10 animatiefilms in 2D die iedereen moet kijken

Inhoudsopgave:

10 animatiefilms in 2D die iedereen moet kijken
10 animatiefilms in 2D die iedereen moet kijken
Anonim

3D-animatie is de nieuwe norm geworden voor animatiefilms sinds Toy Story in 1995 uitkwam. Pixar was de eerste studio die een volledige 3D-animatiefilm maakte en dat is exclusief de korte films die ze in 3D maakten evenals voordat de film werd uitgebracht. Hun films bepalen de toekomst van animatie, aangezien de meeste studio's de traditionele animatie hebben verlaten en nu 3D-animatiefilms maken.

Maar er zijn enkele uitzonderingen. Hoewel de studio's voornamelijk in 3D animeren, hebben sommige regisseurs in de studio's ervoor gekozen om hun films old school te maken en ze in traditionele 2D-stijl te animeren. En de resultaten zijn absoluut prachtig. 3D-animatie zal altijd geweldig zijn, maar er is iets magisch aan het veranderen van tekeningen in echte personages met hun eigen verhalen.

Laten we eens kijken naar 10 animatiefilms die 2D-animatie lijken terug te brengen.

10 'Demon Slayer' (2021)

Close up van anime karakter met blond haar met rode tips en rode ogen
Close up van anime karakter met blond haar met rode tips en rode ogen

Demon Slayer is de eerste op onze lijst sinds het net een paar weken geleden uitkwam en is nu al een enorm succes. Het gaat over twee jongens die demonen moeten doden die mensen kwellen. Hoewel het in het Japans is, werd het binnen een paar weken nog steeds een kaskraker - de eerste anime-film in decennia die een toppositie kreeg in de Amerikaanse Box Office. "In het tweede Amerikaanse weekend verdiende de release van Funimation/Aniplex naar schatting $ 6,4 miljoen, beter dan de Warner Bros.-film Mortal Kombat, die op de tweede plaats eindigde met $ 6,2 miljoen", aldus Cartoon Brew. Dit laat zien dat 2D-animatie in 2021 nog steeds populair kan zijn.

9 'The Simpsons Movie' (2007)

We moesten The Simpsons Movie opnemen omdat het gebaseerd is op de beroemdste personages in de animatiegeschiedenis. De Simpsons-tv-serie werd uitgezonden in 1989 en is sindsdien de langstlopende show. De serie volgt Homer Simpson, die geen typische familieman is en hij doet zijn best om voor zijn gezin te zorgen, maar meestal zijn zij degenen die voor hem zorgen. Zijn acties brengen hem en zijn gezin vaak in de gekste situaties, waaronder vastzitten in een glazen koepel in The Simpsons Movie. The Simpsons bewijst dat 2D-animatie generaties lang meegaat, aangezien zoveel mensen er tegenwoordig naar kijken.

8 'De prinses en de kikker' (2009)

De prinses en de kikker is een van de laatste Disney-films die in traditionele animatie is gemaakt. Het gaat over een vastberaden meisje genaamd Tiana die ervan droomt haar eigen restaurant te openen, maar dan neemt haar leven een enorme onverwachte wending en ontdekt ze dat een droom het niet waard is om na te streven als je niemand hebt om hem mee te delen. Tiana is de laatste Disney-prinses die in 2D-stijl is - alle andere prinsessen zijn sindsdien in 3D gemaakt. Tiana schreef ook geschiedenis als eerste zwarte Disney-prinses. De film is prachtig gemaakt in 2D-animatie en inspireert jonge meisjes al meer dan tien jaar om hun dromen na te jagen.

7 'Winnie de Poeh' (2011)

De beroemde honingminnende beer, Winnie de Poeh, is een favoriet Disney-personage geweest sinds hij voor het eerst verscheen in de film The Many Adventures of Winnie the Pooh in 1977. Sindsdien heeft hij verschillende films gehad, waaronder de Film uit 2011, Winnie the Pooh, de laatste 2D-animatiefilm die Disney ooit heeft gemaakt. Het volgt het verhaal van Winnie de Poeh die op avontuur gaat met zijn vrienden. Volgens IMDb: "Terwijl ze op zoek zijn naar honing, beginnen Pooh en zijn vrienden aan een avontuur om de ontbrekende staart van Iejoor te vinden en Christopher Robin te redden van een onbekend monster genaamd The Backson."

6 'Kitbull' (2019)

Kitbull is de eerste korte film op onze lijst en is een van de weinige 2D-animatiefilms die Pixar heeft gemaakt. Het maakt deel uit van het experimentele Pixar SparkShorts-programma waarmee de studio is begonnen en al hun korte films staan op Disney+. Het gaat over een onwaarschijnlijke verbinding tussen twee wezens: een fel onafhankelijk zwerfkatje en een pitbull. Samen beleven ze voor het eerst vriendschap', aldus IMDb. Er waren niet zoveel korte 2D-films tot 2019, toen Pixar deze schattige korte film maakte.

5 'Haarliefde' (2019)

Hair Love is een andere traditioneel geanimeerde korte film die is gemaakt door Sony Pictures Animation. Het kwam uit in hetzelfde jaar als Kitbull en won een Academy Award voor beste korte animatiefilm in plaats van Pixar, die Oscars heeft gewonnen voor bijna al hun films. Het gaat over een Afro-Amerikaanse vader die voor het eerst het haar van zijn dochter doet en is een heel lieve korte animatiefilm die meisjes inspireert om van alles aan zichzelf te houden.

4 'Als er iets gebeurt, ik hou van jou' (2020)

Sinds Kitbull en Hair Love zijn er meer 2D-animatiefilms en korte films uitgebracht. Deze korte film gaat over een "reis van rouwende ouders door een emotionele leegte terwijl ze rouwen om het verlies van een kind in de nasleep van een tragische schietpartij op een school", aldus Netflix. Het kwam vorig jaar uit, maar won dit jaar een Oscar voor de beste korte animatiefilm. Net als Hair Love is deze korte animatiefilm erg emotioneel en belangrijk voor onze samenleving. Het vertegenwoordigt niet alleen de strijd van ouders die hun kinderen hebben verloren, het inspireert Amerikanen om een standpunt in te nemen over wapengeweld.

3 'Klaus' (2019)

Klein meisje met blond haar en een rode en blauwe outfit rijden op een slee in de sneeuw
Klein meisje met blond haar en een rode en blauwe outfit rijden op een slee in de sneeuw

Klaus kwam in hetzelfde jaar uit als Kitbull en Hair Love - het jaar waarin 2D-animatie echt een comeback begon te maken. De film gaat over een rijke man die leefde van het geld van zijn vader, dus saboteerde hij zijn kans om als postbode te werken en zijn vader sneed het geld af totdat hij bewees dat hij een succesvol postkantoor kon beginnen in een bevroren stad. Te midden van dit alles ontdekt hij een speelgoedmaker in het bos die later (spoiler alert) de kerstman wordt. De film hielp de overgang van 3D naar 2D-animatie voor nieuwere films gemakkelijker te maken, omdat de stijl ervan meer op 3D lijkt, ook al is het met de hand getekend. Hoewel het werd verslagen door Toy Story 4 bij de Oscars, werd het toch genomineerd en liet het kijkers zien hoe ongelooflijk 2D-animatie kan zijn.

2 'Wolfwalkers' (2020)

Wolfwalkers is een van de nieuwste 2D-animatiefilms. Het gaat over een jonge leerling-jager en haar vader reizen naar Ierland om te helpen de laatste wolvenroedel uit te roeien. Maar alles verandert wanneer ze bevriend raakt met een vrijgevochten meisje van een mysterieuze stam waarvan het gerucht gaat dat ze 's nachts in wolven verandert', aldus IMDb. Het kwam uit in november 2020 en is nog steeds beschikbaar om te bekijken op Apple TV+. Net als Klaus werd de film dit jaar genomineerd voor een Oscar, maar niet gewonnen. Maar deze twee 2D-animatiefilms zouden in de toekomst de weg kunnen wijzen voor meer.

1 'Spirited Away' (2001 - 2002)

Afbeelding
Afbeelding

De legendarische 2D-animatiefilm, Spirited Away, staat als laatste op onze lijst. Zoveel animatiefans zeggen dat het een van de beste (zo niet de beste) animatiefilms is die ooit zijn gemaakt. Het is gemaakt door Studio Ghibli, de studio die bekend staat om het maken van populaire anime-films. De film gaat over "een nors 10-jarig meisje dwa alt in een wereld geregeerd door goden, heksen en geesten, en waar mensen worden veranderd in beesten", aldus IMDb. Het kwam uit in 2001 in Japan, maar werd pas in 2002 in de VS uitgebracht. Hoewel het bijna 20 jaar oud is, is het nog steeds een van de meest populaire animatiefilms en heeft het geholpen om 2D-animatie in leven te houden.

Aanbevolen: