Alles waar de cast van 'Girls' mee bezig is geweest sinds de show eindigde

Inhoudsopgave:

Alles waar de cast van 'Girls' mee bezig is geweest sinds de show eindigde
Alles waar de cast van 'Girls' mee bezig is geweest sinds de show eindigde
Anonim

HBO's Girls wordt algemeen beschouwd als de ultieme millennial-show. Sinds de eerste uitzending in 2012 was de serie baanbrekend in het weergeven van de niet zo mooie kant van intimiteit, en belichtte ze de verschillende dilemma's waarmee jonge mensen worden geconfronteerd wanneer ze zich in dat vreemde voorgeborchte bevinden tussen niet langer een tiener zijn, maar niet helemaal een volwassen. Bovendien speelde het een grote rol in de body positivity-beweging, omdat het een van de eerste reguliere shows was met een hoofdpersoon die, hoewel niet bepaald groot, zeker welgevormder was dan de gemiddelde hoofdrolspeelster op televisie.

De show zorgde natuurlijk ook voor controverse, met name het gebrek aan diversiteit, ondanks dat het zich in het hart van New York City afspeelde. Ongeacht de fouten, Girls was een hit en fans waren verdrietig om afscheid te nemen van de realistisch gebrekkige personages in 2017. Blijf lezen om erachter te komen wat de cast heeft gedaan sinds de serie eindigde.

10 Lena Dunham

Als hoofdrolspeler Hannah Horvath zei Lena Dunham beroemd: "Ik denk dat ik de stem van mijn generatie ben. Of in ieder geval een stem van een generatie." Nu Girls is afgelopen, heeft de actrice en schrijfster die droom niet opgegeven: ze heeft aan haar tweede boek gewerkt en is ook naar het Verenigd Koninkrijk verhuisd om haar nieuwe show Industry te produceren.

In 2019 maakte ze de overstap naar reguliere films, met een rol in Quentin Tarantino's Once Upon a Time… In Hollywood, en mocht ze zelfs haar ster, Brad Pitt, kussen. Sinds Girls klaar was, maakte ze ook van de gelegenheid gebruik om nuchter te worden, omdat ze verslaafd was aan anti-angst medicijnen.

9 Allison Williams

Kort nadat Girls eindigde, speelde Allison Williams samen met Daniel Kaluuya in Jordan Peele's veelgeprezen horrorfilm Get Out, waarin hij de enge vriendin van de hoofdpersoon speelde. Nadat ze de succesvolle overgang van tv naar het grote scherm had gemaakt, werd ze gecast als de hoofdrol in Netflix psychologische thriller The Perfection.

In 2019 scheidde ze van haar man van 4 jaar, Ricky Van Veen. Fans wezen er wel op dat hij sterk lijkt op de broer van Williams, dus misschien was de splitsing het beste…

8 Jemima Kirke

Beroemd om haar ongewone trans-Atlantische accent, speelde de Brits-Amerikaanse actrice Jemima Kirke de onverbeterlijke Jessa in Girls. Een jaar na het einde van de show speelde ze samen met Jonah Hill in de Netflix-miniserie Maniac.

Tegenwoordig is de moeder van 2 kinderen toegewijd aan haar rockstervriendje, Aussie Alex Cameron, en het paar heeft samengewerkt aan veel van zijn liedjes en muziekvideo's. Daarnaast verscheen ze in de videoclip van voormalig One Direction-lid Zayn Malik voor "Dusk Till Dawn". Kirke, een getalenteerde kunstenaar, heeft ook een groot deel van haar tijd na de Girls besteed aan het herbeleven van haar liefde voor schilderen.

7 Zosia Mamet

Een andere ster die post- Girls-succes is gaan vinden met Netflix, Zosia Mamet maakte deel uit van de ensemble-cast van de miniserie Tales of the City uit 2019, met A-listers zoals Laura Linney, Elliot Page en de wijlen Olympia Dukakis.

Ze is nu te zien in een andere HBO-serie, The Flight Attendant, naast Kaley Cuoco.

6 Adam Driver

Misschien de meest succesvolle van de Girls-alumni, Adam Driver, is beroemd om zijn rol als Kylo Ren in Star Wars. Maar hij heeft in veel andere veelgeprezen films gespeeld sinds zijn vertolking van Adam Sackler, de opvliegende maar complexe knipperlichtvriend van Lena Dunham, eindigde.

In 2018 speelde hij in Spike Lee's met een Oscar bekroonde biografische film BlacKkKlansman als een Joodse politieagent die moet doen alsof hij een blanke supremacist is om de KKK te infiltreren. Een jaar te laat speelde hij samen met Scarlett Johansson in een andere Oscar-winnaar, Marriage Story. Hij is binnenkort te zien in de langverwachte Ridley Scott-film House of Gucci met Lady Gaga, die al verschillende internetmemes heeft voortgebracht.

5 Andrew Rannells

Andrew Rannells zorgde voor wat broodnodige komische verlichting op Girls, als Hannah's ex-BFF Elijah. De charismatische acteur heeft sindsdien een terugkerende rol gehad in populaire animatieserie Big Mouth, evenals gastoptredens in shows als Bob's Burgers en The Romanoffs. Bovendien schittert hij in de zwarte komedieserie Black Monday.

Op het grote scherm was hij te zien in Ryan Murphy's The Prom, die werd bekritiseerd vanwege zijn afhankelijkheid van LHBT+-stereotypen, met name de hetero James Corden die een homoseksueel personage speelde.

4 Alex Karpovsky

Alex Karpovsky's personage Ray veranderde van betreurenswaardig in het eerste seizoen van Girls in een van de meest sympathieke personages aan het einde van de show. De in Oxford opgeleide acteur verschijnt meestal in indiefilms, zoals Fits and Starts, met Wyatt Cenac van The Daily Show, en The Sound of Silence met Peter Sarsgaard. Hij speelde ook in de Hugh Jackman politieke film The Front Runner.

Bovendien was hij in de meest recente serie van Curb Your Enthusiasm in "The Spite Store" en speelde hij een dokter die Larry "bedriegt" om een second opinion te krijgen.

3 Christopher Abbott

Ondanks dat hij alleen in de eerste twee seizoenen van Girls speelde, met een gastoptreden in seizoen 5, speelde Christopher Abbott een van de populairste personages van de show, Marnie's vriend Charlie.

Daarna speelde hij in het eerste seizoen van detectivedrama The Sinner in 2017, met een sympathieke rol als beschuldigde moordenaar Jessica Biel's echtgenoot. Een jaar later verscheen hij in de tv-adaptatie van Joseph Heller's Catch-22, geregisseerd door George Clooney, en werd zeer geprezen voor zijn rol.

2 Ebon Moss-Bacharach

De zelfingenomen, zelfmedelijdende muzikant Desi was een personage dat Girls-fans graag haatten, vooral vanwege Ebon Moss-Bacharach's hilarische vertolking van de zeurende hipster.

After Girls speelde hij in de Marvel-serie The Punisher als David Lieberman/Micro. Hij is ook te zien in de biopic van Tesla, ter ondersteuning van Ethan Hawke.

1 Colin Quinn

Hoewel Hermie, het Girls-personage van Colin Quinn, aanvankelijk louter achtergrondvuller was, kreeg zijn rol tegen het einde meer gewicht. Met name zijn relatie met Ray omvatte enkele van de meest aangrijpende en gevoelige scènes die de show ooit had voortgebracht.

De komiek richt zich nu vooral op zijn stand-upcarrière, met een HBO Max-special getiteld Colin Quinn & Friends: A Parking Lot Comedy Show. Hij was ook in de Adam Sandler Netflix-film Sandy Wexler.

Aanbevolen: