Freaky Friday': 10 feiten achter de schermen

Inhoudsopgave:

Freaky Friday': 10 feiten achter de schermen
Freaky Friday': 10 feiten achter de schermen
Anonim

In augustus 2003 werd de fantasy-komedie Freaky Friday uitgebracht - en het werd meteen een enorme hit. De film speelde Lindsay Lohan en Jamie Lee Curtis en volgde het verhaal van een moeder en dochter die uiteindelijk van lichaam wisselen. Freaky Friday was een enorm succes aan de kassa en het blijft een van de meest geliefde tienerfilms van dat decennium.

Vandaag bekijken we enkele leuke feiten over de film die we waarschijnlijk niet wisten. Van wie oorspronkelijk werd gecast in plaats van Lindsay Lohan tot wie er een come on the flick maakt - blijf scrollen om erachter te komen!

10 Lindsay Lohans personage zou gothic zijn

Gekke vrijdag
Gekke vrijdag

De lijst aftrappen is het feit dat Anna, het personage van Lindsay Lohan, een echte goth zou zijn. Volgens een interview dat de actrice deed met Vanity Fair in 2006, was het eigenlijk Lindsay die de filmmakers ervan overtuigde dat Anna een beetje meer herkenbaar zou moeten zijn. Dit is wat Lindsay zei:

Niemand kon zich inleven in het personage toen ze echt Gothic was. Er was niets.

Voor de auditie kleedde Lindsay zich echt preppy en haar plan werkte - het personage werd herschreven.

9 Michelle Trachtenberg werd oorspronkelijk gecast als Anna

Laten we verder gaan met het feit dat actrice Michelle Trachtenberg oorspronkelijk werd gecast als Anna. Michelle heeft echter contractuele verplichtingen jegens het populaire vampierdrama Buffy the Vampire Slayer en daarom kon ze niet schieten en moest ze de rol afwijzen. Daarna kreeg Lindsay de rol - en eerlijk gezegd kunnen we ons niemand anders voorstellen als Anna!

8 Kelly Osbourne zou haar filmdebuut maken in 'Freaky Friday'

Een andere beroemde dame die bijna in de film zat, is Kelly Osbourne. Kelly kreeg de rol van Anna's beste vriendin en frontvrouw van de band, maar helaas stopte ze met de film vanwege haar moeder Sharon Osbourne bij wie destijds kanker was vastgesteld. Dit is wat Kelly zei tegen People magazine 2013:

"Ik stond voor de keuze tussen een carrière of wat de laatste dagen van mijn moeders leven met haar hadden kunnen zijn."

7 Chad Michael Murray en Julie Gonzalo waren ook co-sterren in 'A Cinderella Story'

Chad Michael Murray en Julie Gonzalo
Chad Michael Murray en Julie Gonzalo

Laten we verder gaan met het feit dat Chad Michael Murray en Julie Gonzalo mede-sterren waren in een andere beroemde klassieker uit het begin van de jaren 2000 - Hilary Duff's film A Cinderella Story. In Freaky Friday speelde Chad Jake en Julie Gonzalo speelde Stacey Hinkhouse, terwijl Chad in A Cinderella Story Austin Ames speelde en Julie Shelby Cummings.

6 'Freaky Friday' was de tweede film van Lindsay die in de bioscoop werd uitgebracht

Lindsay Lohan in The Parent Trap
Lindsay Lohan in The Parent Trap

Hoewel het zeker lijkt alsof Lindsay Lohan in tal van beroemde films speelde voorafgaand aan Freaky Friday, is een leuk feit over de actrice dat dit eigenlijk pas haar tweede film op groot scherm was. Ja, voorafgaand aan deze film was de enige film van Lindsay Lohan die in de bioscoop verscheen de familiekomedie The Parent Trap uit 1998.

5 En Lindsay's eerste kus op het scherm was met Chad Michael Murray

freaky vrijdag kus
freaky vrijdag kus

Hoewel Lindsay Lohan al een bekende naam was toen de film uitkwam, had de destijds 17-jarige nog geen kus op het scherm gedeeld met een co-ster voor Freaky Friday. In een video achter de schermen gaf Lindsay Lohan toe dat de kus die ze aan het einde van de film deelde met haar co-ster Chad Michael Murray, een primeur was voor de jonge actrice!

4 Lindsay's moeder Dina is te zien op de achtergrond van de trouwscène

Een ander ding over de film dat waarschijnlijk alleen die-hard fans weten, is dat de moeder van Lindsay Lohan een kleine cameo heeft gemaakt.

Yup, Dina Lohan is op de achtergrond te zien dansen tijdens de laatste huwelijksscène van de film. Gedurende de hele carrière van Lindsey zijn zij en haar moeder hecht geweest, dus dit komt niet als een verrassing.

3 De foto's in de opening zijn van Jamie Lee Curtis en haar dochter Annie Guest

gekke vrijdag opening
gekke vrijdag opening

Over moeder-dochterduo's gesproken - Jamie Lee Curtis en haar dochter Annie Guest maken ook een korte cameo in de film. Annie was echter niet echt op de set - het is alleen een foto van Jamie Lee Curtis en haar dochter die de film heeft gehaald. Zoals velen zich herinneren, bevatten de openingscredits van Freaky Friday nogal wat foto's van moeders en dochters - en een daarvan is van Jamie en Annie.

2 Lindsay Lohan won drie prijzen voor de film

Freaky Friday werd al snel een tienerklassieker uit de vroege jaren 2000 en voor haar vertolking van Anna (en Tess) Coleman won Lindsay drie prijzen. Bij de MTV Movie Awards 2004 won Lindsay in de categorie Best Breakthrough en bij de Teen Choice Awards 2004 won de actrice in de categorieën Choice Breakout Movie Star en Choice Hissy Fit.

1 En tot slot, 'Freaky Friday' is gebaseerd op de gelijknamige roman van Mary Rodgers uit 1972

Gekke vrijdag
Gekke vrijdag

En tot slot, het afronden van de lijst is het feit dat Freaky Friday was gebaseerd op de gelijknamige roman van Mary Rodgers uit 1972. Het verhaal werd vele malen geadopteerd - in 1976 maakte Disney er een film van, in 2020 was het de basis voor de film Freaky en het verhaal maakte zelfs toneelaanpassingen. Freaky Friday uit 2003 is echter ongetwijfeld de beroemdste bewerking.

Aanbevolen: