15 foto's van Daenerys' evolutie op Game Of Thrones

Inhoudsopgave:

15 foto's van Daenerys' evolutie op Game Of Thrones
15 foto's van Daenerys' evolutie op Game Of Thrones
Anonim

Game of Thrones is een echt episch televisieprogramma, met tientallen belangrijke personages verspreid over de acht seizoenen. In een serie met zo'n grote cast kan het moeilijk zijn om te beslissen wie de hoofdpersonen zijn, vooral als er zoveel stierven in de loop van elke aflevering. Een hoofdbestanddeel van Game of Thrones was echter Daenerys Targaryen, die gedurende elk seizoen van het fantasiedrama een centraal onderdeel van het verhaal bleef.

Daenerys Targaryen was niet alleen constant aanwezig op onze schermen, maar ze maakte ook de grootste transformatie door. Op haar reis van een naïef jong meisje naar een meedogenloze koningin, evolueerde Dany dramatisch. In feite herken je het personage misschien niet eens tijdens de laatste paar afleveringen in vergelijking met haar eerste optredens.

15 Ze begon in de show als een naïef meisje

Daenerys Targaryen in seizoen 1 van Game of Thrones
Daenerys Targaryen in seizoen 1 van Game of Thrones

De eerste keer dat kijkers Daenerys Targaryen te zien krijgen in Game of Thrones, is ze niet veel meer dan een pion van machtigere mannen om haar heen. Mensen als haar broer en Khal Drogo ruilen met haar en behandelen haar alsof ze niets anders is dan een bezit.

14 Dany vindt eerst haar voeten als vrouw van Khal Drogo

Danny met Khal Drogo in seizoen 1 van Game of Thrones
Danny met Khal Drogo in seizoen 1 van Game of Thrones

Na haar huwelijk met Khal Drogo begint Dany haar eigen macht en gezag te beseffen. Het personage ontwikkelt ook een meedogenloze streak, kijkend hoe Khal Drogo haar broer Viserys vermoordt door gesmolten goud over zijn hoofd te gieten. Dit is het begin van haar transformatie, waarbij Dany een Targaryen wordt.

13 Haar wedergeboorte als drakenkoningin

Daenerys Targaryen met haar draken na herboren te zijn in vuur
Daenerys Targaryen met haar draken na herboren te zijn in vuur

Nadat ze getuige is geweest van de dood van haar man en het verlies van haar ongeboren kind, verliest Daenerys Targaryen de wil om te leven. Ze loopt het vuur in met haar drakeneieren met weinig hoop om te overleven. Ze komt echter naakt en een moeder van draken tevoorschijn uit de vlammen. Vanaf dit punt neemt Dany haar mantel op en begint langzaam haar kracht op te bouwen.

12 Breker van kettingen en moeder van draken

Daenerys Targaryen met haar onbezoedelde leger
Daenerys Targaryen met haar onbezoedelde leger

Het is op dit punt dat fans Daenerys Targaryen voor het eerst haar spieren zien aanspannen. Ze slaagt erin de slavenmeesters van Astapor te misleiden om haar een leger van Onbezoedelden te geven, waardoor ze en de andere slaven onmiddellijk worden bevrijd. Dit geeft haar een golf van aanhangers, vooral wanneer ze de slavenmeesters straft door ze te executeren. Dany is nu op wat volgens haar een rechtvaardig pad is om de wereld te redden.

11 Een echte heerser worden

Danny regeert als koningin in Meereen
Danny regeert als koningin in Meereen

Na zowel Astapor als Yunkai te hebben bevrijd, gaat Daenerys Targaryen op weg naar Meereen. Nadat ze de stad heeft veroverd, begint ze haar te regeren en ervaart ze voor het eerst echt leiderschap. Ze wordt echter geconfronteerd met tal van uitdagingen en strijd om de controle over de Sons of the Harpy te behouden.

10 Haar ware kracht tonen

Het bloedbad van de khalar vezhven
Het bloedbad van de khalar vezhven

Na te zijn gevangengenomen door de Dothraki-khalasars, wordt Daenerys Targaryen opgesloten in een tempel en wordt verteld dat ze daar moet blijven. Maar op dit punt is de draak heel erg ontwaakt in het personage. Kleine mannen zullen haar niet vertellen wat ze moet doen en besluit zelf de controle over de Dothraki over te nemen. Ze slacht de leiders af in een grote brand, waardoor de tempel onverbrand en hun nieuwe leider achterblijft.

9 Ze proeft overwinning als militair leider

Danny met haar draken tijdens de Battle of Slaver's Bay
Danny met haar draken tijdens de Battle of Slaver's Bay

Hoewel Daenerys Targaryen met succes de meeste slaven in de steden Essos heeft bevrijd, heeft ze vanuit militair oogpunt nooit echt een echte overwinning behaald. Dat veranderde allemaal tijdens het Tweede Beleg van Meereen. In deze strijd slaagt Dany erin de vloot van de Slave Masters te vernietigen en hun aanval op Meereen volledig te beëindigen.

8 Dany Sails To Westeros

Danny vaart met haar legers naar Westeros
Danny vaart met haar legers naar Westeros

Nu meer zeker van haar lot dan ooit tevoren, begint Dany aan haar reis naar Westeros. Met haar komt een leger van Unsullied, Dothraki, een deel van de IJzeren Vloot, haar drie draken en een groep vertrouwde adviseurs.

7 Haar plaats innemen als rechtmatige koningin van Westeros

Danny in Westeros
Danny in Westeros

Na aankomst in Westeros neemt Dany haar intrek in haar voorouderlijk huis in Dragonstone. Hier heeft ze haar uitvalsbasis terwijl ze probeert de rest van het continent te veroveren en allianties te sluiten met de andere grote huizen. Dit is wanneer Dany het dichtst bij koningin staat en lijkt op een sterke en vorstelijke leider.

6 Jon Snow ontmoeten en verliefd worden

Daenerys Targaryen en Jon Snow in seizoen 7 van Game of Thrones
Daenerys Targaryen en Jon Snow in seizoen 7 van Game of Thrones

Kort na aankomst in Westeros ontmoet Daenerys Targaryen Jon Snow. De twee delen snel een connectie en beginnen uiteindelijk een relatie. Dit is de eerste keer dat ze verliefd is sinds Khal Drogo en het markeert een nieuw punt voor het personage, omdat ze nu zowel met zichzelf als met een andere persoon rekening moet houden.

5 Haar macht demonstreren aan de heren van Westeros

Danny verbrandt Randyll en Dickon Tarly
Danny verbrandt Randyll en Dickon Tarly

Als het duidelijk wordt dat Cersei niet gewoon naar haar wil zal buigen, moet Dany geweld gebruiken om de controle over te nemen en haar heerschappij te laten gelden. Ze gaat ten strijde met het Lannister-leger en decimeert het met haar draak Drogon. Ze executeert ook zowel Randyll als Dickon Tarly door ze levend te verbranden, ondanks de protesten van haar adviseurs.

4 De Nachtkoning confronteren en getuige zijn van de dood van Viserion

Danny rijdt op Drogon om de strijd aan te gaan met de Nachtkoning in Game of Thrones
Danny rijdt op Drogon om de strijd aan te gaan met de Nachtkoning in Game of Thrones

Een van de grootste beslissingen die Dany moet nemen als ze in Westeros aankomt, is of ze Jon Snow moet helpen de Nachtkoning te verslaan. Ze slaagt erin Jon en zijn plunderaars ten noorden van de Muur te redden en gaat de confrontatie aan met de Nachtkoning. Het is op dit punt wanneer ze getuige is van de dood van een van haar drakenkinderen, Viserion, en een periode van onrust begint.

3 Weer een draak verliezen en dieper in waanzin vallen

Danny v alt de IJzeren Vloot aan
Danny v alt de IJzeren Vloot aan

Om King's Landing te bereiken en haar in staat te stellen Cersei te verslaan, moet Dany de IJzeren Vloot onder leiding van Euron Greyjoy vernietigen. Dit kost haar echter nog een draak. Het verliezen van Rhaegal is een enorme klap voor de Targaryen en het dompelt haar verder in waanzin.

2 Brandende koningslanding

Danny verbrandt King's Landing op Drogon
Danny verbrandt King's Landing op Drogon

Tegen de tijd dat ze bij King's Landing aankomt, heeft Daenerys Targaryen veel verloren. In haar woede en met een verlangen om King's Landing te nemen en onmiddellijk koningin te worden, verbrandt ze de stad. Door duizenden onschuldige mensen en haar vijanden te doden, da alt het personage af in dezelfde waanzin als haar vader.

1 Daenerys Targaryen ontmoet haar ondergang

Jon vermoordt Danny in Game of Thrones
Jon vermoordt Danny in Game of Thrones

In de laatste afleveringen van Game of Thrones wordt duidelijk dat Dany alles is geworden wat ze beloofde dat ze niet zou doen. Ze vermoordt bondgenoten, vermoordt genadeloos onschuldige burgers en verbrandt de hoofdstad tot as. Jon realiseert zich dat ze geen tiran mag worden en doet het enige wat hij kan, haar vermoorden in de buurt van de IJzeren Troon.

Aanbevolen: