15 dingen die achter de schermen van Will & Grace gebeurden

Inhoudsopgave:

15 dingen die achter de schermen van Will & Grace gebeurden
15 dingen die achter de schermen van Will & Grace gebeurden
Anonim

Er zijn tal van sitcoms die langs zijn gekomen en een aanzienlijke indruk hebben gemaakt op de popcultuur, maar zodra ze uit de lucht gaan, verdwijnen ze min of meer uit het publieke bewustzijn. Will & Grace is een sitcom die bij de release een vorm had en al snel een van de populairste komedies werd, ondanks het materiaal, dat voor die tijd als enigszins ambitieus werd beschouwd.

Will & Grace is een van de weinige sitcoms die terug is gekomen met een moderne revival en die het momentum van zijn oorspronkelijke jaren heeft behouden en een succes bleef. Nu Will & Grace zijn gedenkwaardige laatste seizoen viert, is er nooit een beter moment geweest om enkele van de interessantere trivia uit de hele serie opnieuw te bekijken.

15 De serie ging oorspronkelijk over een heterokoppel

Afbeelding
Afbeelding

Hoe gek het ook klinkt, toen David Kohan en Max Mutchnick de sitcom voor het eerst aan NBC gooiden, moest het rond een heteropaar draaien en Will en Grace zouden nog steeds in de show zijn, maar alleen als ondersteunende karakters. NBC voelde zich zo aangetrokken tot het idee van een relatie tussen een heteroseksuele vrouw en homoseksuele man dat ze zeiden dat ze daar de focus van de show op moesten maken.

14 Megan Mullally moest kiezen tussen sitcoms

Afbeelding
Afbeelding

Megan Mullally is een buitengewoon getalenteerde komische actrice en haar vertolking van Karen Walker is zo heerlijk dat het moeilijk voor te stellen is dat ze helemaal niet op het personage lijkt. Mullally is zo'n talent dat ze ook de rol van Kevin James' vrouw op King of Queens kreeg aangeboden op hetzelfde moment dat ze het Will & Grace-optreden aangeboden kreeg. Ze koos voor het laatste en de andere baan ging naar Leah Remini.

13 Britney Spears' choreograaf kwam haar danspasjes leren

Afbeelding
Afbeelding

Sommige van de beste en gekste momenten op Will & Grace zijn totaal non-sequiturs en komen uit de cast omdat ze gewoon plezier met elkaar hebben. Een van die momenten is dat Grace en Jack de bewegingen van Britney Spears' dansroutine 'Oeps! I Did It Again' van Britney Spears oefenen. Om het stuk zo authentiek mogelijk te maken, kwam Spears' echte choreograaf uit de video binnen om samen met Messing en Hayes aan de bewegingen te werken. Spears zelf zou later in de serie verschijnen.

12 Een van McCormacks favoriete fysieke stukjes komedie was een ongeluk

Afbeelding
Afbeelding

Er zijn talloze voorbeelden van hilarische fysieke komedie en kijkgags in de loop van Will & Grace, maar Eric McCormack heeft toegegeven dat zijn favoriet die hij optrad eigenlijk een gelukkig ongeluk was. Will wordt bang en verrast door zijn oude pestkop op de middelbare school, wat ertoe leidt dat hij te veel lotion op zijn handen smeert, uitglijdt en met zijn gezicht tegen zijn bureau slaat. Het is een briljant stukje en de natuurlijke kwaliteit ervan maakt het nog beter.

11 Karen Walker had haar eigen Broadway-musical kunnen hebben

Afbeelding
Afbeelding

Nadat de oorspronkelijke reeks van Will & Grace ten einde liep, had Megan Mullally nog steeds zoveel plezier met het personage en was ze niet klaar om afscheid te nemen, dus keek ze ernaar om de zaken voort te zetten via een onconventionele route. In plaats van een spin-off-serie, wilde Mullally een Karen Walker Broadway-musical maken, maar Mullally onthult dat toen NBC eenmaal het legale gebied van de syndicatierechten van de show betrad, de hele zaak werd vernietigd.

10 De originele piloot had een grotere cast

Afbeelding
Afbeelding

Het is niet ongebruikelijk dat er veranderingen plaatsvinden nadat netwerken de reactie op piloten hebben gezien en ze dingen willen verhelpen voordat het in een serie gaat. Een van de grootste veranderingen ten opzichte van de oorspronkelijke visie voor de pilot was dat Will een heteroseksuele partner had bij zijn kantoor genaamd Andy. Nadat de chemie tussen Will, Grace, Jack en Karen zo sterk was, werd de rest van de cast als overbodig beschouwd en geschrapt.

9 De live-aflevering had te maken met enkele gevolgen

Afbeelding
Afbeelding

Live-afleveringen met sitcoms zijn een toenemende trend in de vorm geworden, maar Will & Grace speelde met het idee ver vooruit op de curve. Ze hebben dit voor elkaar gekregen in hun première van seizoen acht, maar in de aflevering beweegt Karen vreemd genoeg vaak op een scooter. Dit is het gevolg van het feit dat Mullally haar enkel verwondde voor het filmen en de show moest nog steeds doorgaan omdat het een live-aflevering was.

8 Beverly Leslie is geschreven voor Joan Collins

Afbeelding
Afbeelding

Will & Grace heeft veel fantastische ondersteunende karakters, maar een van de meer vermakelijke doornen aan Karen's zijde is Beverly Leslie. Leslie Jordan speelt de rol zo perfect dat het lijkt alsof de rol voor hem is geschreven, maar dat is verre van het geval. Een artikel in People Magazine vertelt hoe de rol is geschreven voor Joan Collins, maar ze liep weg toen ze de grap in het script niet wilden veranderen waarin het personage van hun pruik wordt opgelicht. Toen Jordan aan boord kwam, was er niets aan de rol, inclusief de naam en dialoog, veranderd.

7 Elton John's cameo kwam uit een middelbare schoolconnectie

Afbeelding
Afbeelding

Een van de grotere en meer bevredigende gastoptredens tijdens de lange reeks van Will & Grace is wanneer Elton John in de serie verschijnt. De manier waarop deze cameo tot stand kwam, is dat Eric McCormack op de middelbare school optrad samen met John's echtgenoot, David Furnish. Deze connectie bracht McCormack in Johns binnenste cirkel en hij begon hem videobanden van de show te sturen, wat John ertoe aanzette om zelf te willen verschijnen.

6 Megan Mullally improviseerde een klassieke komische bit

Afbeelding
Afbeelding

Zo natuurlijk als de komedie op Will & Grace is, het is eigenlijk een sitcom met heel weinig improvisatie tussen de cast en de meeste van die humor staat op de pagina. Tijdens een optreden in The Rosie O'Donnell Show vertelde Debra Messing hoe Mullally het stuk improviseerde waarin Jack op komische wijze een creditcard door Karen's anatomie ha alt. Het spreekt tot Mullally's natuurlijke talent voor komedie.

5 Kunst imiteert het leven als het op Rosario aankomt

Afbeelding
Afbeelding

Tijdens de oorspronkelijke run van Will & Grace werd Rosario een onverwacht populair lid van de cast en haar aanwezigheid bleef groeien toen ze een geweldige folie voor Karen werd. Het blijkt dat Max Mutchnick bij het ontwikkelen van het personage en haar naam niet te ver van huis is afgedwaald, aangezien hij haar naar zijn eigen huishoudster Rosario heeft vernoemd.

4 Die Cher Doll kost meer dan $50, 000

Afbeelding
Afbeelding

Een van de meest memorabele afleveringen van Will & Grace betreft Jacks obsessie met Cher, die zich op veel verschillende manieren manifesteert. Sean Hayes' 'impressie' van Cher is een hoogtepunt van de aflevering, maar hij behandelt ook een Cher-pop. Volgens Entertainment Online blijkt dat Mattel, het bedrijf dat Barbie maakt, dat prototype van de Cher-pop heeft geproduceerd voor $ 60.000. Het relikwie is momenteel in het bezit van mede-maker Max Mutchnick.

3 Sean Hayes had een ongebruikelijke traditie voordat hij ging filmen

Afbeelding
Afbeelding

Will & Grace filmde voor een studiopubliek, dus het is niet ongebruikelijk dat de zenuwen de overhand krijgen van acteurs of dat er bepaalde rituelen zijn die de cast doorloopt voordat ze op het podium optreden. Om wat voor reden dan ook, voor elke aflevering van Will & Grace, kreeg het lichaam van Sean Hayes de overhand en moest hij altijd naar het toilet. Het kwam op het punt dat ze, totdat dat gebeurde, niet zouden kunnen beginnen met filmen, vertelt Hayes dit in een aflevering van Oprah.

2 Ze hebben daadwerkelijk een deel van Karen's volwassen video opgenomen

Afbeelding
Afbeelding

Karen Walker is een fascinerend personage dat een wild leven heeft geleid en zich weinig schaamt. In één aflevering komt naar voren dat een gênant hoofdstuk uit haar verleden te maken heeft met het feit dat ze een video voor volwassenen heeft opgenomen met de naam "Next to Godliness". De audio van de film is te horen in de aflevering, maar niets meer. Het blijkt dat ze de scènes hebben gefilmd voor de domme parodie, maar alleen de audio kon erin komen.

1 Sean Hayes gooide het script voor de piloot in de prullenbak

Afbeelding
Afbeelding

Sean Hayes is duidelijk erg dankbaar voor zijn rol als Jack McFarland en zijn werk aan Will & Grace is een van de dingen waar hij het meest trots op is in zijn carrière. Aanvankelijk gooide Hayes het pilotscript echter weg. Hayes vertelt aan Entertainment Weekly dat hij op dat moment en in Sundance nog vers was, dus om auditie te doen voor de show zou hebben betekend dat hij ook zijn eigen vliegticket naar LA had moeten kopen, wat hij op dat moment niet kon betalen. Hayes was ervan overtuigd dat er nog tal van andere sitcoms zouden komen, maar uiteindelijk klopte de timing en kwamen de zaken hier op één lijn.

Aanbevolen: