Jackie Chan's gevaarlijkste stunts, gerangschikt op hoe hij gewond raakte

Inhoudsopgave:

Jackie Chan's gevaarlijkste stunts, gerangschikt op hoe hij gewond raakte
Jackie Chan's gevaarlijkste stunts, gerangschikt op hoe hij gewond raakte
Anonim

Jackie Chan is al tientallen jaren een beroemde acteur, regisseur en krijgskunstenaar. Hij zit al in de filmindustrie sinds hij een klein kind was in de jaren '60, maar in de jaren '70 begon hij echt beroemd te worden en begon Hollywood zijn talent te erkennen. Hij maakte zijn faam door al zijn eigen stunts uit te voeren en alleen een stuntman te gebruiken als het absoluut noodzakelijk is, zelfs als dat betekent dat hij bijna gedood of ernstig gewond raakt.

Het lijkt erop dat Jackie Chan er alles aan zal doen om ervoor te zorgen dat zijn films geweldig zijn en na alle stunts die hij heeft gedaan, is het alsof hij onoverwinnelijk is. Zijn moed om zijn eigen stunts te doen, maakt zijn films absoluut uniek en zorgt ervoor dat de actiescènes er authentiek uitzien. Op 67-jarige leeftijd doet hij nog steeds zijn eigen stunts. Laten we eens kijken naar de gevaarlijkste stunts die Jackie Chan ooit heeft gedaan.

6 ‘Police Story 3: Supercop’ (1992) – Helikopterstunt

We beginnen de lijst met een van de gekste stunts die Jackie Chan ooit heeft gedaan. In Police Story 3: Supercop had hij twee scènes waarin helikopters betrokken waren. De eerste moest hij van een gebouw springen en aan een touwladder hangen die uit de helikopter kwam terwijl deze over de stad vloog. Verrassend genoeg raakte hij niet gewond in die scène. Het was de tweede die schade aanrichtte. Volgens de South China Morning Post: "In een andere scène moest een bungelende Chan een inkomende helikopter ontwijken, maar hij slaagde er niet in om uit de weg te gaan, zijn schouderspieren scheurden dankzij de impact."

5 ‘Armour Of God 2: Operation Condor’ (1991) - Swinging From A Chain Stunt

Deze is niet zo dramatisch als bungelen aan een helikopter, maar het was nog steeds gevaarlijk. Het was zo gevaarlijk dat hij per ongeluk viel en een van zijn botten brak. Volgens ScreenRant: Terwijl Chan aan een lange ketting slingerde in een ondergronds nazi-bolwerk, verloor Chan per ongeluk zijn greep en tuimelde naar de grond beneden. De klap was zo hevig dat hij zijn borstbeen brak, wat een enorme pijn moet zijn geweest. De mislukte stunt is in zijn geheel te zien tijdens de aftitelingscène van Operatie Condor, en het is griezelig.”

4 'Project A' (1983) - Clock Tower Stunt

Project A is een andere film waarin Jackie per ongeluk viel en zichzelf bezeerde. Hij had deze keer kunnen voorkomen dat hij gewond raakte omdat hij de eerste twee keer dat hij het deed niet viel, maar hij had het gevoel dat het tafereel niet goed genoeg was en moest het opnieuw doen. Zijn gevaarlijke herneming belandde uiteindelijk in de film. 'Chan slaagt erin om buiten de klokkentoren te komen, waar hij gedwongen wordt vast te houden aan een van de wijzers van de klok. Wanneer hij zijn grip verliest, duikt hij recht naar beneden door twee stoffen daken en landt op de grond. Chan deed de stunt twee keer, maar was niet tevreden met het resultaat. De derde poging bleek pijnlijk toen hij bijna direct op zijn nek landde en hem bijna brak. Wonder boven wonder overleefde hij het niet alleen, maar bleef hij in karakter en maakte hij de scène af”, aldus ScreenRant. Alleen Jackie Chan zou in staat zijn karakter te behouden nadat hij bijna zijn nek had gebroken.

3 'Hand Of Death' (1975) - Truckstunt

Hand of Death was de eerste keer dat Jackie geblesseerd raakte op de set en is nog steeds een van de ergste verwondingen die hij ooit heeft gehad. De regisseur dacht dat hij stervende was omdat hij zo gewond was geraakt. “Jackie Chan liep een van zijn ergste verwondingen op op de set van de film Hand of Death uit 1975 toen hij van een vrachtwagen sprong en op weg naar beneden zijn hoofd stootte. Voordat de blessure volledig kon intreden, herhaalde hij de sprong een tweede keer voordat hij een uur lang flauwviel”, aldus ScreenRant. Gelukkig kon hij wakker worden en veroorzaakte zijn hoofdletsel geen blijvende schade.

2 'Police Story' (1985) - Pole Slide Stunt

Police Story heeft tonnen stunts in de hele film en Jackie trok ze uit alsof ze niets waren. Maar een van hen liet hem met verwondingen over zijn hele lichaam achter. De meest beruchte van het stel vond plaats tijdens de beruchte winkelcentrumreeks wanneer Chan van een balkon springt en zich aan een paal grijpt voordat hij door een glazen dak crasht. Terwijl hij van de paal gleed, kreeg Chan elektrische schokken, brandwonden aan zijn handen, een gebroken vinger, een assortiment van snijwonden en een gewond bekkenbeen en wervels”, aldus ScreenRant. De meeste mensen zouden daarna waarschijnlijk zijn gestopt met stunts doen, maar Jackie Chan niet. Hij bleef stunts doen voor zijn films en dat was verrassend genoeg niet eens de ergste blessure die hij op de set had opgelopen.

1 'Armour Of God' (1987) - Tree Stunt

Armour of God was de film die hem bijna doodde. De stunt die hij moest uitvoeren leek in eerste instantie eenvoudig, maar liep uit op een ramp. Hiervoor moest Chan van de muur van een kasteel springen en op een boom springen, en vervolgens door de takken naar beneden zwaaien. Hoewel de eerste take goed ging, vond Chan dat hij niet snel genoeg was. Bij de tweede poging sloeg het noodlot toe toen de boomtak die Chan zichzelf had gelanceerd, brak. Toen hij de grond raakte, sloeg zijn hoofd tegen een rots, waardoor zijn schedel brak”, aldus de South China Morning Post. Op de een of andere manier overleefde hij die stunt en kon daarna nog steeds in films schitteren, en werd de Jackie Chan die we vandaag allemaal kennen.

Aanbevolen: