Alles waar Devon Sawa mee bezig is geweest sinds zijn doorbraak in 'Final Destination

Inhoudsopgave:

Alles waar Devon Sawa mee bezig is geweest sinds zijn doorbraak in 'Final Destination
Alles waar Devon Sawa mee bezig is geweest sinds zijn doorbraak in 'Final Destination
Anonim

Devon Sawa was ooit een gevierd acteur in de jaren 2000. Nadat hij bekendheid kreeg dankzij zijn optreden als de mensachtige vorm van Casper in de film met dezelfde naam uit 1995, ging Sawa de komende jaren verschillende iconische personages portretteren. Zijn enorme doorbraak kwam in James Wong's horrorklassieker Final Destination uit 2001, waarin hij Alex Browning speelde, een van de overlevenden van Volée Airlines-vlucht 180.

Dat gezegd hebbende, het is alweer een tijdje geleden dat Final Destination in première ging. Sindsdien heeft Sawa zich in veel dingen gewaagd en zijn carrière naar een heel nieuw niveau getild. Om het samen te vatten, hier is alles wat Devon Sawa heeft gedaan sinds Final Destination.

8 Devon Sawa speelde in Eminem's 'Stan' muziekvideo

Devon Sawa staat ook bekend om het portretteren van de titulaire held van Eminem's 'Stan' muziekvideo. De videoclip dient als een directe visuele interpretatie van het nummer, met als middelpunt een Gecrazed Eminem-fan die naarmate het nummer vordert gestaag obsessiever wordt over zijn favoriete rapper. Het nummer zelf is een belangrijke hoeksteen van de populaire cultuur, met het woord 'stan' dat in 2019 aan het woordenboek van Merriam-Webster werd toegevoegd.

7 Hij verscheen in een aantal indiefilms

Bovendien is Sawa ook verschenen in een overvloed aan indiefilms. The Philly Kid, 388 Arletta Avenue, Devil's Den en A Resurrection zijn enkele van zijn opmerkelijke indiefilms. Hij werd ook gerekruteerd door John Travolta voor diens indiewerk uit 2019, The Fanatic. Helaas bevlekte de film de erfenis van Sawa en Travolta, omdat hij was genomineerd voor verschillende niet-zo-goede eindejaarsonderscheidingen, waaronder Slechtste Acteur, Slechtste Film en Slechtste Regisseur van de Golden Raspberry Awards.

6 Devon Sawa speelde Owen Elliott op 'Nikita' van The CW

Van 2010 tot 2013 speelde Sawa een rol als Owen Elliott in The CW's bewerking van Luc Besson's Franse film La Femme Nikita. De serie, getiteld Nikita, vertelt het verhaal van een voormalige spion en haar poging om de regering ten val te brengen na drie jaar in de schuilplaats. Sawa speelde als een van de terugkerende personages, maar werd een vaste waarde in het derde en vierde seizoen.

"Ik kom vroeg en we repeteren met een heel geweldig stuntteam", herinnerde de acteur zich over zijn tijd bij het voorbereiden van stuntscènes voor Nikita. "Aan het eind van de dag heb je een beetje pijn, maar het is het waard. Het is heel leuk."

5 Devon bond de knoop met Dawni Sahanovitch

Over zijn persoonlijke leven gesproken, Sawa is er altijd goed in geweest om zijn liefdesleven onder de DL te houden. Er is niet veel informatie over zijn beroemde affaires of partners op internet te vinden. De acteur trouwde echter in 2013 met de Canadese producer Dawni Sahanovitch tijdens een privéceremonie.

4 sloot zich aan bij Sylvester Stallone & 50 Cent in 'Escape Plan: The Extractors'

Gedurende zijn carrière heeft Devon Sawa gewerkt met een overvloed aan Hollywood-topacteurs, waaronder de legendarische Sylvester Stallone in Escape Plan: The Extractors in 2019. In het laatste deel van de Escape Plan-franchise speelt Sawa een zoon van een antagonist van de eerste film, die in 2013 werd uitgebracht. Helaas kreeg Escape Plan: The Extractors negatieve kritieken van de recensie en werd het als een commerciële flop beschouwd. Het verdiende slechts $ 1,7 miljoen aan box office van zijn budget van $ 3,6 miljoen.

3 Gericht op zijn nieuwe vaderschapsleven

Over Sawa's persoonlijke leven met zijn vrouw gesproken, het paar mag zichzelf trots ouders noemen. Sawa en Sahanovitch verwelkomden in 2014 een zoon genaamd Hudson en in 2019 een dochter genaamd Scarlett.

"Mijn vrouw Dawni en ik verwelkomen een mooi klein meisje op de wereld - onze dochter", vertelde de acteur aan People. "Bid alsjeblieft dat ze stil en kalm is… In tegenstelling tot mijn zoon, die zichzelf uit een kanon zou schieten als we hem dat toestonden."

2 Devon Sawa bemachtigde een van de hoofdrollen in 'Chucky'

Sawa is nog steeds actief bezig met het maken van projecten, tot dit schrijven. De laatste tijd is de acteur druk bezig geweest met het vertolken van Logan Wheeler, de oom van de hoofdpersoon in Don Mancini's horrorbewerking van Chucky. De serie is een vervolg op Cult of Chucky uit 2017 en werd onlangs op 12 oktober uitgezonden op Syfy en USA Network.

"Don Mancini is een van de meest fantastische mensen met wie ik heb samengewerkt in mijn 35 jaar in het bedrijf. Ik keek naar Chucky als een jong kind en in geen miljoen jaar had ik gedacht dat ik de kans zou krijgen om in deze wereld te zijn, "zei hij tijdens een interview met Cemetery Dance.

1 Hij maakt zich op voor verschillende aankomende projecten

Sawa heeft ook verschillende projecten in het verschiet. Hij bereidt zich momenteel voor op een ander aankomend horrorproject, Black Friday, samen met Ivan Baquero, Ryan Lee en Bruce Campbell. De film krijgt een releasedatum in november 2021. Hij is ook gecast in de aankomende actiethrillerfilm van Edward John Drake, Gasoline Alley, samen met Bruce Willis en Luke Wilson.

Aanbevolen: