20 Achter de schermen feiten uit de set van Golden Girls

Inhoudsopgave:

20 Achter de schermen feiten uit de set van Golden Girls
20 Achter de schermen feiten uit de set van Golden Girls
Anonim

Voordat Sex and the City was, waren er de vier 50-plussers die samen in Tampa, FL woonden. Deze vrouwen maakten de weg vrij voor andere tv-shows zoals Girls en waren volledig succesvol vanwege zijn geestigheid en sympathieke karakters. De titel Golden Girls zegt het al: het is een gouden relikwie dat nooit zal verdwijnen omdat het zo goed was.

Voordat we zeggen dat we elke oneliner en aflevering kennen, willen we deze 20 weinig bekende feiten geven die de grootste fan misschien niet eens weet. Rose, Dorothy, Blanche en Sophia sieren al tientallen jaren onze televisieschermen, maar we kunnen nog steeds geen genoeg krijgen van elk klein detail dat ons wordt gegeven.

20 Dorothy's oorbellen waren altijd clip-ons

Bea Arthur had altijd fantastische oorbellen om de rol van Dorothy Zbornak te spelen, dus het is nogal een verrassing dat ze koos voor een veiligere route en clip-ons droeg. Omdat ze zo opzichtig en groot waren, besloot de kostuumontwerper haar een minder pijnlijke optie aan te bieden en dus werden de clip-ons geïntroduceerd bij The Golden Girls.

19 Alle kleding van Rue McClanahan werd speciaal voor haar op maat gemaakt

Blijven in de fantastische sfeer was de garderobe van Rue McClanahan om in het personage van Blanche Devereaux te kruipen. Ze leek altijd de schattigste hakken en blitse jurken te hebben om de aandacht van de mannen te trekken en voor een dramatisch effect.

In feite lieten de producenten van de show haar haar beroemde stukken houden en later zorgde McClanahan ervoor dat haar items werden geveild voordat ze stierf.

18 Estelle Getty was eigenlijk jonger dan Bea Arthur

Hoewel Estelle Getty het oudste personage van Sophia Petrillo speelde, was ze eigenlijk een jaar jonger dan collega-castgenoot, Bea Arthur, de dochter van Getty in de show. Om een beetje specifiek te worden, ze was drie maanden jonger dan haar dochter op het scherm. Om te bewijzen dat ze de iconische rol kon spelen, zat Getty vier uur lang in make-up, elke keer dat ze haar karakter moest krijgen.

17 Bea had eigenlijk een hekel aan cheesecake, ook al was het hun favoriete dessert op de show

Als iemand een fan is van deze iconische show, ze weten dat wanneer de tijden moeilijk worden, de vrouwen samenkomen in de keuken, hun problemen morsen en cheesecake eten. Na een tijdje werd het een nietje in zowat elk gesprek dat ze hadden; dus het is interessant dat Bea Arthur het toetje verachtte en er geen deel van wilde uitmaken. Meer dan honderd cheesecakes en we vragen ons af hoeveel Arthur heeft afgewezen.

16 Betty White en Rue McClanahan wisselden op het laatste moment van rol

Deze twee dames speelden Rose Nylund en Blanche Devereaux, naar onze mening twee van de beste castings. Het zou dus logisch zijn dat Betty en Rue besloten om van rol te wisselen. We weten niet zeker of we McClanahan zouden kunnen zien als de sprankelende, onschuldige vrouw en Betty als de zwoele vrouw die meer dan vaak de voorkeur geeft aan het gezelschap van een man.

15 Bea was degene die de show stopte

Aan alle goede dingen komt een einde en na 18o afleveringen namen de vrouwen afscheid van hun zevenjarige periode bij The Golden Girls. Het was niet vanwege de lage kijkcijfers of het ontbreken van een goed script, maar Bea Arthur was degene die de stekker eruit trok. Ze zei dat ze dacht dat het materiaal niet in overeenstemming was met eerdere seizoenen, en besloot te vertrekken voordat een goede zaak slecht werd.

14 Bea Arthur was niet alleen maar Buddy Buddy met haar co-sterren zoals het leek

Hoewel de vrouwen op het scherm een hechte band hadden, was het niets anders dan het tegenovergestelde. Als we ons beperken tot één relatie, waren het die van Betty en Bea die het meest gespannen waren. Naar verluidt had Betty Bea verslagen met een prijs en nadat die situatie was gezegd en gedaan, was de relatie nog meer beschadigd. Bea hield zich ook op zichzelf op de set en zou de hele tijd in haar karakter blijven.

13 Een homoseksuele kok werd verondersteld de vijfde kamergenoot te zijn

In de jaren 80 waren de dingen niet zo progressief als nu in het jaar 2020. Toen The Golden Girls van start gingen, tekenden ze Charles Levin om Coco te spelen, de baanbrekende homochef die verondersteld werd een vijfde personage in de show.

Hoewel Estelle Getty geen vaste klant in de show zou zijn, zorgde haar aanwezigheid ervoor dat het team versteld stond en na de tweede aflevering werd Levin helaas uit de show geknipt.

12 Estelle had ernstige thanatofobie

Hoewel Estelle Getty Sophia's karakter tot leven bracht met haar brutaliteit en oneliners, had Getty een nogal vreemde fobie als het op bepaalde scènes aankwam. Als oudere vrouwen die met het leven bezig waren, waren er afleveringen die draaiden om begrafenissen en het onderwerp van de dood in het algemeen; maar Getty voelde zich buitengewoon ongemakkelijk bij het onderwerp en had die scènes liever helemaal vermeden.

11 De vierde stoel aan de tafel was gestut om een rug naar de camera te voorkomen

Als iemand een echte fan is, zullen ze merken dat elke vrouw aan de beurt was om op een stoel aan tafel te zitten. Wat een ultieme fan zou opvallen, is dat als een scène alle vrouwen nodig had, er een vierde stoel zou worden toegevoegd.

Het was er niet altijd omdat het nogal onhandig was en omdat de filmploeg wilde vermijden dat een van de actrices met de rug naar de camera stond. Fans zullen ook merken dat Bea vanwege haar lengte meestal altijd de middelste stoel kreeg.

10 De keukenopstelling is gerecycleerd uit het duurt twee

Terwijl we het hebben over meubels uit de show, willen we eraan toevoegen dat het productieteam een beperkt budget had en de hele keukenopstelling uit de set van It Takes Two nam. Ze hebben het goed in de verhaallijn verweven en het iconische huis opgezet dat we vandaag kennen.

9 Het kostte Estelle Getty drie audities om de rol van Sophia te krijgen

Als we moesten raden, stond Sophia Petrillo waarschijnlijk bovenaan ieders lijst met favoriete personages in de show. We konden niemand anders zien dan Estelle Getty die haar speelde, dus het is een beetje verrassend dat de castingdirectors het Getty niet gemakkelijk hebben gemaakt om de rol veilig te stellen.

Blijkbaar moest Getty een uitgebreid castingproces doorlopen en werd ze gevraagd om drie keer auditie te doen voordat ze het optreden kreeg.

8 Het woord 'Lanai' werd geïntroduceerd bij niet-Florida-kijkers

Misschien raakten we er zo aan gewend dat de vrouwen het woord 'lanai' zeiden, dat we ons niet realiseerden dat het een nieuw woord was dat in de show was verzonnen. Zelfs Rose was in de war in een aflevering toen Dorothy de buitenpatio de Lanai noemde en we allemaal opgewonden raakten van geluk en onze buitenruimte met meubels hetzelfde begonnen te noemen.

7 Koningin Elizabeth hield van de show

Het lijkt alsof iedereen The Golden Girls heeft gezien en heeft opgeschept over het feit dat het een van hun favoriete shows is; dus het is geen verrassing dat een van de belangrijkste vrouwen ter wereld er ook dol op was.

Koningin Elizabeth heeft gesproken over haar liefde voor de show en bewees het zelfs toen ze de vrouwen uitnodigde om op te treden tijdens de Royal Variety Performance in 1988 in Londen.

6 Rue overtuigde Bea om de rol van Dorothy op zich te nemen

Het lijkt erop dat de rol van Dorothy Zbornak is gemaakt voor Bea Arthur, dus het lijkt een duidelijke deal voor Arthur om te nemen; maar het vergde een beetje overtuigingskracht van voormalig en mede-co-ster, Rue McClanahan. McClanahan wist dat het de perfecte rol voor Arthur zou zijn en dat ze gek zou zijn om het af te wijzen.

5 De schrijver van de piloot ging bijna met pensioen nadat de show was uitgezonden

De piloot van de show was het letterlijke gouden ticket naar het sterrendom voor de cast en crew; maar bedenker Susan Harris was van plan met pensioen te gaan voordat de pilot werd uitgezonden. Ze dacht dat het niet zo goed zou presteren en toen ze ongelooflijke feedback kregen, was ze blij dat ze naar haar man luisterde en deel uitmaakte van het ongelooflijke succes van de show.

4 Disney speelde een grote rol in het eigendom van de show

Als we aan Disney denken, dwalen onze gedachten af naar The Little Mermaid, Aladdin of Beauty and the Beast; maar vanaf vandaag bezit Disney nog steeds de rechten voor alle 'gouden' dingen. Disney is een onderdeel van Buena Vista International Television, dat eigenaar is van The Golden Girls. Vanaf 2019 is Disney van plan om merchandise te handelsmerken, zodat we allemaal samen terug in de tijd kunnen gaan.

3 Het themanummer is niet voor de show geschreven

Zoals al het andere dat met The Golden Girls te maken heeft, paste het themalied perfect bij de show. Muzikant Andrew Gold schreef, nam en bracht "Thank You For Being A Friend" uit als zijn eigen single in 1978.

Gold zei later dat het nummer "een wegwerpartikel" was en was zich niet bewust van de impact die het een paar jaar later op miljoenen mensen zou hebben.

2 Blanche's huis staat eigenlijk in Los Angeles, CA

Hoewel de show een verhaallijn weergaf rond Miami, FL, bevindt het eigenlijke huis waarvan ze de opname maakten zich in een andere tijdzone; Los Angeles, CA om precies te zijn. Het staat er nog steeds, met een verkoopprijs van $ 3 miljoen, maar wordt beveiligd door gebladerte en buitenmuren voor het geval een fan besluit avontuurlijk te worden en een kijkje te nemen.

1 Estelle Getty had grote plankenkoorts

We weten al dat Getty leed aan doodsangst, dus we vinden het nog erger voor haar dat ze te maken kreeg met plankenkoorts. Zelfs als ze intern in paniek raakte, is het moeilijk te geloven omdat haar acteerwerk zo natuurlijk en perfect was. Ze probeerde ook een hand in stand-up comedy voor The Golden Girls, maar flopte omdat vrouwelijke comedians destijds een zeldzaamheid waren.

Aanbevolen: