15 Dingen die echt gebeurden achter de schermen van The Simpsons

Inhoudsopgave:

15 Dingen die echt gebeurden achter de schermen van The Simpsons
15 Dingen die echt gebeurden achter de schermen van The Simpsons
Anonim

Toen The Simpsons in december 1989 zijn televisiedebuut maakte, zou het idee dat de serie in 2019 nog steeds in de lucht zou zijn, behoorlijk ondoorgrondelijk zijn geweest. Desondanks werd de serie eerder dit jaar met nog twee seizoenen verlengd, wat betekent dat, tenzij er iets belangrijks verandert, The Simpsons de 700th afleveringen zal uitzenden.

Eens beschouwd als de meest hilarische show op tv door veel mensen, is The Simpsons duidelijk achteruitgegaan van zijn hoogtepunt, maar de serie heeft nog steeds zijn plaats in de geschiedenis van de popcultuur gecementeerd. Opmerkelijk genoeg, hoewel de serie geliefd is, weten de meeste mensen heel weinig over de productie van de show. Met dat in gedachten is het tijd om naar deze lijst te kijken van 15 dingen die echt achter de schermen van The Simpsons zijn gebeurd.

15 Mislukte rechtszaak

Afbeelding
Afbeelding

Zoals elke serieuze Simpsons-fan zou moeten weten, debuteerden de hoofdpersonen van de show als onderdeel van korte video's die werden uitgezonden tijdens The Tracey Ullman Show. Als gevolg hiervan vond Ullman zelf dat ze recht zou moeten hebben op een deel van het geld dat de animatieshow heeft verdiend. Dit leidde ertoe dat ze een deel van het geld van Simpsons-merchandise aanklaagde, maar ze verloor in de rechtbank.

14 Een ander debuut

Afbeelding
Afbeelding

In een echt ongebruikelijke zet debuteerde The Simpsons in 1989 met een kerstspecial. Het bleek dat dat niet zo was, maar de aflevering die als eerste zou worden uitgezonden, was zo slecht getekend dat deze helemaal opnieuw moest worden gereanimeerd. Om dat te laten werken, hebben serieproducenten de kerstaflevering in de juiste volgorde verplaatst en de originele pilot diende als de finale van het eerste seizoen.

13 Een extreem belangrijk persoon sprak Maggie's zuiggeluid uit

Afbeelding
Afbeelding

Als je op ons lijkt, als Maggie Simpson wordt grootgebracht, kun je haar in gedachten aan haar fopspeen horen zuigen. Hoewel dat geluid in de psyche van veel mensen is gebrand, realiseren ze zich misschien niet dat de maker van Simpsons, Matt Groening, de persoon is die in een geluidscabine stapte en het geluid maakte waar Maggie bekend om staat.

12 De ongebruikelijke deal die Fox heeft afgesproken

Afbeelding
Afbeelding

Het Fox TV-netwerk kon uiteindelijk een tv-krachtpatser worden en betekende zoveel dat Disney ervoor koos het te kopen. Toen The Simpsons debuteerde, was het echter net begonnen en wanhopig op zoek naar inhoud. Om die reden overtuigden de producenten van The Simpsons Fox om in hun contracten te vermelden dat ze bijna geen inbreng zouden hebben in het schrijven van de show. Als gevolg hiervan zijn The Simpsons jarenlang weggekomen met het bespotten van Fox.

11 Trouw aan hun woord

Afbeelding
Afbeelding

In een van de grootste voorbeelden van het vermogen van The Simpsons om sterren aan te trekken, leende muzieklegende Paul McCartney al vroeg zijn stem aan een aflevering waarin Lisa Simpson vegetariër werd. Hoewel de show in de volgende aflevering vaak dergelijke karakterontwikkelingen laat vallen, beloofden producenten McCartney dat Lisa vegetariër zou blijven, dus dat is sindsdien het geval geweest.

10 Het originele plan voor Krusty

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel The Simpsons op een vrij eenvoudige manier is geanimeerd, zien de meeste opmerkelijke personages van de show er anders genoeg uit zodat mensen hun silhouet kunnen herkennen. Desondanks lijken Homer Simpson en Krusty de Clown in veel opzichten op elkaar. Het blijkt dat dat een bewuste keuze is, aangezien het oorspronkelijk de bedoeling was om te onthullen dat Krusty Homer in make-up was, maar dat concept werd al snel geschrapt.

9 Bijna op een einde

Afbeelding
Afbeelding

Tijdens de productie van het 25e seizoen van The Simpsons beweerde Fox dat de show simpelweg te duur was geworden om te produceren. Op basis van dat idee beweerden ze dat de show met dat seizoen zou eindigen als verschillende mensen die bij de serie betrokken waren geen serieuze loonsverlaging zouden nemen. Oorspronkelijk vroegen ze de belangrijkste stemacteurs van de serie om een verlaging van 45% te nemen, maar kwamen uiteindelijk uit op 30%.

8 Grote ster, één woord

Afbeelding
Afbeelding

The Simpsons is misschien het best bekend omdat ze mensen aan het lachen maken, maar het feit blijft dat de serie heel goed kan zijn in het subtiel vertellen van verhalen. De aflevering waarin de show zich concentreerde op de geboorte van Maggie, is bijvoorbeeld een van de beste. Naast het onthullen hoeveel Homer geïnspireerd is door zijn liefde voor zijn jongste kind, had die aflevering ook Elizabeth Taylor de stem van Maggie's eerste woord, papa.

7 Een minderjarige bijdrager

Afbeelding
Afbeelding

De kenmerkende animatiestijl van The Simpsons is grotendeels hetzelfde gebleven. Tijdens de aflevering "Angry Dad" creëerde Bart echter een online tekenfilmserie die de spot drijft met het vaak explosieve humeur van Homer. Het bleek dat het overtuigend animeren van een cartoon die er kinderachtig uitzag, moeilijk was voor de show. Als gevolg daarvan liet een van de animators van de serie zijn jonge zoon die reeks tekenen.

6 Twee van de hoofdhoncho's van de show hadden kort een ruzie

Afbeelding
Afbeelding

Tijdens het zesde seizoen van The Simpsons had de show een cross-over met een andere serie genaamd The Critic op verzoek van Fox-managers. Als gevolg hiervan liet seriemaker Matt Groening zijn naam voor de eerste en enige keer uit protest verwijderen uit de aftiteling. Uitvoerend producent van de serie, James L. Brooks die de aflevering goedkeurde, dus hij vertelde de L. A. Times: "Ik ben woedend op Matt", en "zijn gedrag is nu verrot".

5 Grote plannen voor Troy McClure

Afbeelding
Afbeelding

Een van de grappigste mensen ter wereld tijdens zijn leven, fans van The Simpsons waren altijd opgetogen als Phil Hartman zijn stem leende aan Troy McClure of Lionel Hutz. Blijkbaar was hij een grote fan van het uiten van McClure, en op een gegeven moment hoopte Hartman de filmrechten van dat personage te kopen, zodat hij een live-action film over hem kon maken.

4 Helemaal geen tijd

Afbeelding
Afbeelding

Wanneer mensen lijsten samenstellen met de beste tv-themaliedjes aller tijden, is de kans groot dat het openingsnummer van The Simpsons zal verschijnen. Verbazingwekkend genoeg werd dat klassieke nummer in slechts drie dagen geschreven door componist Danny Elfman. Dat is best ongelooflijk gezien het blijvende effect van dat beroemde muziekstuk.

3 Poochie was een opgraving bij Fox Executives

Afbeelding
Afbeelding

Op een gegeven moment probeerden Fox-managers de schrijvers en producenten van de Simpsons te overtuigen om een nieuw lid aan de hoofdfamilie toe te voegen, omdat ze dachten dat dit de kijkcijfers zou verhogen. In plaats daarvan bespotten de schrijvers het verzoek met de aflevering "The Itchy & Scratchy & Poochie Show", waarin de geanimeerde hond en Roy werden geïntroduceerd, een personage dat alleen tijdens die aflevering bij het gezin woonde.

2 Een verbazingwekkend toeval

Afbeelding
Afbeelding

Zoals veel mensen weten, noemde Matt Groening Homer, Marge, Lisa en Maggie Simpson naar leden van zijn directe familie. In tegenstelling tot die andere Simpson-familieleden, stond Groening schrijvers Jay Kogen en Wallace Wolodarsky toe om opa zijn voornaam te geven. Verbazingwekkend genoeg besloten ze hem echter Abraham te noemen, waarvan ze op dat moment niet wisten dat het de naam was van Groenings echte grootvader.

1 Verbijsterende reden dat een personage hun vroegtijdige ondergang ontmoette

Afbeelding
Afbeelding

Gezien het enorme succes van The Simpsons, zou je denken dat Fox hun stemtalent goed zou betalen. De acteur die Maude Flanders speelde, Maggie Rosewell, kreeg echter slechts $ 2.000 per aflevering waaraan ze werkte. Toen de serie een aantal jaren begon, vroeg ze om $ 6.000 per aflevering te krijgen omdat ze was verhuisd en reizen naar de studio geld kostte. In plaats daarvan reageerden de producenten door Maude haar vroegtijdige overlijden te laten ontmoeten.

Aanbevolen: