitgevoerd, landde Theron op de nek, waardoor ze bijna verlamd raakte. Haar bijna-ongeluk resulteerde in een voorzichtige houding als het gaat om het uitvoeren van haar eigen stunts.

3 Linda Blair en Ellen Burstyn in 'The Exorcist'

Feiten over de Exorcist-film
Feiten over de Exorcist-film

The Exorcist had een paar stunts nodig om een aantal wild ogende 'demonische krachten' te simuleren. Ellen Burstyn, die de moeder van Regyn speelde, was vastgemaakt aan een harnas en rukte in een scène op de grond, waarbij haar staartbeen verbrijzeld werd en haar een blijvende rugblessure opliep. Linda Blair, die het kleine meisje speelde, verliet ook The Exorcist met onherstelbare schade aan haar rug. Door een mechanisch defect brak Blair haar onderrug, die zich later ontwikkelde tot scoliose.

2 George Clooney In 'Syriana'

Afbeelding
Afbeelding

George Clooney liep een zeer ernstig hersenletsel op na het filmen van Syriana uit 2005. In een scène waarin Clooney aan een stoel is vastgebonden, viel Clooney per ongeluk achterover en landde op zijn nek. Gedurende de volgende paar maanden kreeg Clooney doordringende migraine en begon zelfs zelfmoordgedachten te krijgen. Nadat hij een operatie had ondergaan, verdween de pijn door het gespleten hoofd, maar hij heeft nog steeds last van chronische hoofdpijn.

1 Jackie Chan In 'Armour Of God'

Jackie Chan in wapenrusting van God
Jackie Chan in wapenrusting van God

Jackie Chan heeft zich, net als Sylvester Stallone, meerdere keren geblesseerd tijdens zijn carrière vol actie, allemaal uit liefde voor vechtsporten. Een stunt in 1986 maakte echter bijna een einde aan zijn leven. In één scène moest Chan van een muur en op een boomtak springen. Bij zijn tweede poging ging de stunt mis en hij stortte op de grond op een hoogte van 20 voet. Om nog maar te zwijgen van het feit dat hij met zijn hoofd tegen een rots sloeg. Chan leeft nog om het verhaal te vertellen en heeft een permanent gat in zijn schedel.

Aanbevolen: