Kylie Minogue's carrière-evolutie, van Amerikaans superster tot teruggaan naar Australië

Inhoudsopgave:

Kylie Minogue's carrière-evolutie, van Amerikaans superster tot teruggaan naar Australië
Kylie Minogue's carrière-evolutie, van Amerikaans superster tot teruggaan naar Australië
Anonim

Popprinses Kylie Minogue,53, heeft zichzelf getransformeerd van Australische soapster tot zelfverzekerde muziekartiest, in een carrière van meer dan 30 jaar. In de loop van haar tijd in de entertainmentindustrie heeft Kylie haar uiterlijk en muziekstijl herhaaldelijk bijgewerkt en verandert ze voortdurend met de tijd.

De zangeres van 'Cant Get You Outta My Head' kondigde onlangs haar beslissing aan om terug te gaan naar haar geboorteland Australië na meer dan 30 jaar in het VK te hebben gewoond - wat veel van haar fans verraste. Laten we eens terugkijken op Kylie's opkomst tot superster en de reden ontdekken achter haar beslissing om naar huis terug te keren.

6 Hoe begon het voor Kylie?

Het begon voor Minogue in 1985 toen ze auditie deed voor de felbegeerde rol van Charlene Robinson in de populaire Australische soap Neighbours. Kylie blies de producers weg met haar optreden, en nadat ze aanvankelijk slechts een contract van een week kreeg aangeboden, werd dit verlengd, waardoor Charlene een terugkerend personage in de show werd.

Tegen 1988 begon Minogue haar interesses echter meer in muziek te richten en verliet ze uiteindelijk de show om zich meer te concentreren op haar ontluikende zangcarrière - die al verschillende hitsingles had voortgebracht.

5 Haar debuutalbum werd uitgebracht in 1988

In 1988 kwam haar debuutalbum Kylie in de winkels. Het album was een enorm succes - de bubblegum-popsongs bleken een hit bij het publiek - en bleven enkele weken op nummer één staan.

Niet lang daarna kwam haar tweede album Enjoy Yourself uit en genoot Kylie van zichzelf - het begon steeds meer populariteit en bijval te krijgen en bereikte het niveau van superster, niet alleen thuis in Australië, maar ook in het VK en de wijde wereld.

Het was ook in deze tijd dat Kylie naar de film ging en haar filmdebuut maakte in The Delinquents. De film was slechts een bescheiden succes bij critici, maar was populair bij Kylie-fans.

4 De carrière van de popster ging toen van kracht naar kracht

In de jaren die volgden, bracht Kylie een groot aantal nieuwe albums uit die haar status als popsuperster bevestigden. De jaren 90 waren een productieve tijd voor Kylie, maar in het begin van de jaren 2000 begon ze zichzelf echt als artiest te vinden en begon ze meer te experimenteren met haar muziekstijl op een manier die haar innovatief en uniek maakte.

Kylie begon te wisselen tussen genres en toonde haar eigen verrassende veelzijdigheid als artiest. Hits als 'Spinning Around', 'In Your Eyes' en 'Can't Get You Out Of My Head' waren, naast een aantal grote dancetracks, enorme successen en introduceerden haar in een fris nieuw licht tijdens dit tijdperk. Muziekvideo's voor deze nummers - met uitstekende danssegmenten en outfits - werden ook iconisch. Fever, uitgebracht in 2001, werd haar bestverkochte album.

Ondanks een pauze om kankerbehandeling te krijgen in 2006, bleef Kylie werken en nieuwe projecten aannemen, werken aan films zoals San Andreas en doorgaan met het opnemen van nieuwe muziek, naast het optreden als jurylid bij talentenjacht The Voice VK.

Kylie heeft voor haar werk een groot aantal prijzen en nominaties ontvangen en blijft talloze fans over de hele wereld aantrekken.

3 Kylie heeft haar besluit aangekondigd om het VK te verlaten voor Australië

In een recent interview met Zoe Ball van BBC Radio 2 kondigde Kylie het nieuws aan dat ze besloot haar huis in het VK te verlaten om terug te keren naar haar geboorteland Australië. Het nieuws werd verrast door vrienden van de ster, die naar verluidt uitriepen: ‘Wat bedoel je? Je kunt niet gaan!'

Kylie legde echter uit dat: 'Ik ga niet echt. Ik woon hier al 30 jaar, ik kom altijd terug. Dus natuurlijk ga ik [vertrek] maar ik denk niet dat er te veel zal veranderen.

‘Ik kan niet hier niet zijn, maak je een grapje!?’ zei ze.

2 Haar verhuizing is vertraagd door Lockdown

Sprekend over haar ervaring tijdens de lockdown, zei de zangeres van 'Better The Devil You Know': De tijd is zo raar op dit moment - was iets gisteren of was het zes maanden geleden? – maar het zal niet te lang duren voordat ik naar huis kan. Hoe dan ook, hopelijk.”

Kylie bereidt zich voor op haar terugkeer naar huis, wat zeer binnenkort zal zijn.

1 Wat volgt er voor Kylie?

Kylie vertraagt in geen geval. Onlangs bracht ze op 12 november een bijgewerkte versie van haar disco-album uit 2020 uit, de Guest List Edition. De plaat bevat geweldige samenwerkingen met artiesten als Dua Lipa en Jesse Ware, naast innovatieve Basement Jaxx-remixes.

Kylie heeft ook gesuggereerd dat ze binnenkort weer gaat touren. In haar chat op BBC-radio zei ze dat zij en haar management "dichterbij kwamen om zoiets te kunnen doen". Ze drong er vervolgens bij fans op aan: "Houd je disco-outfit niet te ver weg. Niet achter in de kast.” Het lijkt erop dat Kylie het altijd druk heeft met het produceren van meer muziek voor fans.

Aanbevolen: