Halle Berry's carrière-evolutie, van actrice tot regisseur

Inhoudsopgave:

Halle Berry's carrière-evolutie, van actrice tot regisseur
Halle Berry's carrière-evolutie, van actrice tot regisseur
Anonim

Halle Berry zit na een carrière van 30 jaar nu voor het eerst in de regisseursstoel. Ze heeft een breed bereik als actrice met een lange lijst titels op haar cv: Swordfish, John Wick, Monster's Ball, Kingsman en Die Another Day waren allemaal kaskrakers dankzij Halle Berry's grote naam die in de verkoop werd getrokken en haar optredens boeiend doelgroepen in meerdere demografische categorieën. Of ze nu een Bond-girl speelt of een moeder die vastzit in een tragedie, ze is bijna altijd perfect gecast. In haar nieuwe Netflix-film en regiedebuut Bruised speelt de 55-jarige ster Jackie Justice, een in ongenade gevallen mixed martial artist die wanhopig op zoek is naar een comeback na een verwoestend kampioenschapsverlies.

Maar ze kreeg deze kans niet alleen van producenten. Om te mogen regisseren moest Berry geduldig en volhardend zijn. Na een vertraagde carrière, frustratie over haar publieke imago en frequente ontmoetingen met leeftijdsdiscriminatie, seksisme en racisme in Hollywood, moest Berry een beetje vechten om deze kans te krijgen om een vechter te spelen, en het was een gevecht dat ze uiteindelijk won. Dit is wat we weten over Berry's reis naar het regisseren van Netflix' Bruised.

7 Halle Berry was de eerste zwarte vrouw die een Oscar won voor beste actrice

Hoewel niet de eerste zwarte vrouw die een oscar won (die eer behoort toe aan Hattie McDaniel, die de slavin Mami speelde in Gone With The Wind), was Berry echter de eerste zwarte vrouw die een hoofdrol won dankzij haar optreden in Monster's Ball uit 2001. De Oscar-overwinning verzekerde Berry dat ze de komende jaren een kaskraker zou blijven.

6 Halle Berry's carrière werd gekwetst dankzij 'Film 43'

Berry is meer dan bekend met het feit dat acteurs soms optreden in de occasionele flop - haar optreden in Catwoman leverde haar een Razzie voor slechtste prestatie op - maar ze kreeg in 2013 een tegenslag. Ze maakte deel uit van het debacle van een film Movie 43, die wordt beschouwd als een van de slechtste films ooit gemaakt. Film 43 was een klap voor iedereen die bij het project betrokken was, maar haar publieke imago zou spoedig hersteld worden in 2014 door haar SyFy-televisieserie Extant, waarin ze een astronaut speelde die op mysterieuze wijze geïmpregneerd is door een buitenaards wezen, en later door haar verschijning in de John Wick-franchise. Ondanks Movie 43 en zijn schade, is Berry nog steeds $ 90 miljoen waard.

5 Ze is volledig getransformeerd voor de nieuwe film

Berry is bijna onherkenbaar in de film. Ze trainde tot zes uur per dag om eruit te zien als een gevallen bokser en ze ontmoette zelfs echte MMA-vechters om inzicht te krijgen in de sport en de levenskeuzes die hen ertoe brachten professionele vechters te worden. Berry heeft uitgebreid onderzoek gedaan voor de rol en de film en werkte nauw samen met choreografen en trainers om de gevechtsscènes te blokkeren. Ze verkende ook echte boksscholen voor locaties. Berry laat met dit project zien dat ze een hands-on regisseur is.

4 Ze was niet de eerste die de hoofdrol speelde

Berry kreeg de rol niet meteen. Oorspronkelijk werd het hoofdpersonage van Bruised geschreven als een Ierse vrouw van midden tot eind twintig, niet als een zwarte vrouw van middelbare leeftijd. Blake Lively was de oorspronkelijke topkeuze om te schitteren in Bruised, maar Lively gaf het project door nadat hij zes maanden op het script had gezeten. In plaats daarvan zal Lively vervolgens op het scherm te zien zijn in de film The Husbands Secret, waarvan de productie nog moet beginnen en waarvan de releasedatum onaangekondigd is.

3 Netflix betaalde Berry aanzienlijk voor de baan

Terwijl Lively haar voeten sleepte, ging Berry actief door met het project en de kans om het te regisseren. Netflix bezweek uiteindelijk voor Berry's doorzettingsvermogen en kwam rond. Netflix huurde Berry in, tekende haar om te regisseren en stemde er ook mee in haar $ 20 miljoen te betalen voor het project. Berry werkte een nieuw script samen met schrijvers en de productie begon vorig jaar.

2 Ze nam de rol op zich om haar publieke imago uit te dagen

In een interview met de New York Times over de film vertelde Berry een verslaggever dat ze met de rol de perceptie wilde tegengaan dat Berry een gemakkelijk leven heeft gehad. Ze zegt dat omdat mensen haar van oudsher aantrekkelijk vinden, mensen haar niet serieus nemen of denken dat er serieuze problemen kunnen ontstaan met haar andere actrices, ondanks het feit dat Berry er geen geheim van heeft gemaakt dat ze in Hollywood constant racisme tegenkomt. Berry is ook een overlevende van huiselijk geweld.

1 De personages van Halle Berry zijn meestal vechters

Hoewel dit de eerste keer is dat Berry de rol van een professionele bokser speelt, is het niet de eerste keer dat ze een vechter speelt. De personages van Berry vechten meestal tegen iets of iemand, figuurlijk of letterlijk, in een wereld die erop uit is om ze te pakken te krijgen. Het is een eigenschap die zo gewoon is in haar karakterkeuzes dat het bijna moeilijk te negeren is. In Monster's Ball speelde ze een moeder die vecht tegen verdriet en onrecht. In Kidnap speelt ze een moeder uit de arbeidersklasse die vecht om haar kinderen terug te krijgen, en ze vocht letterlijk tegen een paar dwazen in Catwoman en Die Another Day. Een goed gevecht uitvechten lijkt de gebruikelijke stijlfiguur te zijn van Berry's personages, dus het is logisch dat een film met een professionele jager haar regiedebuut zou zijn.

Aanbevolen: